Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Sol Önden Gelen Metal Sürtme Sesi


Tahsin Torun

Soru

Herkese merhabalar

 

Aracım 2016 focus trendx benzin lpg.80-90 km hızla giderken direksiyonu hafif sağa kırdığımda çok yüksek bir sürtme sesi geliyor.Boşa alsamda ses devam ediyor, park halinde Direksiyonu çevirdiğimde ses yok.Bu dediğim olay haftada veya iki haftada bir oluyor.Veya daha sessiz bir şekilde oluyor ben duymuyorum.Geçen hafta servise gittim yağ kaçağı veya ses tespit edemediler.Balatalar yeni ama kale marka.Daha önce başına böyle bir durum gelen oldumu Ankara’da bunu çözebilecek bir usta önerebilirmisiniz ama lütfen deneme yanılma usulü çalışanlardan olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Direksiyonu 80-100 gibi hızlar ve sonrasında sağa kırdığınızda eğer yazdığınız gibi sol önden ses geliyorsa (araç sola yüklendiğindendir) muhtemelen porya-rulman gitmiştir. Zaten gelen ses bozuk rulman uğultusudur. Tahminim bu yönde geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Geçen ay şirket aracını servise bıraktığımda ikame olarak verilen araçta da aynı problem vardı. Viraja biraz hızlı girdiğimde neredeyse araç traktör gibi ses çıkarıyordu. Aracı geri götürdüm, ustayla teste çıktık ve lifte kaldırınca tekerlek rulmanları bozuk demişti. O araçtaki belirgin problem 60 km üstü viraja girildiğinde direksiyonu düzeltene kadar sesin devam etmesiydi. Bu olay belki sizin arıza için bir bilgi olabilir. Aracı lifte kaldırtıp baktırmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
07.11.2017 - 12:29 tarihinde, Tahsin Torun yazdı:

Yanıt için teşekkürler ama ses kesik kesik değil uzun bir uğultu şeklinde oluyor eğer rulmandansa ne kadar masraf çıkar tahmini ve nasıl test edip anlarız rotçudamı 

Ben aracı lifte çektiğimde boşta tekerlekleri çevirince amortisör baya titriyordu mesela. Birde ustama güvenim yüksek dediğini yaparım. 200 TL civarı birşeydi aks başının geçtiği yer poryalı aks başı rulmanı yada rulmanlı porya gibi bişeyde diyorlar. :) Orjinal değil ama kaliteli bişey.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.