Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2017 Focus Ne Yapabilirim?


Önerilen Mesajlar

Böyle bi durum daha önce birisinin başına gelmişmidir bilmiyorum. O yüzden konu başlığına ne yazacabileceğimi bulamadım öncelikle onun için affınıza sığınıyorum. 2017 model focus araba aldım martta. Arabayı aldığımdan beri arabada çeşitli sesler gelip duruyordu. Hatta grupta da bi kaç konu başlığı açmıştım. işte aracın arka tarafından ses geliyo gibilerden. Ama bunun yanında ön yolcu kapısının ordan da ses geliyordu. Bi kaç kere yağlattırdım fakat ses kesilmeyince servise götürdüm aracı. servis ilk önce kapı menteşelerinden geldiğini değişmesi gerektiğini söyledi ve parçayı sipariş geçti. parça bugün gelmiş ve gittim parçayı taktılar araç tamam dediler bende bidaha bi bakayım dedim ve ses yine geliyor. tekrar ikaz ettim servisteki görevlileri. onlarda tekrar incelemeye aldılar falan. sonra beni çağırdılar garip bi ses tonuyla. işte aracı ne zaman aldınız falan sonunda bana şöyle bişey söylediler, bu gelen ses kaportanın içinden(kapının monte edildiği yer) geliyormuş. işte orda bişeylerin kırık olabileceğini falan söylediler tabi ben o ara şokta olduğum için tam hatırlamıyorum neresinin kırık olabileceğini söylediklerini. o sesin düzeltilmesi için kapı duvarının kesilip tamirinin yapılması gerekiyor dediler. sonrada tekrardan kaynak ve boya yapılıp teslim edilebileceğini söylediler. ama bunun arabanın değerini çok düşüreceğini ve benim yapmam gerekenin otosanı arayıp şikayet oluşturup aracın yenisiyle değiştirilmesini talep etmemi söylediler. tabi ben bayılacam bu arada. ne için geldik neler duyuyorum duruma geldik. Aradım. aynen olayı anlattım onlara ve aracımın yenisiyle değiştirilmesini istediğimi söyledim. kayıt açıldı denildi bana pazartesi salı dönüş olacakmış. Şuan acayip moralim bozuk bu yüzden ne yazdığımı da tam anlamadım bi kusur işlemişsem özür dilerim. Bu durumda benim ne yapmam lazım. aracı sıfırıyla değiştirirlermi? yada ne olur bunun sonucu? 

--17 dakika sonra eklendi--

yada böyle bi durumlar karşılaşan oldu mu acaba? lütfen bilgisi olan varsa paylaşabilir mi.teşekkür ederim. 

--55 dakika sonra eklendi--

yokmu bu konuda bi fikri olan acaba?

Metin Şahin tarafından düzenlendi
başlık düzeltimi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Metin Şahin yazdı:

yokmu bu konuda bi fikri olan acaba?

Öncelikle gecmis olsun. Kul yapisi olabilir. Anladigim kadariyla fabrikasyon bi hata var.

 

Bence rahat olun. Garanti böyle zamanlar için var. Dediginiz gibi buyuk capta birseyse ya zarari tanzim eder otosan yada en makul şekilde cözer..

 

Teknik anlamda bilgim yok, olan yazar zaten..

 

Kullanici hatasi yoksa en kötu ihtimal tuketici hakem heyeti var. Magdur etmezler sizi. Benzer 1-2 konuda vardi forumda degisim isteyen ama sonuclanan yok sanirim. Sorunlar farkliydi tabi..

 

  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kullanıcı hatası olsa servis bu yola yönlendirirken yapar mı acaba? Onu bilmiyorum. Büyük çapta bişey mi inan hiç bir fikrim yok Okan bey. Kapının açılmasıyla ilgisi olmayan bi gıcırtı geliyor. Çukura girdiğimde arabayı çalıştırdığımda sürekli gelen bir ses. Yağlanmamış da birbirine sürtünen yada boşta sallanan bi parça gıcırtısı ses. Ben arabayı alalı kaza falan yapmadım kendimden iyi bakıyorum diyebilirim. Belkide bu yüzden oluyo bunlar. Bi kere araba parktayken iş yerinde birisi ön çekicinin olduğu yerden geri geri gelirken çizmişti. Onu da serviste pasta cila yaptırdım zaten. O ses ilk aldığımdan beri geliyordu. Bilmiyorum sonuç ne olur. İnşallah bizi zarara dokmazlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, öncelikle çok üzüldüğümü belirtmeliyim. Gerçekten can sıkıcı bir durum.

Başka bir servise gitmeyi düşündünüz mü? Servisler pek çok konuda çok profesyonel olsalar da bazen çözümü çok basit olan problemleri çözemeyebiliyorlar. Bir servisin çok uzun uğraşlar sonucu yapamadığını başka bir servis çok kolay bir şekilde çözebiliyor. Bu durumu değerlendirebilirsiniz. Çevre illerdeki servisleri deneyebilirsiniz. Hatta sanayide güvenilir bir kaportacıdan fikir alabilirsiniz. Tabi sıfır arabayı sanayideki kaportacıya bırakın demiyorum ama rica etseniz onlar da yorum getirirler.

Tekrar geçmiş olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Oncelikle cok gecmis olsun.

 

Merak ettigim bisey var. Ses kapiyi tutunca kesiliyor mu? Yani kesinlikle ordan veya o bogeden geldigine emin misiniz?

 

Sundan dolayi soyluyorum, daha once Hyundai aracimda gogusten geldigini sandigim bir ses vardi. Bi kac farkli servis gezdim, gogsu kompe sokmelerini gerektigini soylediler. Kabul etmedim tabi. Sonrasinda bir ustaya gosterdim Ankara'da. Arai test etti ve yolcu koltugundan ses geldigini tesbit edip sorunumu cozdu. 

 

Yine mevcut aracimi aldigimda (Arac Passat)  beni deli eden bir zirilti gelmeye basladi puturlu asfaltta. Kapiya bakiyorum gogse bakiyorum her yeri elledim ama yok, tespit edemiyorum, delirecektim. Aracin eski sahibini aradim. Hiz sabitleme uzerindeki o 1 cm buyuklugundeki plastik SET tusundan geldigini ve oraya minnacik bir bant yapistirdigini soyledi. Tabi ben o bandi farkedince ne isi var deyip sokmustum. Tekrar 1 cm bant yapistirdim sorun cozuldu. 

 

Sifir aldigim Focus'unda ilk gunde beri tavan aydinlatmasindan deli gibi zirilti geliyordu. Servisler degil deneme yanilma ile ben tespit etmistim. 

 

Bir kac yere daha gosterin. Isin sonunda araci kestirip sonuc alamamakta var, kapi menteseleri gibi. Belkide cok daha basit bir seyden kaynaklaniyordur. 

 

Ne olursa olsun Allah beterinden saklasin, hevesinizi kirmayin. Demir parcasi ne de olsa. Sizden kiymetli degil. 

  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gelen ses bu. Kapıyı açarken veya kapı kapalıyken hareket halindede geliyor.

E02CC74C-027C-4B7F-8A57-C79476E1BBBC.MOV

--3 dakika sonra eklendi--

Gelen ses bu. Kapıyı açarken veya kapı kapalıyken hareket halindede geliyor.

videoyu görüntüleyebiliyor musunuz bilmiyorum. Nasıl yüklerim ses videosunu acaba

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Video'dan açıkçası bişey anlamak mümkün değil.

 

Araç içindeki akustikten midir bilmem ama seslerin geldiği yer yanıltıcı olabiliyor manasında bir fikir vermek istedim. Arka koltuktan ses gelse ön göğüs sanabilirsiniz. Sanayide bir kaç tane ustaya gösterin, iyice emin olun sonra adım atın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araç değişimi olacağına ben hiç inanmıyorum. içimden hiç öyle bişey de gelmiyor. şuan çok sağlıklı da düşünemiyorum gerçi de. eğer bu sesi kendim giderecek durumda olsan ne yapmam gerekir. servisin dediği gibi kapının takılı olduğu yerden kestirip yaptırmalımıyım. onun bi zararı olur mu araca. araba sürmekten soğudum o derece sinir bozucu bi durum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zor bir durum gerçekten. Ses gerçekten sinir bozucu ve duymazdan gelinecek gibi değil.

Açıkcası kaportanın, hele ki taşıyıcı alanların kesilmesi de kabul edilebilecek bir şey değil. 

Hani kapıyı değiştirelim deseler anlarım da, sorunu kesin gidereceği belli olmayan bu boyutta bir işleme olur vermek anlamsız.

Ben değişim için uğraşırdım, gerekirse yasal yolları da zorlayarak. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

araç değişikliği talebinde bulundum. bakalım süreci bekleyip göreceğiz. bayide bi araba vardı o arabada değişim olmuş. fabrikasyon bi hata varmış denilene göre. müşteri itiraz etmiş değiştirmişler. yenisi de gelmiş. inşallah benim araçta değişir. süreci nasıl takip edebilirim sizce? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Geçmiş olsun diyerek söze başlamak istiyorum.

Öncelikle 6502 Sayılı Tüketici Kanununu .pdf dosyası olarak indirip dikkatlice okuyun metin içerisinde "ayıplı ürün ve gizli ayıplı ürün sizi ilgilendiren alanlar buraları dikkatli okuyun ancak kanunun diger kalan kısımlarınıda fikir edinmek adına okuyun

444 Ford Müşteri hizmetlerinde oluşturulan talebinizle ilgili uzun süre bekleyebilirsiniz ben 3 aydır Ford firması ile deyim yerindeyse savaşıyorum. Aracınızı üretim mühendisimiz inceleyecek diyecekler, mühendis boşluk içinde parça kalmış kapı blokları açılacak diyecek, size araçın orasını kesip şunu yapıcaz bunu yapıcaz.....

Şayet aracınızda idda ettiğiniz ve servisinde size belirttiği durum söz konusu ise sizin aracınızın üretimden kaynaklı ayıplı üründür. Ayrıca satın aldığınız esnada üründe böyle bir durumu görme, hissetme yada satıcı bayinin durumu belgelediği ve bu durumdan dolayı ayıp oranında indirim yaptığı bir durum yoksa gizli ayıplı ürün kategorisindedir. 0km aldığınız araçta üretimden kaynaklanan bir arızayı serviste tamir ettirmek zorundada değilsiniz!!! "ancak bu arızayı, net hatırlamasamda belli bir süre içinde tespit etmiş olmanız gerekiyor" Araçta örneğin klima motoru patlasa yada buna benzer bir arıza gerçekleşse bundan dolayı direk olarak araç değişim talebinde bulunamazsınız ancak kanun içeriğinde de belirttiği şekilde 1 takvim yılı içinde aynı arızanın x sayıda tekrarlanması farklı arızabın y sayısa tekrarlanması yada garanti süresi içinde arızaların toplam sayısının x olması gibi detaylar vardır bunlarda ayıplı ürün bölümünde yazar

Şayet herşey buraya kadar böyle ise 6502 Sayılı kanuna göre 4 seçimlik hakkınız oluşur.
1.) Satış Bedelinin iadesi ile araçın teslimi
2.) Araçın misli ile değişimi (Aynısı ile)
3.) Araçın tamiri ve ayıp oranında bedel indirimi (size bir miktar ödeme)
4.) Araçın hiç bir masraf talep edilmeksizin tüm arızalardan arındırılarak tarafınıza teslimi

Siz şu anda tamirat ile bunu gidermek için servise götürdünüz
Şayet servis sorunu gidermiş olsa siz diğer haklarınızdan ferağat etmiş olacaktınız. Tavsiyem araçın misli ile değiştirilmesi hakkında diretmeniz ve bu konuyla ilgili uzun ve zahmetli bir yola girmeniz bu süreç sizi yorabilir. Ancak araçın kapı blogunun açılıp düzeltilmesi ileride araç satışında malesefki değer kaybına uğratır. Alıcının aklına biraz abartmış olsamda "takla atmış abi bu, yok kardeş bu yandan sağlam bir darbe yemiş" cümlelerini kurduracaktır tabiki servis kayıtlarında sebebi ve gerekçesi yazıyor ancak sinek ve bulandırdığı mide gerceğini hepimiz biliyoruz.

Yaşadığım durumu başlık altında paylaştım okuyabilirsiniz. Ben ilk olarak fatura bedel iadesi talebinde bulundum onlar farklı farklı teklifler verdiler burada tekrar tekrar yazmamım bi faydası yok zaten yine kendimi kaptırdım yazdıkça yazıyorum umarım bir fikir sağlar açınızdan iyi geceler herkese

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim anlamadığım bu nasıl bir parçadır, nerededir ki alttan birkaç başka parça sökülerek ulaşılamıyor, kapıyı kesmek gerekiyor. Başka bir servisten de görüş almayı deneseniz, belki de boş yere üzüyorlar sizi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Öncelikle ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. İzzettin hocam bu konuda beni bilgilendirdin saolasın. Aracı aldığım gün bu ses varmıydı bilmiyorum. Ki sıfır aldığım bir araçta böyle bi ses beklemediğim için bu sese de odaklanmadım heralde ozaman. Aracı aldıktan iki hafta sonra dikkat eder oldum. İlk önce aracın arka döşeme tarafı dan garip sesler geldi ona çözüm aradım ve bulamadım. Sonra ön sağ taraftaki kapıdan garip sesler gelmeye başladı sonra aldığım servise götürdüm kapı menteşesinden kaynaklanıyor denildi. Kapı menteşesi Ford dan talep edildi ve bir iki hafta sonra geldi ve takıldı. Aracınız hazır denildi vardım baktım ses hala geliyordu. Tekrar ilettim çıkmadan servisten sesin hala geldiğini. Sonra tekrar içeri aldılar bi kaç saat sonra tekrar çağırıldım ve o sesin işte içerden geldiğini gidermek için o kısmın kesilmesi gerektiğini söylediler. Bende tabi itiraz edince ozaman araç değişim talebinde bulunun denildi. Neyse tamam dedik aradık fordu durumu servisteki förevli anlattı forda ve kayıt açıldı. Ve yaklaşık bir ay oldu hala aradığımda mühendisler inceliyormuş dönüş yapılacakmış deniliyor.

--2 dakika sonra eklendi--

Benim en çok moralimi bozan şey tüm birikimimle gidip sıfır araba alıp sonra da o arabanın arızalı çıkması. Acayip derecede moralim bozuk. Garanti öyle bi ses ki artık sadece kapı kapalıyken değil en ufak çukura girincede geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.