Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Triger Kayışı


Önerilen Mesajlar

Merhaba ben 2012 Dizel aracımın triger ve baskı balatasını geçen yıl 125 bin kmde iken değiştirdim. Parçaları orjinal olarak forum sponsoru Erol otodan sipariş edip, özel serviste 500 TL işçilik karşılığında değiştirdim. Şahis fikrim iyi bir özel serviste yaptırmanız yönünde benim devirdaim pompamın su kaçırmaya başladığını söylemişti usta. Kayışta ise gözle görülür bir yıpranma yokmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 dakika önce, Erdinç Öz yazdı:

Şahis fikrim iyi bir özel serviste yaptırmanız yönünde

 

Fiyat olarak özel servis çok daha mantıklı fakat takılan parçanın ve yapılan işçiliğin garantisini veremiyorlar.

Trigerin kopması durumunda montajı yapan usta parçaya suç atıyor, parça imalatçısı ustaya suç atıyor,  sonuç alınamıyor.  Triger kopmasından dolayı değil fakat sanayide değiştirdikten  ses yapmasından dolayı benzer bir durum başıma geldi, parça imalatçısı daha görmeden montaj hatası dedi, usta parçaya suç attı.Parça imalatçısının montaj kılavuzlarını inceledim, dış ortam sıcaklığı 25 derece olacak, montaj yapılan motor bloğu bilmem kaç dereceyi geçmeyecek, gergi ve sabit bilyanın citavatasına orta derecede civata sertleştirici sıcaksın, ilk olarak xx nm tork ile sonrasında 90 derece daha sıkacaksın gibi bir sürü ince noktaları var. Bunu ustalar yapmıyor tabiki, yetkili servisler bile dikkat etmiyorlar bu kadar .

Sorunun giderilmesi adına ve garantili olması adına  bir daha yetkili serviste  değiştirdim mecburen.

 

 

Trigerin kopması durumunda çıkan masraflarda az buz olmuyor maalesef, komple motor değişimine kadar gidiyor ucu.

 

Yetkili serviste yapılan işin ve takılan parçanın en az 1 sene garantisi var. O yüzden benim şahsi fikrim bu hassas konuda aracı yetkili servise vermek yönünde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Triger için bugün amasya da fiyat sordum. Bana dönüş yapacaklarını söyleyince kapattım. Sonra aradılar, eksantrik için fiyat istemiştiniz değil mi dediler. Hayır triger için fiyat istedim dedim. O zaman da tamam ikisi aynı dediler. Ben aynı mı bilmiyorum araştırmadım da. Neyse 1350 TL fiyat verdiler. Devirdaim pompasını sordum ama bakarız durumuna göre değiştiririz dediler. Yalnızca triger değişimi için bu fiyat nasıl sizce. Daha araştırmalı mıyım. Yoksa macera aramadan ödeme seçeneklerini mi değerlendirmeliyim. Aracım 140 binde ve artık tedirgin olmaya başladım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Serdar Eryürekli yazdı:

Hala çok pahalı. Sadece triger setinden bahsediyoruz değil mi?

Evet sadece triger seti. 1000 TL dediler ve devirdaim pompasını sordum. Ona bakacağız ondan sonra karar vereceğiz. Değişim söz konusu olursa 500 TL de o tutar dediler. Şimdi amasya servisi aradım, fiyatınızı gözden geçirir misiniz dedim. Telefon bekliyorum.

--7 dakika sonra eklendi--

Şimdi konuştum tekrar amasya ile, fiyat doğru 1300 TL. Daha düşük fiyat aldığımı söylediğimde, onlar belki triger seti haricinde altarnatör kayışı ve bilyesini değiştirmiyorlardır dediler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yazın triger seti+devirdaim+ antifriz+ fren balataları 1100 TL işçilik dahil yaptırdım. Triger marka olarak Dayco kullandım. Parçaları kendim aldım. 

Süleyman Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğer zamanında olursa motoru kucağımıza almama [emoji3]

Yok zamanını geçirmek gibi bir niyetim yok [emoji6] sonrasında çekiş, direksiyon tepkisi gibi değişiklik oluyor mu diye merak ettim. Bir de Google amcaya triger sonrası yazdım değişik modellerde usta yanlış uygulama kapsamlı baya sorun okudum
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.