Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bu Nasıl Bir Akıl Tutulması?


Servet Ö.

Önerilen Mesajlar

Mevzu motorcular ve gun gectikce artan sacmalamalari. Simdi ben bunu soyleyince kafanizda bir cok sey canlanabilir, aciklayayim. Izledigim bir cok videoya dayanarak bu sozleri sarfetme geregi duydum.

Motorsiklet guzel alettir, az yakar, pratiktir, park derdi daha azdir, bakim masrafi azdir.... ama kullanabilene. Internette her dakika yeni bir video yayinlaniyor, motorcularin trafikteki sorunlari, diger arac soforlerinin hatalari falan. Adam geliyor motoru gormuyor veya sallamadan onune kiriyor vs. Tabiki trafikteki her arac kadar diger arac soforleri kadar saygi gormeli ve dikkat edilmeliler, ama nasil? E dikkat etmeleri ve trafik kurallarina uymalari gerek. Uyuyorlar mi? Buyuk bir cogunlugu uymuyor. Nasil? Soyle; yogun ve duragan trafikte serit olmayan yerleri sanki babalarinin mali ve oralardan gecmeleri normalmis gibi kullanip onlerine acik bir kapi gelip yere kapaklanip, kalkip kapiyi acana veya diger sofore "sen beni gormuyor musun kardesim" falan diyerek futursuzca diklenerek. Ulan adam seni gormek zorunda mi? Orasi serit mi? Senin orada ne isin var? Neyin kafasini yasiyorsunuz? Restoranda masada otururken kafanin ardindan garson tepsi tasisa ve sen donunce caprsan garson sana gormuyor musun kardesim dese hakli mi sence? Sonra trafikte beni gor? E goreyimde kardesim sende gorulebilen yerlerde dur, mesela serit icinde. Trafik tikanincada Indiana Jones gibi aralardan derelerden gecme. Senin orada ne isin var. Seridinde dur, seni olabilen yerlerde goreyim. Ya hayir sonra yaralanmali bir kaza olacak insani zan altinda birakacaklar. Bu neyin ozguveni, neyin macerasi arkadas, nerede sizin akliniz fikriniz????

  • Beğen 9
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sağdan sağdan herkesi geçecekler,kafalarına göre şerit değişecekler sonrada millete kasklarındaki kameradan ötürü seni ünlü yapıcam diye konuşacaklar.Yok öyle dünya bizi fark edin diyorlar,biz de aracız diyorlar.O zaman herkes gibi onlarda kurallara uyacaklar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Motor işi sakat. Ben görmüyorum bazen. Adam nerden çıkıyor anlamıyorsun, sanki ışınlanıveriyor. Geçen bir tanesini az daha tost yapacaktım. Ben sağa dönüş yapacağım. Sağda park halinde arabalar var. Meğer arkadaş aramızdan ve sağdan bizi sollamaya çalışmış. Yanımda gördüm son anda, neyseki durmayı başardım. Eleman da mecburen durup sağdaki arabaya yaslanmak zorunda kaldı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben her motosiklete bir araba kadar yer ayırıyorum şeritte. 

Ama sıkışık ve fakat akan trafikte aralardan akış hızının üç-dört misli hızla geçenlere fark edebilirsem zorluk çıkartıyorum, tabii kimseyi tehlikeye atmadan. 

Şehir içinde seyir halinde arkamı kollamaktan helak oluyorum. Bir bakıyorsun sağında, az sonra arkanda, biraz sonra solunda, derken gene sağında, hangi tarafımdan geçecek paranoyası ile uğraş dur. 

Kasklar dirseği korumak için.

Hele ki kurye ise zaten intihar sürüşünde. 

Biz bu nesnelere canlı böbrek vericisi demeye başladık, neredeyse haftada bir kafa travması ve beyin ölümü ile gelen bir motorcu oluyor.

Dalağını söktüğüm (mecazi değil gerçek anlamda) birkaç motorcu çocuk tanıyorum.

Zaten çok tartışmaya açık, olasıdır ki bu türde beyin zaten ölü, travmaya gerek kalmıyor.

Gözlemlerim:

%40 Deli motorcu

%30 Umursamaz ama kötü niyetli değil

%15 Umursuyor ama eğitimli değil

%15 Şapka çıkartacaklarım

 

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Trafikde en dikkat edilmesi gerek araçlardan biridir motorlar.

Sözde araç kullanıcıları motora dikkat etmiyolar, ama halbuki motorlar arabaları saymıyor.

Duran trafiğin en sol şeridinde mermi gibi geçen sen ??? Aynı şekilde durmaya yakın trafikde ordan girip burdan çıkan insanların zar zor aldığı araçlarının muhtelif yerlerine zarar veren sen ??? Araç sahibini çileden çıkarıp tüm aksiyonu kameraya aldıkdan sonra öncesini göstermeyip sonucu medyaya yayınlayan sen ????

Offf offf çekilmez bir çile oldun sen... Motoru sevmem neo iki tekerlek şeytan işi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkede motorsiklet kullanmak intihardır. Şeridinde gidersin ne işin var senin burda, kırmızı ışıkta durursun, seni tamponuyla itmeye çalışırlar(sen bir sürücü ya da insan değilsin ve altında ki nesne karayollarında kullanılabilecek yetki ve mevzuata tabi değil ya), emniyet şeridinden gidersin suç. Ben yıllarca İstanbul trafiğinde ve Marmara Bölgesinde ki bütün şehirlerde günü birlik veya çadır kurup konaklamalı, gerek enduro gerek super sport motorsiklet kullandım. Artık kullanmıyorum çünkü yolda yürümeyi bilmeyen insanlar araba ve motorsiklet kullanmaya başlayınca hayati tehlikesi arttı. Bu cehalet hepimizin sonu olacak. 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Trafikte temel şeylerden birisi bence insanların bir birine saygı ile yaklaşması, bir diğeri de başkasının hakkına saygı göstermesi. Ama maalesef, özellikle son yıllarda trafikteki şöförler sanki gittikçe cahilleşiyor gibi geliyor bana. Herkes kendince haklı, herkes agresif vs. Kurallar... Onlar ne?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Bu Nasıl Bir Akıl Tutulması? olarak değiştirdi

Çoğu motor kullanıcısı bilinçli değil, gençler trafik bilgileri yok, araba kullanmayı ve trafik kültürünü bilmiyorlar. Motor ehliyeti aldım, üzerine 1-2 trafikte kullandım. Sonra motor almaktan vazgeçtim. Bu ülkede motora binmek gereksiz risk. 

 

Yavaş akan trafikte aralardan gelip beni görmedin demeleri zaten araba kullanmayı bilmemekten. Herkes trafikte araç kullanırken öncelikle kendisine zarar verebilecek araçları görmeye çalışır. Şerit değiştireceksen gireceğin boşluğa yaklaşan araba var mı diye bakarsın, zaten kalabalık trafikte aynaya anlık bakabilirsin,yoksa önde aniden fren yapana yakın takip mesafesinden dolayı çarparsın, yol müsaitse şeride geçersin. 10 araba arkadan kopmuş gelen var mı bakmazsın, oradan sana bir tehlike doğmaz çünkü. Herkes kendisini kollayacak, sonra kurallara uyacak. Emniyet şeridinden gitmek, şerit çizgileri üzerinden araba aralarında gitmek bu ülkede kanuna uygun değil öncelikle, araba aralarından normal şeritte  gitmekte motorcular için ayrı bir risk doğrudur. Sonuç küçük yerlerde yaşamıyorsan, beş dakikalık mesafelere ara yollarda gitmeyeceksen bu ülkede motor kullanmayacaksın. Keşke medeni insanlardan oluşan bir toplumda, hepimiz kurallara uyarak ve birbirimize saygı göstererek trafikte sürüş yapsak da motora binmeyi sevenler binebilse. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bide bunların otobandaki versiyonları var. Sol şeritte 130 ile sollama yaparken bariyerle arabanın arasındaki ince boşluktan 200'le geçenler.. Gerçekten ürkünç. Özellikle sesleri ile tansiyonu 17'ye fırlatma eğilimleri var. Mümkün olduğunca saygı göstermeye çalışıyorum, görmeye çalışıyorum ama kaldırımda yürürken bir anda yanımdan geçmelerini de hazmedemiyorum. Tek çaresi ana yolların otobanların kenarına bisiklet yolu gibi motosiklet yolu falan yapmak sanırım yoksa çözülmeyecek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence sorun kesinlikle empati yapamamaktan kaynaklanıyor. Ben trafikte arkamda (gerçi arkada görmeye pek fırsat olmuyor) ya da yanımda bir motor gördüğümde genellikle sağa veya sola çekilerek yol veriyorum. Ancak benim motorlara yol vermek gibi bir yükümlülüğüm yok, bunu sadece saygı gösterdiğim için ve dar yerlerden geçmeye çalışarak ikimizi de riske atmasınlar diye yapıyorum. Çoğu zaman öyle yerlerden geçenleri gördükçe Servet Bey'in de dediği gibi bunun nasıl bir akıl tutulması olduğunu anlayamıyorum. Bir insan kendini neden gideceği yere 5/10 dk erken gidebilmek için böyle bir riske atar? 

Bir de bahsedildiği gibi kafaya kamera takıp sırf video malzemesi olsun diye ona buna sataşanlar var. Ben nasıl saygı gösteriyorsam aynı şekilde saygı görmeyi bekliyorum ama çoğunluğun dediği gibi henüz bu trafik kültürüne sahip değiliz. 

Gerçi tek sorun da bu değil direksiyon başına geçen herkes kendini F1 pilotu zannediyor, aman bana korna çaldın-selektör yaptın diye millet sopalarla, bıçaklarla birbirine giriyor. Kimse bana kızmasın ama cahillik artmaya devam ettiği sürece bu tarz hareketler ve şiddet eğilimi de artmaya devam edecektir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Perşembe günü Leventte afili bir motorlu sağ sinyalimi yakmış olarak benzin istasyonuna girerken sağımdan geldi Allahtan son anda farkettim ve sola hamle yaparak ona yol açtığım halde durup bana trip attı. Sadece 20 sn baktım ona anladığını varsayarak.....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsettiğin videoyu da izledim, üzüldüm alttan alan abiye. Böyle insanların olması elbette lazım. Trafikte hoşgörü elbette elzem ama trafik içerisindeki her birim kurallara uyduğu müddetçe anlamlı.

 

Bırak motorsikleti, arabayı, yolda yürüyen insanlarla kavga etmekten bıktım. Ben her zaman kaldırımın sağından yürümeye gayret ederim mesela, defalarca da soldan yürüyüp üstüme üstüme gelen tiplerle kavga ettim. Kaldırımda 4 kişi yanyana yürüyüp istifini bozmayan öküzlere kılım mesela. Hepsi aynı kapıya çıkıyor. Neyse, motor da o şeritten gitmekle yükümlü. Gidemiyorsan binmeyeceksin.

 

Haberlerde görmüşsünüzdür. Yılmaz Büyükerşen çekirdek çitleyen eşek heykeli yaptırdı diye hararetli bir  tartışma var. Kimisi "vay efendim nasıl eşek der" diyor. Ben eşoğlu eşek diyenler tarafındayım. Arabadan çöp atan da, yere tüküren de, trafiğin ağzına sıçanla bu eşek aynı eşek. Daha ne kadar söylemek lazım bilmiyorum.

 

Mesele eğitim (üniversite mezunu olmaktan bahsetmiyorum, ahlak, edep, görgü olan eğitim), kültür meselesi. Haksızlar güçlü oldukça, hoşgörü gösterenin elinde patlıyor.

Semih O. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.