Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2017 Ford Fiesta'ya Euroncap'tan 5 Yıldız


Önerilen Mesajlar

Tamamen yeni Ford Fiesta, bağımsız test otoritesi Euro NCAP tarafından maksimum 5 yıldızlı güvenlik derecelendirmesine layık görüldü.

 

Yeni Fiesta'da yapılan yapısal tüm değişiklere buradan ulaşabilirsiniz

https://anasayfa.focusclubtr.com/yeni-ford-fiesta-2017-tanitildi-fiesta-mk7/

 

2017 Ford Fiesta EuroNCAP.png

 

Yolcu bölmesi ön çarpışma testinde istikrarlı kalmış. Sürücü ve yolcunun dizleri ve kalça kemiği iyi korunma göstermiş. Fiesta, farklı boyutlarda ve farklı konumlarda oturanlara benzer düzeyde bir koruma sağlanacağını göstermiş.

Tam genişlikte rijit bariyer darbesinde hem sürücü hem de arka yolcunun korunması iyi fakat arka yolcunun göğüs koruması sınırda kalmış.

Yan bariyer testinde, Fiesta tüm kritik vücut bölgelerine iyi koruma sağladı ve tam puan aldı. Yan direk testinde göğüsün korunması yeterli ve diğer kritik vücut alanlarının korunması iyi.

Ön koltuklar ve baş destekleri üzerindeki testler, arkadan çarpışma durumunda, boyun incinmelerine karşı yaralanmalarda iyi koruma sağladığını göstermiş. Arka koltuklar da boyun incinmesi korumasında iyi not almış. 

Otonom acil fren sistemi isteğe bağlı olarak mevcut.

 

 

2017 Ford Fiesta EuroNCAP2.png

 

Tam veri: euroncap-2017-ford-fiesta-datasheet.pdf

 

Fiesta_Euro_NCAP.jpg

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konuyla biraz alakalı. C-Max 2016 ve sonrasına göre artık 3 yıldızlı.

 

Euro Ncap diyor ki: ''Markalar modellerini makyajlaya makyajlaya serilerin ömürlerini uzatıyor" buna istinaden "tüketicinin yeni modellerle adil bir karşılaştırma yapmasına olanak sağlamak için, Euro NCAP yakın geçmişte pek çok makyajlı otomobilin derecelendirmesini güncelledik." 

 

Beş yıldızlı derecelendirmesini koruyabilen Toyota Yaris'in yanı sıra, bu araçların çoğu bu yılki güvenlik testlerinde üç yıldıza düştüToyota Aygo (isteğe bağlı emniyet donanımlı dört yıldız), Alfa Romeo Giulietta, Ford'un C-MAX ve Grand C-MAX, Opel Karl ve DS 3 yer alıyor.

En uç örnek ise Fiat Punto, 2005 yılından beri satışa sunulan ancak hala İtalya'da çok iyi satıyor. Yaşlanma süpermiği, Euro NCAP'ın bugüne kadar sıfır yıldız ödülüne layık görülen ilk otomobili olmasına sebep oldu. Model, 2005 yılında 5 yıldız almıştı.

 

Meraklılarına PDF'ler:

euroncap-2017-ford-c-max-datasheet.pdf

euroncap-2017-alfa-romeo-giulietta-datasheet.pdf

euroncap-2017-fiat-punto-datasheet.pdf

 

Konuyla alakası:

Euro NCAP Genel Sekreteri, "2017'de Euro NCAP'ın 5 yıldızlı gereksinimlerini karşılayabilecek çok sayıda iyi otomobil gördük" dedi. B-Sınfı örneğin; yeni Polo, Fiesta ve İbiza'ya standart olarak sunulan gelişmiş güvenlik teknolojisi ile çarpma önleme ve çarpma korumasındada en iyisini sunuyorlar. Daha yaşlı araçların yenilerle yarışamayacağı gerçeği, araç endüstrisinin güvenliğini yenileme hızını ve rekabetçi üreticilerin en yüksek standartları karşılama isteği ve kabiliyetini göstermektedir. Otomobillerini en son standartlara getirmeyen markalar, bu sonuçların açıkça gösterdiği gibi geride kalır." dedi.

 

Screen Shot 2017-12-14 at 00.59.32.png

 

Screen Shot 2017-12-14 at 01.35.24.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

NCAP diyor ki, firmalar modelleri makyajlayıp makyajlayıp aynı modeli 10 yıl satıyor. 10 yıl önceki Euro NCAP skorunu da gururla söylüyor. Oysa biz gelişiyoruz. Normlarımız ağırlaşıyor. 10 yıl önceki skoru şimdi de tutturmaları çok zor. Bu yüzden makyajlıları da teste sokacağız bakalım 10 yıl öncesinin 5 yıldızlı modeli ne yapacak..

 

Bence mantıklı 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Golf 7 yi merak ediyorum şu an. 

Esasında sadece Golf değil, VAG grubunu genel olarak merak ettim. 

 

Ayrıca makyajla bir çok üretici sadece şekil değişikli değil, aynı zamanda güvenlik ekipmanlarıyla ilgili geliştirmeler de yapıyor. Demek ki yetersizmiş. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.