Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Triger Değişimi Sonrası Sente Kayma Sorunu


Yasin Çetin

Soru

Mrb arkadaşlar; konuya direk giriyim mayıs ayı gibi focus 2012 aracıma bakıma verdik yetkili servise araç 43 bin civarıydı triger falan değişmesi gerekir  dediler ok dedik vs. işlem sonrası ortalama 3000 km sonra seyir halindeyken ıslık benzeri bir ses geldi motor stop etti çektik sağa marşa bastık marşta sıkıntı yok dönüyor elektrik aksamı çalışıyor ama motor çalışmıyor. Yükledik çekiciye getirdik  malum yetkili servise baktılar vs. Sente falan dediler yüzeysel  bir dille açıklama yaptılar hallettiler neyse araç çalıştı . Araç ortalama 3 hafta olmadan aynı sıkıntıyı 1 den 2 ye vites yükseltieken yaptı aynı ses motor stop çek sağa yükle çekiye malum servise çıktım müdüre  neyae servüs bu sefer  yine baktı tekrar triger değişti eksantrik mili dişlisi , krank mili dişilisi değişti akü değişti ne alakaysa aküyü anlayamadım tek çözülsünde hepsine eyvallah araç daha 47000 binde üstünede  masraf yaptık. Teslim alırken yetkili kişi dişlilerden kesin diyemeyiz burdan olduğunu düşünüyoruz diyince beni düşündürdü . Arkadaşlar servisin yaptığı bu işlem yerinde ve mantıklı bir işlem mi sizce bu arıza neden olabilir. 2dir yolda bırakıyor artık ne zaman yolda kalacam diye şüpheyle çıkıyoz yola... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

geçmiş olsun benzer bir sorun benimde başıma gelmişti 2009 focus ta triger değişimi sonrası araç çalıştırınca motor arıza lambası yandı.Neyse söndürüp deneme amaçlı tura çıktım ama araba 120 km geçmedi şu söylendi eğer sente ayarı yanlış olursa araç kendisini korumaya alıyor yüksek hızlara çıkmıyor.Sonrasında tekrar sökülüp düzeltilmişti herhangi bir problemde yaşamadım 2 yıl boyunca.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu triger değişimi artık kabak tadı verdi. 

Otosan'ın yanlış süreç yönetiminin örneğidir. Triger değişimi resmi bakım rehberi bilgisine göre Focus için 9 yıl ya da 135.000 km'dir. 

Yanlış zamanda gereksiz ve büyük olasılıkla hatalı işçilikle değişim yapmışlar. 

Umarım yapılan masraflar cebinizden çıkmamıştır. 

Ankara'da iseniz mutlaka başka bir yetkili servisten görüş alın, Ankara'lı arkadaşlar refere edebilir, sonucuna göre karar verin. 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.