Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2006 Tdci 110 Luk Focus 162 Bin de Motor Üflemesi


Fatih Taş.

Soru

Selamun aleyküm arkadaşlar. 10 gün önce 2006 model 110 luk dizel 162 binde ford focus aldım. Ben arabadan  anlamam Önce ustaya götürdüm. Baktı sağına soluna bindik gezdik. Al arabayı güzel dedi.(50 tl aldı) Sonra expertiz yaptırdım (150 tl ) motor %87 çıktı. çok hafif turbo ötmesi var. ve enjektör temizliği yapılacak diye not düştü. Neticede aldım arabayı daha 3 gün önce youtube de motor üflemesi duman atması diye video gözüme takıldı. Yağ çubuğunu çekiyo buhar veya duman çıkarsa motor gitmeye başlamış diyor. Kafama takıldı Gittim baktım arabaya bende de yağ çubuğunu çekince hafif buhar duman çıkıyor. Ama araba canavar gibi gidişi çekişi mükemmel çalışmasında anormallik yok. Sizin araçlarda da var mı ne yapmak lazım şimdi. Daha yeni aldım aklım arabada kaldı şimdi

Fatih Taş. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bir miktar çıkması normal. Hele de 162 bin km. de olan bir araç için gayet normal. Zaten motor bitik olsa bir çok belirtisi olur. En başta da çekiş düşük olur ve egsozdan duman atar. Bunun dışında bir çok belirti olur. Her söylenene kulak asmamak gerekir bence. Bakımlarını yaptırıp keyifle binin derim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaşım bende 165000 de aldım motor 89 çıkmıştı ve turboda hafif ötme vardı.şimdi 197000 de. öyle yağ çubuğunu çekip bakmadım.ilk zamanlar biraz masraf çıkardı satmayı bile düşünüp internete koydum sonra vazgeçtim kullandıkça daha çok sevdim arabamı.şimdi satsam ne alacağım diyorum kendime.hele birde uzun yola çıktım zaman daha çok seviyorum arabamı.şimdi satsam yine ford alırım herhalde.süleyman bey doğru söylemiş bakımını yaptır. bin, keyfini sür.başkalarının sözüne bakma.arabadan soğursun.unutmadan turbomu 180000 de değiştirdim.araç daha iyi oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Alp kaya bey şimdi arabanız 197 bin de imiş şimdi buhar duman  geliyor mu ? Yanı normal bir durum mu yoksa benim araba da mı sorun var onu öğrenmek istiyorum. 

Birde benim turbo çok az ötüyor. Sordum ustaya aracınızı düzgün kullanırsanız bu böyle kalır demişti. Sizin turbo nasıl oldu. Sesi çok mu arttı da değiştirdiniz. 

Birde fiyatı ne kadar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bendede 2006 dizel var bende öyle bişey sös konusu değil sadece yüksek devire birden yüklendiğimde egzozdan kara duman atması oluyo oda dizel araçda normal diye biliyorum kaldıki araç 151 binde enjektörlerede bağlı bi durum tabikide,senin olay ise tamamemen motor ile alakalı kesin şundandır diyemem ama normal değil diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.