Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

[ROOT][S-OFF] Super Tool ile HTC Cihazlar Nasıl Rootlanır, S-OFF Yapılır?


Hasan K.

Önerilen Mesajlar

splash2.png

Super Tool, birçok HTC akıllı telefonunu Rootlayabiliyor, S-OFF yapabiliyor ve diğer bazı teknik işlemleri uygulayabiliyor. "frigid" takma adlı xda-developers forum üyesi tarafından yayınlanan ve oldukça geniş bir geliştirici topluluğu tarafından oluşturulan HTC Super Tool'un resmi Bootloader kilidini kaldıran araç ve Revolutionary'den daha kapsamlı olduğunu söyleyebiliriz.

DİKKAT: Bu araç ile gerçekleştireceğini teknik işlemlerden sadece sizler sorumlusunuz. İşlemlerin ardından bilgileriniz silinebilir, cihazınız bozulabilir. Bu ve bunun gibi durumların farkında olarak yükleme işlemlerini gerçekleştiriniz.

Aracın hangi cihazlarda çalışmadığı bilinmiyor. çalıştığı onaylanan cihazlar şunlar;

  • HTC Sensation
  • HTC Wildfire S
  • HTC EVO 3D
  • HTC EVO 4G
  • HTC EVO Design 4G
  • HTC Amaze 4G
  • T-Mobile G2
  • myTouch 3G
  • myTouch 3Gs
  • myTouch 4G
  • myTouch 4Gs
  • HTC EVO Shift
  • HTC Incredible
  • HTC Inspire

Aracı kullanmadan önce cihazınızından Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme menüsüne girip USB Ayıklama Modunu aktif hale getirin. Daha sonra buradan indireceğiniz sürücülerle cihazınızı bilgisayara USB kablosuyla bağlayıp yükleme yapın. Yüklemeden sonra bilgisayarınızın HTC akıllı telefonunuzu gördüğünden emin olun.

Cihazınızı bilgisayara USB kablosu ile bağlayıp tanıttıktan sonra aşağıdan HTC Super Tool'un son versiyonunu indirip herhangi bir yere çıkartın.

HTC Super Tool v3

çıkarttığınız Super Tool klasörünün içerisindeki run.bat dosyasını çalıştırın. Birkaç saniye bekledikten sonra program kullanıma hazır olacaktır.

CİHAZINIZI ROOTLAMAK İçİN: programı açtıktan sonra 1 yazıp Enter butonuna basın. Herhangi bir tuşa basmanızı isteyen uyarılar alabilirsiniz. Bunlar geçtikten sonra tekrar aynı menüye döneceksiniz. Sontasında 2 yazıp tekrar Enter butonuna basın. Aynı şekilde yükleme gerçekleşecektir. Bu sırada cihazınız açılıp kapanabilir. Son olarak Uygulamalar menüsüne girip cihazınızda SuperUser uygulamasının yüklü olduğundan emin olun. Eğer yüklüyse root işleminiz başarıyla sonuçlanmıştır.

CİHAZINIZI S-OFF, SIM UNLOCK YAPMAK İçİN: 3 yazıp Enter'a basın. Yükleme işlemi sırasında cihazınız açılıp kapanabilir. İşlemler bitip program ana menüye döndükten sonra cihazınızı kapatın. Ses Kısma + Güç butonlarına basılı tutarak Bootloader modunda açın. Ekranın üstünde S-OFF yazısını görüyorsanız işlem tamamlanmıştır.

4. seçenekle HTCDev üzerinden Bootloader'ınızın kilidini kaldırabilir, 5. seçenek ile tekrar kilitleyebilirsiniz. 6 ve 7. seçenekler ise; HTC Sense kullanıcı arayüzünü devre dışı bırakıp tekrar kullanılabilir yapmak için seçilebilir. 8 seçenekle Wireless Tether exploit'ini uygulayabilir, 9 seçenekle Android Market'i güncelleyebilir, son olarak 10 seçenekle de cihazınızı Unroot edebilirsiniz.

HTC Super Tool aracını herhangi bir HBOOT versiyonlu akıllı telefonda kullanabilirsiniz. Listede yer almayan HTC cihazları için de deneyebilirsiniz. çünkü çalışmadığı yönünde bir açıklamada bulunulmamış. Görüş, öneri ve sorularınızı bu konu başlığından sorunuz. Bu konu hakkında açacağınız diğer konular silinecektir.

-------------------

androidturkiye.net'den Alıntıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.