Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2017 Focus Trendx 'te Kronik Oksijen Sensörü Arızası


Ufuk Şen

Soru

2017 focus trendx araç sahibiyim.Arac benzin-lpg li.Km 5600 de .2700 km de LPG takıldı .Aracım da  2 kez ilk çalıştırmadan sonra 10 saniye boyunca motor arıza ışığı yanıp yanıp söndü ,her zaman yapmıyor sadece iki kez tekrarlandı .lpg takıldıktan sonra oldu ama bazı sitelerde sıfır focuslarda motor arıza ışığının yanmasına sebep olarak oksijen sensörunun hatalı üretildiğini ,bu yüzden serviste değiştirildiği yazılmış .Bu durumda olan veya bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 10 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Fikirle olmaz o iş, gidip cihaza bağlatıp hangi arıza kodu attığına baktırın, ne problem yaratmış görün. Sanayideki ustaların cihazları hataların tamamını okuyamıyor, bu yüzden servise gidip okutturun. Biz de burda işkembei kübradan sallamayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benimde yandı arıza ışığı 900km de servise götürdüm oksijen sensörü imiş. 

Hatta servis danışmanına opelde çok çektim bu sensör den focustada mı böyle dedim. Birkaç tane değiştirdik ama fazla değil dedi. 

Kronik değildir bence kronik sorun nasıl olur Opel sayfalarına bir bak istersen.

LPG takıldığı için garanti dışıdır sensör bozuksa da servis değiştirmez ama ariza ışığının yanma sebebi LPG den dolayi fakir / zengin karışımda olabilir. İyi bir ayarla düzelebilir.

Ne tür bir arıza vermiş ona bakmak lazım öncelikle.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yakup bey selim beyin de bahsettiği gibi bende o kadar insandan duydum.Kaynakta gösterebilirim dilerseniz .Benim aracimdaki arıza lpg kaynaklı olabilir ama bu sorunu yaşayan insanlar var .Aracıni bu yüzden teslim alamadığını iddia eden ,bayii tarafından bekletildiğini iddia eden kişiler var .Bu sorunu yaşayıp serviste değiştirenler var .Motor aynı motor ama oluyormus yani 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.