Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Trafik Sigortası Hakkında; Vefat Sebebiyle Varisin Üzerine Geçirilen Otomobilin Sigortasını Yenilemek Gerekir mi ?


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar sigorta hakkında bilgili olanlarınıza bir sorum olacak. 

 

Yakın zamanda babam vefat etti. zamanında trafik sigortası ucuz olsun diye benim aracım onun üzerineydi. (Zincirleme kazaya sebebiyetim var bekarlık zamanımdan) 

 

Vergi dairesinden gerekli vergilerini falan ödedim. Aracı üzerime almamda bir sorun yok. Ancak aracı üzerime aldığımda şu an mevcut olan trafik sigortası araç satışı yapılmış gibi mi oluyor ? Yeni sigorta yaptırmam gerekli mi ? Yoksa aynı şekilde devam ediyor mu ? 

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araç sahibi vefat etmiş ve aracın yeni sahipleri mirasçılar olmuşsa; araç gibi aracın kasko sigortası da mirasçılara geçer. Ancak kasko ruhsat sahibi üzerine düzenlendiği için mirasçıların 15 iş günü içerisinde sigorta şirketiyle iletişime geçmesi gerekir. Aracın devrolduğu mirasçı veya mirasçılar dilerlerse, 8 iş günü içerisinde kaskonun feshi talebinde bulunabilir. Kasko feshini, sigorta şirketleri de kullanabilir. Fesih işleminden sonra kaskonun kullanılmadığı günler hesap edilerek prim iadesi gerçekleştirilir. Her 2 tarafta kaskonun feshi için bir bildiride bulunmadıysa, kasko geçerliliği devam eder

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler arkadaşlar Peki aracı trafik şubeden üstüme aldıktan sonra sigortacının aynı poliçeyi benim üzerime olarak değiştirmesini istemelimiyim ? 

 

sigorta poliçesinde babamın ismi yazarken yurtdışına çıkışta (gürcistan) problem olur mu ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arabayı önümüzdeki pazartesi yada salı üzerime geçiricem zaten. Benim kendi sigortacım çakalyus sigortan bozulur dedi yeni sigorta yaptırman lazım dedi bana. O yüzden aracı üstüme geçirmedim ben. 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sağolasın Yakup. Pazartesi yada salı günü alacağım bir aksilik çıkmazsa. 

--1 dakika sonra eklendi--

Mapfre sigorta ile görüştüm şimdi. Kesinlikle benim üzerime devir olmuyormuş sigorta. İptal oluyormuş kullanılmayan günün bedeli iade ediliyormuş. Tekrar yeni sigorta yapmak gerekliymiş. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aynen öyleymiş. Hatta Allah korusun şimdi kaza yapsan sigortasız yapmış oluyorsun. Acele et gün geçirme bir de tavan fiyat uygulaması geldi çok gelmez başvursun hemen dedi sigortacı bir dostumuz, şu an beraberiz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1300 lira çıktı :D Tavan fiyatın tavanı bana geldi heralde :D

 

Randevu almak lazımmış bu sabah gittim tuzla emniyet müdürlüğüne. Hadi bakalım Randevu çilemiz başladı. :D25ine kadar yetişir inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.