Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Vites Geçişinde Ses


Osman Çelik

Soru

Merhabalar

2013 model tdi trend x focus 3 arabamda 1. vitesten 2. vitese geçişlerde ses yapıyor, fakat normal ilerleme esnasında vites düşürürken 2. vitese geçişlerde bu ses gelmiyor. Sizce sebebi ne olabilir veya aynı sorunu yaşayan var mı? Arabam 70 000 km de, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Otomatik Mesaj

Bu konu, Focus Club Tr > Forum Yardımı ve Yapısı kategorisinden Focus III > Ford Garajı > Mk3- Sorular ve Sorunlar kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sesin nasıl bir ses olduğunu tarif etseydiniz daha iyi olurdu.Mesela benim arabadada var benzer bir durum.  1.vitesten  2.vitese atıp debriyajı bırakırken "tık" diye bir ses geliyor.Özellikle klima açıkken daha çok belli ediyor bu ses kendini.Ama sesin şiddeti çok değil.Araçta diğer kişiler duymaz yani.Bende o sesin geldiğini bildiğim için sürekli duyuyorum.Aracımı 45.000 km'de almıştım ve şu anda 75.000 km oldu. 30.000 km'dir bu şekilde kullanıyorum.Normal bir durummu bilmiyorum.Ama bir zararını görmedim şimdiye kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

(Sesin nasıl bir ses olduğunu tarif etseydiniz daha iyi olurdu.Mesela benim arabadada var benzer bir durum.  1.vitesten  2.vitese atıp debriyajı bırakırken "tık" diye bir ses geliyor.Özellikle klima açıkken daha çok belli ediyor bu ses kendini.Ama sesin şiddeti çok değil.Araçta diğer kişiler duymaz yani.Bende o sesin geldiğini bildiğim için sürekli duyuyorum.Aracımı 45.000 km'de almıştım ve şu anda 75.000 km oldu. 30.000 km'dir bu şekilde kullanıyorum.Normal bir durummu bilmiyorum.Ama bir zararını görmedim şimdiye kadar.)

Benim kinde daha çok cardlamaya yakın bir ses.

--2 dakika sonra eklendi--

(Daha önce forumda okumuştum Ford'un kronik sorunu diyebiriz ford çift kütleli volant kullandigi için ses ondan geliyor galiba yani bir sıkıntı yok sesi duymak istemezsen duymuyorsun)

Bu ses yüksek cardlama gibi duymak istememe gibi bir şansınız yok, arkada oturan bile ses geldiğini söylüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bahsettiğiniz ses kronik problem değil.Senkromeçten kaynaklanıyor olabilir.Şanzımandan anlayan bir ustaya göstermelisiniz.Bu tür problemler kısa vadede çok zarar vermesede , uzun vadede şanzımanda diğer parçaların bozulmasınada sebebiyet verebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.