Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Mazda, Dizel Gibi Çalışan Benzinli Motor Üretti


Ahmet Kara

Önerilen Mesajlar

Skyactiv-X benzinli motorunu tanıtan Japon üretici Mazda, yüzde 30 daha fazla tork sunan yeni teknoloji sayesinde benzinli araçlarda yaklaşık yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlamayı başardı. Dizel motorlar kadar verimli çalışan teknoloji 2019 model araçlarda kullanılmaya başlanacak

 

image.png.2623464a874a12388bb8d331fcae8fbd.png


       Japon otomobil üreticisi Mazda, yeni nesil Skyactiv-X benzinli motorunu tanıttı. Dizel motorlar kadar verimli olduğu belirtilen ve yerini aldığı motora göre yüzde 30 daha fazla tork sunan yeni teknoloji, içten yanmalı motorlar için bir yenilik olarak sıkıştırmalı ateşleme sistemi ile çalışıyor.
       Mazda, 2019 yılındaki araç modellerine yerleştireceği bu ünite ile söz konusu teknolojiyi seri üretim otomobillerinde kullanan ilk marka olacak. 
       Motorun çalışma prensibi dizellerde olduğu gibi, yakıt-hava karışımının yüksek basınç ile pistonlar tarafından sıkıştırılıp ani şekilde yanması üzerine kurulu. Skyactiv-X, mevcut motora göre yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlayacak. 
       Yeni motor teknolojisi, aynı zamanda Mazda'nın 2008 yılındaki benzer motorlarına nazaran da yüzde 35-45 daha yüksek verimlilikle çalışıyor.
       Mazda Başkan Yardımcısı Akira Marumoto, Skyactiv-X’in diğer markalara tedarik edilmeyeceğini belirtirken, otomobil dünyasında Mazda'nın bu hamleyle Daimler ve General Motors gibi rakiplerinin önüne geçebileceği konuşuluyor.
       JAPON DEVLERİNDEN FLAŞ KARAR!
       Mazda'nın otomobil motor mühendisliği firması olan AEMSS Başkanı Ryoji Miyashita, bu gelişmeyi "Sektörde çığır açacak bir yenilik." şeklinde yorumladı.
       Japon üretici Mazda, geçtiğimiz günlerde şirket hisselerinin yüzde 5 hissesini açıklanmayan bir fiyat karşılığında Toyota'ya satmış ve ABD'de 1.6 milyar dolar yatırımla da ortak bir fabrika kurma kararı almıştı.
Kaynak, habertürk

 

--5 dakika sonra eklendi--

Elektrikli otomobil teknolojisinin ön plana çıkmaya başlamasının yanında bu tarz gelişmeler ne getirecek kestirmesi biraz zor gibi. Gelişmiş ülkelerin fosil yakıtlı araç kullanımını yasaklama tavrı içerisinde olduğu şu günlerde Japon teknolojisinden böyle bir adım gelmesi ne kadar etkileyici olacak süreç içinde göreceğiz. Belirtilen gelişme seri üretim aşamasına geçebilirse dizel araçlar için hazırlanan son beklenenden biraz daha önce gelebilir.

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende yeni okudum.. müthiş birşey..motor sesi nasıl acaba..tamamen sıkıştırmamı, çıkıştığı anda ateşleme mi, detaylar vardır belki mazda sayfalarında..fakat bu durumu "mazda  turbo benzini hiç düşünmüyor" diye algılamak lazım. hem bu motor hemde dizel gibi turbo ünite taksanız kim bilir motor ne hale gelir.

1.0 140 bg, 225 tork, 4.5 lt tüketim süper olurdu

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

HCCI(Homogeneous Charge Compression Ignition) değil SCCI (Spark Controlled Compression Ignition) motor bu, yani tamamen bujisiz değil. Buji var araçta, ilk çalıştırmada kalkışta ara hızlanmalarda buji ile ateşleme, sabit devirlerde sıkıştırma ile patlama.

 

Tamamen bujisiz HCCI motoru sunmuyor mazda, vuruntu problemini aşmak için çalıştıklarını açıkladılar.

Mazda yakından takip ettiğim bir markadır. Skyaktive motor ve mazda 3 te sundukları otm. şanzımanı çok beğeniyorum.

  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.