Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Eski Aracımın Kilometresini Düşürüp Satışa Koymuşlar


Rıza Altıntaş

Önerilen Mesajlar

Herkese merhabalar.

Yaklaşık 2 buçuk ay önce kaza yapıp perte verdiğim " focus 1.6 ecoboost" aracımı tamir edip satışa koymuşlar. Canımı sıkan durum, aracın kilometresini düşürmeleri. En son muayeneye girdiği kilometreye yakın bir rakam yazmışlar. Allahtan 10 bin km düşürebilmişler.

Aman dikkat edelim keşke elden bir şey gelse ilanı şikayet ettim ama nafile yine birilerinin canı yanacak ona üzülüyorum.

Adana Seyhan'da 01 FBF 60 plakalı araç.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilanin linkini paylasir misiniz? neler yapabiliriz bakalim.

--2 dakika sonra eklendi--

Adana Seyhanda 1 ilan var ecoboost. yazdim kenara :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-182-beygir-ozel-uretim-eco-boost-468914957/detay

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Istianasiz tum ilanlarda km garantisi var birde. Vay arkadas. Kime guvenip arac alacaz bilmiyorum. Galeriside ayni, art niyetli sahislarida. Isin kotu tarafi ne yaparsak yapalim anlasilmiyor fiziksel kusurlar disinda. 

 

Aslinda simdi bu araci alip sonra mahkemeye vermek var satani. Eger sigorta kaydinda km yazdilarsa (ki yazmak zorundalar bildigim kadari ile) bu adamdan...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://www.ntv.com.tr/turkiye/kilometre-sahtekarligina-7-yil-hapis-istemi,1_vKywt5V0y3JqLPSOBT2Q

--0 dakika sonra eklendi--
Alıntı

Adana'da satın aldıkları aracın kilometresini düşürerek daha yüksek fiyata sattığı iddia edilen 3 kişi hakkında 7 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Adana'da satın aldığı aracın kilometresini düşürüp fiyatını artırarak sattığı ileri sürülen zanlı ile vekalet verdiği iki kişi hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana’da yaşayan F.K, 01 DBT 58 plakalı 237 bin 500 kilometredeki 2003 model otomobilini 21 Nisan’da Adana 15. Noterliği kanalıyla S.İ'ye 27 bin liraya sattı. 

Çukurova Oto Pazarı’nda yeni otomobil almak için araçlara bakan F.K, sattığı aracın kilometresinin 140 bine düşürülüp 31 bin 750 liradan satışa çıkarıldığını görünce BİMER’e şikayette bulundu. 

Şikayet doğrultusunda başlattığı soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, aracı satışıyla ilgili Ş.İ. ile vekalet verdiği kardeşi S.İ. ve arkadaşı O.F.Ş. hakkında "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan iddianame hazırlandı. 

7 YIL HAPİS İSTEMİ

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, tutuksuz 3 sanığın 7 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar da adli para cezasıyla cezalandırılması istendi. 

İddianamede, F.K'nin aracının 5 Haziran’da şüpheliler tarafından Ş.Ç'ye 28 bin liraya satıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Müşteki konumunda bulunan S.Ç. iddianameye yansıyan ifadesinde, aracın ikinci el oto alım sitesinde satışına ilişkin ilan gördüğünü, alınan ekspertiz raporuna göre otomobilin 142 bin kilometrede olduğunu anlattı.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

S.Ç, otomobili satın aldıktan bir hafta sonra O.F.Ş'nin kendisini telefonla aradığını ve "aracın kilometresiyle oynadığını, geri alabileceğini" söylediğini ileri sürdü.

İddianamede, şüphelilerin internet üzerinden irtibat kurdukları F.K'nin aracını aldıktan sonra kilometresini değiştirmek suretiyle kısa zamanda fiyatında farklılık arz edecek şekilde müştekiye satışını sağladıkları, birlikte suç işleme kastıyla hareket ederek üzerlerine atılı "nitelikli dolandırıcılık suçunu" işlediklerine dair haklarında kamu davası açmak için yeterli şüpheli bulunduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

11 dakika önce, Halit AYDIN yazdı:

Şubatta araç alırken 63 bin tl olan focus(konuşmuştum), şu an 69 binden satılıyor..aksarayda beyaz focus..aynı bayii..6 bin artmış..piyasa uçuyor.

Genel bi yükselis var maalesef. Aralik gibi ötv farkida gelince.. maalesef fiyatlar cikti..

 Dedigin gibi 7-8 ayda 5 k kadar artti fiyatlar 2.elde..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araçta belki düşürmemiştir, ilana düşük kilometre bilgisi girmiştir. Galeriler göze hoş görünsün diye ilana 3-5-10 bin km düşük girebiliyorlar.


Arayıp konuşmak gerekli, sözlü olarakta ilandaki gibi düşük kilometre beyan ediyor mu ?

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlan numarası 468914957
Araç sahibi galeriyi az önce aradım ve ilanda 84.500 yazılan kilometrenin yanlış olup aracın kilometresi 78 binde olduğu söylendi.
Ardından kendimi açığa çıkardım ve ben kaza yaptığımda 94 binde olan aracın şimdi nasıl 78 binde olduğunu sordum. İnsanları kandırmayın diye biraz uyarmaya çalıştım. Adam aracı arkadaştan aldığını, bilgisi olmadığını ve uyarımı dikkate alacağını beyan etti sonra telefonu kapattık. Ardından 5 dakika sonra telefonuma "Kilometre değiştirildi kardeşim uyarınız ve ilginiz için xxxauto olarak teşekkür ederiz" olarak mesaj geldi. İlandaki kilometreye baktım gercekten değiştirilmiş ama göstergedeki rakamların değişip değişmeyeceği meçhul.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.