Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Kuga Motor Açma


İsmail Hasta

Önerilen Mesajlar

3 gün önce kuga aldım. Dizel otomatik. Satış temsilcisi aracı açmak için 1000 km falan gerek yok bas gaza bazen araba 6. Vitesdeyken 5. Vitese al araba yığılsın filan dedi. Ama okuduğuma göre bu yanlışmış aracıma şimdi veya ilerisi için zarar vermiş miyimdir 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dert etmeyin zarar vermemişsinizdir. Motor açma diye bir olay günümüz teknolojisinde yok. Ancak motor ilk 3000 km yinede aşırı zorlanmamalı. Ancak yinede tüm devirlerde eşit süre kullanılarak düzgün bir aşınma yolu elde edilirse motorun ilerleyen sağlığı için faydalı olur. Çünkü piston her motor devrinde yan duvarlara hem farklı basınç uygular hemde yan duvarların farklı noktalarına basınç uygular.Bunu gözeterek tüm motor devirlerinde düzgün bir kullanım yapmak gerekir. Buda zaten insan ayağı ile yapılacak şey değil.  Öyle buradan çık İzmit'e dip gaz git vites küçült vites büyüt falan fistan bunlar sanayii efsaneleri. 

 

Aracınıza düzenli bakım yaptırın. Gerisini düşünmeyin. Arabaya zarar veririm korkusu yerine aracınızın tadını çıkarın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, Focus I > Ford Garajı > Mk1- Sorular ve Sorunlar kategorisinden Diğer Ford Modelleri > Ford Garajı > Kuga kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Focus için kullanma kılavuzunda yazan bilgiler şunlardır;

 

- Lastikler; 500 km boyunca lastikleri alıştırın.

- Frenler ve kavrama; Şehir içi ilk 150 km, şehir dışı ilk 1500 km kullanım sonrasında frenleri ve kavramayı sert biçimde kullanmaktan kaçının.

- İlk 1500 km kullanım sırasında aracı aşırı hızlı sürmekten kaçınınız. Hızınızı sık sık değiştirin, vites artırımlarını erken yapın, motoru zorlamayın.

 

Bu bilgiler focus için geçerlidir. Büyük ihtimal sizin aracınızın da kullanma kılavuzunda buna benzer bilgiler yazıyordur. Herkesten önce kullanma kılavuzunuzu okuyun ve orada yazanları uygulamaya çalışın. Bir kaç defa dediğiniz tarzda bir kullanım yapmak da aracınıza zarar vermez diye düşünüyorum. Hayırlı olsun yeni aracınız.

Cenk Demirel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1500 km rodajiniz var. Asiri devirlere cikmayin, spor mod vs gibi seyleri kullanmayin ki bunlar yuksek devirlerde vites atarlar. Arabayi yavaslatma konusunda frenlere abanmayin birakin arabaniz kendi kendine kompresyona girip yavaslasin. Ilk calistirmada rolantide 2dk nin uzerinde beklememeye gayret gosterin. Ilk 1500km de mumkunse uzun yol tercih etmeyin.

"Otobana cikalim, kokleyelim araba sagir kalmasin" soylemlerinden ve mumkunse bu tip cumleleri kuran insanlardan uzak durun.

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

İlk 1500 sakin kullanın dizelse çalıştırınca hareket etmeden, durunca stop etmeden 30-40 sn bekleyin.

1500 km olunca çıkın bir otobana tüm viteslerde tüm devirlerde hızlanın ve aynen geri yavaşlayın.(Kırmızılara gelmeden) 
 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.