Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Arabam Çekişten Düşüyor (2012 Focus 1.6 Benzin, Lpg)


Ömer Kaan Mete

Soru

selamlar arkadaşlar. aracımın ikinci sahibiyim. aldığım gün tüp taktırdım (prins marka). aşağı yukarı 1000 km sorunsuz bindikten sonra aracım çekişten düşmeye başladı. 5. viteste çok rahat çıktığım rampalarda 4e düşmeye başladım. Işıktan sonra kolayca hızlanmam gerekirken 95 model broadwaylar yanımdan yıldırım gibi geçmeye başladı. rölantide çalışırken devir saati ibresi sürekli oynuyor. özel ford servisi lpg arızalı dedikten sonra lpg yi taktırdığım ustaya götürdüm. bilgisayara bağladı, motor sesini dinledi kesinlikle lpg de bir sorun yok dedi. başka bir lpg ustasına götürdüm. o usta da lpg de sıkıntı yok dedi. boğaz kelebeğini temizletmem gerektiğini söyledi. tekrar özel ford servisine gittim. bujileri kontrol ettiler sııkıntı yok, boğaz kelebeğini söktüler içi ilk günkü gibi parlıyor. Bu arada aynı sıkıntıları benzinde kullanırkende yapıyor. lpg ustası büyük ihtimal piston kapaklarının çok sıkı olduğunu gevşetilmesi gerektiğini! söyledi. sizin görüşleriniz nedir acaba arkadaşlar. mesela enjektörlerde sıkıntı olabilir mi? herkese güvenli sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Aküyü söküp takın, sonra lpg yi hiç açmayın bir müddet benzinde kullanın. Eğer düzelirse sorun Lpg de demektir. Lpg yi hiç açmadan ustaya götürün yeniden kalibrasyon yapsın. Ama yok düzelmez ise o zmn sorun lpg den değildir. Başla şeylere yönelmek lazım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bujiler kontrol edilmiş ateşleme bobini ve buji kablolarını kontrol ettirin ateşleme arızası olabilir. Araç kaç km Lpg takılalı kaç km oldu arıza lambası yanıyor mu onları da belirtirseniz daha iyi olur.

Gaza basınca isteksiz ise ltft (long term fuel trim bu değerlerden iki tane var sizin araçta) değerleri bozulmuş olabilir

akü kutup başını söktükten sonra biraz beklemeniz gerekli. Sonrasında bir depo benzin ile her devirde kullanın ve bir üst mesajda dendiği gibi LPG'ye geçmeden Lpg beynini sıfırlatarak ayar yaptırın.

 

 İlk etapta piston kapaklarıyla falan uğraştırmayın bence sonrasında düşük kompresyon deyip üst kapak tamiri yapalım diyebilirler kuzenim yaşamıştı böyle bir sorunu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.