Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Hb Beğenen Biri Neden Beğendiği Aracı Değil de Sedanını Alır?


Burak Şenoğlu

Önerilen Mesajlar

senin arabanın ilk sahibinde bire bir aynı arabanın (ekstralar hariç) sedanı da vardı, hem daha kısa sürede hem de daha pahalıya satıldı demişti [emoji4] 
ben alırken beyazıyla bu nalet gri vardı sadece (hazırda/indirimli olarak), aslında beyaz severim ancak opak sevmediğimden bu griyide hiç sevmeme rağmen düşünürken, babamında beyaz sevmemesinden gri oluverdi [emoji3] son anda dizele dönmemiş olsam gece gri olacaktı.
 
opel reno gibi rezil edilmemiş bazı arabalarda metalik beyaz acayip güzel oluyor, sonatanınki mükemmel mesela, bence tabii.

Toplumumuzda sedan hastalığı var. Nasilki ülkemizde sw araçlar çooook zor satılırken avrupada en çok tutulan kasa ise. Bizdede sedan öyle. Ama çoğu sedancıya sorsak neden sedan istediğini bilmez. Sözüm meclisten dışarı :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Yahya Akman yazdı:


Toplumumuzda sedan hastalığı var. Nasilki ülkemizde sw araçlar çooook zor satılırken avrupada en çok tutulan kasa ise. Bizdede sedan öyle. Ama çoğu sedancıya sorsak neden sedan istediğini bilmez. Sözüm meclisten dışarı :)

kesinlikle :) bana bi tek dedem dedi niye sedan değil diye, oda görünce şaşırdı anlatmak biraz zor oldu :D

amcam da cmaxe paran mı yetmedi dedi :D:D 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kesinlikle [emoji4] bana bi tek dedem dedi niye sedan değil diye, oda görünce şaşırdı anlatmak biraz zor oldu [emoji3]
amcam da cmaxe paran mı yetmedi dedi [emoji3][emoji3] 

Demekki dayı görse fiesta alsaydınya hb alacaktın madem derdi [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim eski aracım golf 380 lt bagaj hacmi olduğundan satıp focus almaya karar verdiğimde bagaj hacmi küçülmesin bari, 40 lt'de olsa büyüsün diye sedan aldık. Focus sedanı hep beğenmişimdir. Focus hb ise rakibi golf olmasından mıdır nedir bir türlü beğenememiştim. Focus sedan ise tüm rakiplerinden daha kısa ve sportif. Şunu da belirteyim hb arabanın bagajı kesinlikle daha kullanışlı. Sonuç olarak genel olarak hb beğenen biri olmama rağmen sedan tercih ettim. Ucuz olsun diye de buzdolabı beyazı aldım


İşte merak ettiğim cevaplardan biriydi bu.. :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konunun tamamını okumaya üşendim de bu işin özeti herkesin daha büyük/uzun/geniş peşinde olması değil mi?

böbreğiyle iphone 13 takas etmeye hazır insanların daha uzun ve popüler bir aracı tercih etmesinden bir gariplik yok bence.

 

Ben hala bagaj ne kadar büyük olursa olsun liftback olmazsa sedan lüzumsuz diyenlerdenim de tercih meselesi. Böyle tercihler yapanlar benim gibi somut değerlere bakanlarla çok nadirle hiç arası tartıştıklarından, babam dahil, kendi ve çevrelerinin bildikleri ya da bildiklerini sandıkları ile devam ediyorlar.

Bunu sorgulamak, emin olmayan birini direkt etkilemek bence yanlış, sonra her lastik alırken insanlara açıklamaya çalışırken verdiğim örnek gibi, on yüz milyon kişinin şu marka/model/tür daha iyi demesi onu ADAC test sonuçlarına göre değerlendirmemi değiştirmez tabikide :)

 

konu uzun diye okumaya üşendim didim kendim de pek uzun yazdım kusura bakmayın

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence doğru seçimde bulunmuşsunuz [emoji4] focusun sedanlarının arkası çok çirkin geliyor bana tabiki zevk meselesi


Çirkin değilde sıradan geliyor. Daha doğrusu çoğu sedan bana geliyor. Astra sedan olsun, mazda3 sedan, jetta olsun, elentra olsun, cerato olsun.. focus hb almasaydım. ceed, i30, golf, giluetta, astra hb'den biri olurdu tercihim [emoji41]sedan olarakta, megane sedan ile octavia hoşuma gidiyor görsel olarak focus sedan ile beraber..
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben konuyu yanlış anladım herhalde [emoji3] Tasarımdan ziyade, neden hb veya sedan yaklaşımı farklı diye sorulduğunu anlamıştım. Konu tasarıma girince tartışmaktan ziyade burada yazmak bile anlamsız [emoji3] 


Aslında doğru anlamışın. Lakin konu oralardan buralara nasıl geldi bende anlamadım. [emoji41] ama verimli bir paylaşım oldu kanımca, herkes fikirlerini belirtti :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hb focusu gorup begendim. Az para degil tabi. baba faktorunun "bu ufak araba bu kadar etmez" konusmasini yillarca dinlememek icin, ikinci elde cok gideri oldugundan daha buyuk sedani sectim... tabi agabeylerimizin kesin ford al tavsiyeleri ile neptun mavi stok sport haldeki opel astra hb 2016 (320 nm tork) dan vazgectim. Donanimin da krali vardi icinde focusa gore. Bazi yorumlari cok begendim. Hb focus gercekten st kitine muhtac. Ruhsuz gibi boyle.. forever hb.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.