Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Bir Dolandırıcılık Yöntemi


Ozan Kar

Önerilen Mesajlar

Araç alım-satımında noterbank sistemi kurulmalı.

 

Aracı almak isteyenle satmak isteyen notere gidecekler, anlaştıkları bedeli belirtecekler.

 

Bedeli notere yada noterin vereceği referans numarasıyla x bankasına yatıracaklar. Satıcı şahıs ,  kendine ait olmak üzere istediği bankanın hesap bilgilerini verecek parayı yatırırken. Para havuzda kalacak.

 

Akabinde noter sistemde görecek ödemeyi, araç satış belgesini düzenleyecek. Noter satışı yaptıktan sonra paranın transfer edilmesi için onayı verecek(online olarak).

 

Nasıl ki vergi borcu olduğu zaman satış yapılmıyor, nasıl ki muayene geçmişse satış yapılamıyor, aynı şekilde para sistemde yatmamış olarak gözüküyorsa , noter satışı yapmayacak.

 

Daha sağlıklı bir yöntem yok, çözüm oldukça basit, sadece devletin bunu istemesi gerekiyor.

Fakat dolandırıcılığın, yolsuzluğun önünü açan, içeri attığı dolandırıcıyı 1 ay sonra salan devletimizin bu işlere girişeceğini hiç zannetmiyorum.

 

 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yasal olarak yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Paşa paşa parayı iade edecek. Geri olması da zor. Elbette dava süreci işleyebilir ancak hem uzun hem de sonuçsuz sanırım. Avukat arkadaşlar daha iyi bilirler tabi...

Uyarı için teşekkürler Ozan Bey...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En son puntoyu satarken alıcı parayı bankadan çekip nakit olarak getirdi parayı. Noterde sayabilir misiniz diye sordum para sayma makinesi yok dedi. Elle saydık. Alıcı bir üniversitede hoca, yeri yurdu belli diye kabul ettim ama bankaya gidip yatırana kadar içim içimi yedi. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende dün aracımı sattım, hakikaten stresli mevzular iyice soğudum bu satış işinden, ilana uygun yazıyorsun satılsın diye arayan arayana ve uygun olmasına rağmen öldürmeye çalışıyorlar, çok ısrarcılar. Boş muhabbet mi dersin, densiz mi dersin, salak sulak bi dünya adam... Yani bazen takasta arabam ucuza gidiyor diye çok ta üzülmemek lazım her şeyin bir bedeli var sonuçta.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Noter aldığı paranın hakkını ne zaman verecek ve garantör olacak acaba. Alıcı parayı notere ödemeli satıcı satışı verdikten sonra noter parayı satıcıya vermeli. 

Babası noter tanıdıklarımız var alınganlık olabilir.. aman dikkat :)
Noterler kanunun kendilerine verdiği yetki çerçevesinde işlerini yapıyorlar.. ne fazla ne eksik.. kanun koyucu garantörlük yetkisi verirse o dediğiniz de olur. Bu noterlerin elinde olan birşey değil şuan için...


Yani geçmiş olsun olarak mı anlaşılsın [emoji4]:)[emoji4]

Buna da "alekta movik movik" diyorum abi :)
Yanında da buzzzz gibi bir su iyi gider... :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.