Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus MK3 Tdci Enjektör Sorunu


Mert ÖZ

Soru

Herkese merhaba;

2011 model Focus III 1.6 TDCI 115 HP aracımda birkaç aydır sabahları ilk çalıştırmada 1. ve 2. viteste motor ısınana kadar silkeleme ve motor 2500 devir civarında vites değiştirirken şarıldamalı ses geliyordu. Aracımı aldığım günden beri Opet'ten başka hiçbir istasyondan yakıt almadım. Bakımları da zamanında yapıldı. Opet'e başvurdum ve Antalya Ford Yetkili Servisi Bilaller'de Opet çalışanı yakıt numunesi aldı. Bilaller'in gönderdiği pompacının verdiği raporda: "Enjektörlerin test için tezgaha bağlandığı, debisel değerlerinde düşüklük ve düzensizlik tespit edilmiştir denmekte."

Sebebi;

Zaman içinde alınmış araca uygun olmayan yakıt kullanımı,

CR sistemli araçlarda motorin yerine kırsal motorin kullanılması,

Yakıta katkı maddelerinin ilavesi,

Depo içersine sonradan konulan katkı maddeleri,

Yetersiz filtreleme,

Araçta uygun olmayan filtre kullanılması.

Olarak sıralanmış. Opet'ten bana geri dönüş ise aracımdan ve istasyondan aldıkları numunenin uygun standartlarda olduğu ve sorun bulunmadığı şeklinde. Servisin bana çıkardığı maliyet, enjektör sökme takma enjektör revizyonu : 1500 TL.

Opet'e bu durumda verdikleri yakıt güvencesinin anlamı ve kapsamı ne diye sorduğumda, bana mekanik garantisi devam eden araçlar için yanıtını verdi. Bu durumda Opet'e neden güvenip, sürekli Opet'ten yakıt almaya devam edeyim ki? Sizce anlamı ne?

 

https://www.otokoc.com.tr/Sayfalar/60/Diger-Hizmetler/Yakit-Guvence-Sistemi-(YGS).aspx adresinde;

 

Yakıt Güvence Sistemi'nden Nasıl Yararlanacaksınız?


Yakıt Güvence Sistemi'nden yararlanmak için Yakıt Güvence Sistemi'ne dahil olmanız ve aracınız için akaryakıt alımını sürekli OPET istasyonlarından yapmanız gerekmektedir.

Yakıt Güvence Sistemi'ne dahil olmak için aracınızı 16 Ekim 2003 tarihinden sonra almış olmanız ve OPET YGS kartınızı herhangi bir Opet istasyonunda yakıt alımı yaparken devreye sokmanız yeterli olacaktır.

Kullandığınız yakıtla ilgili olduğunu düşündüğünüz konularla ilgili Ford veya Opet'e yapacağınız başvurularda, yakıtınızı Yakıt Güvence Sistemi dahilinde sürekli Opet istasyonlarından aldığınız tespit edildiği takdirde; sorun yakıttan kaynaklanıyorsa, aracınızın uğradığı zarar "Yakıt Güvence Sistemi" kapsamında ücretsiz olarak giderilecektir.

 

Dendiği halde Opet masrafımı karşılamaktan, yakıt güvencesinin arkasında durmaktan kaçınıyor. 5 yıldır aracıma hep Opet'ten yakıt aldığıma pişman olur hale geldim.

 

Bu konuda Ford yakıt güvence departmanı aracılığıyla Opet'e tekrar başvuru yapılması olumlu sonuç almamı sağlar mı, ya da yargıya (tüketici hakem heyeti, ayıplı mal vs.) başvurmamı önerir misiniz? Vereceğim mücadeleye değer mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Opet'ten gelen maili paylaşıyorum:

 

Oncelikle gostermis oldugunuz ilgi icin cok tesekkur ederiz.

 

11.05.2017 tarihinde almış olduğunuz yakıtınıza istinaden şirketimize 31.05.2017 tarihinde bildirmiş olduğunuz şikayetiniz tarafımızca araştırılmış olup, 07 ERP 21 plakalı aracınızın yakıt deposundan aracınızın bulunduğu servis tarafından alındığı beyan edilen numune üzerinde akredite bir laboratuarda analiz yapılmıştır.

Sözkonusu analiz raporu işbu yazımız ekinde (Ek 1) bilgilerinize sunulmakta olup, aracınızın yakıt deposundan alındığı beyan edilen ürüne ait değerlerin tamamı, “Motorin” ürünü için belirlenen referans sınır değerleri içerisindedir. 

Ayrıca son olarak yakıtınızı aldığınızı beyan ettiğiniz Hesapçıoğlu (4) Otomotiv Petrol Taş. İnş. Tar. Hay. Tic. San. ve Paz.’ın tanklarında bulunan “Motorin” ürününe ait numuneler üzerinde analiz yapılmış olup, ilgili ürün, “Motorin” ürünü için belirlenen referans sınır değerleri içerisindedir (Ek 2).

Ekte yer alan analiz raporları doğrultusunda; araçta meydana gelen arızanın sebebinin Şirketimizin ürün kalitesi ile ilgili olmadığı sonucuna varılmıştır. 
  

Daha detayli bilgi icin 444 6738 numarali Opet Musteri Hizmetleri'ni arayabilirsiniz.

 

Saygilarimizla,

 

Opet Petrolculuk A.S.

Musteri Hizmetleri

444 6738

 

Sanki ben sorunum son aldığım yakıttan sonra ortaya çıktı dedim de. Aklımla dalga geçiyorlar gibi geldi. Cem BONEVAL Hoca'ya sormak gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
14 saat önce, Mert ÖZ yazdı:

Cem BONEVAL Hoca'ya sormak gerek.

Buyurun ben Marko Paşa?

Haddim değil, şaka sadece.

OPET yakıt güvencesinin bir satış ve pazarlama olduğunu kaç kere yazdım hatırlamıyorum. 

Büyük markaların hepsinde yakıt güvencesi var. Şöyle ki: Eğer aracınızda oluşan arıza doğrudan hatalı veya kusurlu yakıta bağlı olarak ortaya çıkmışsa bu yakıt tedarikçisi tarafından tazmin edilir. En azından teoride böyle.

Yapılması gereken arıza oluştuğu anda akıt tedarikçisi ile irtibata geçerek yönlendirdikleri yerden yakıt örneği alınmasını sağlamak ve inceletmek.

Nitekim sizde de bu yapılmış ve yakıt rapora göre "suçsuz" bulunmuş.

Bunun ötesinde bir güvenceye sahip değilsiniz, olamazsınız da, kullanım koşullarına (soğuk motorda yüklenme, düşük devirde seyir, sık ve kısa mesafeli kullanım, bakım aksamaları vb.) bağlı arızalar ortaya çıkabilir. Ve bunlar dizel yakıtla ilgili olsa da yakıt kalitesinden bağımsızdır.

6 yaşında bir araçta enjektör temizliği ve kalibrasyonu gerekebilir, bunu da yakıt tedarikçisi sıradan bir yıpranma olarak algıladığından üstlenmez. 

Bence güvenceye fazla anlam yüklemişsiniz. 

Boşuna sinirlenmeyin, enjektör temizliği, bakımı ve kalibrasyonunu yaptırıp yaşama devam edin.

Hukuki yol açıktır, ama zaman ve emek kaybından öteye geçeceğini pek düşünmüyorum.

Karar sizin...

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bir akrabamın sıfır aldığı yakıtı öpetten bakımı da Ford yetkili serviste yaptırdığı halde transit connect aracının mazot pompası yandı( bozuldu) hemde 15000 km de 

ama hakkını aradı pes etmedi ücretsiz sorunu serviste değişimle giderdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Garanti dışına çıkmasın diye opetten alıyorum ama ben de memnun değilim. Eski aracımda da mecbur kalmadıkça opete hiç girmezdim. Nedense itici gelirdi hep. Temmuz ayında opet istasyonundan yakıt alırken yakıt deposunun güvenlik kapağını kırdı pompacı. "Abi bu böyleymiş" falan diye üstünden atmaya çalıştı ama bırakmadım tabi. Opet müşteri hizmetlerini 2 ay boyunca rahatsız ettim. Her şey belli işte. Yakıtımı hep opet istasyonlarından aldığımı opet de görüyor. Parçanın fiyatı işçilik dahil 150 lira demişlerdi serviste. Adamlar 150 liranın üstüne yattı. Bu kadar da ucuz bir şirket. Shell her zaman kalite algısını korumuştur bende.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Bir saat önce, Erkan C yazdı:

Garanti dışına çıkmasın diye opetten alıyorum ama ben de memnun değilim. Eski aracımda da mecbur kalmadıkça opete hiç girmezdim. Nedense itici gelirdi hep. Temmuz ayında opet istasyonundan yakıt alırken yakıt deposunun güvenlik kapağını kırdı pompacı. "Abi bu böyleymiş" falan diye üstünden atmaya çalıştı ama bırakmadım tabi. Opet müşteri hizmetlerini 2 ay boyunca rahatsız ettim. Her şey belli işte. Yakıtımı hep opet istasyonlarından aldığımı opet de görüyor. Parçanın fiyatı işçilik dahil 150 lira demişlerdi serviste. Adamlar 150 liranın üstüne yattı. Bu kadar da ucuz bir şirket. Shell her zaman kalite algısını korumuştur bende.

Kesinlikle katılıyorum Opet Türkiye deki marka değerini hakeden bir şirket değil.

2012 yılında Eskişehir’e giderken yarım depo mazot varken Eskişehir yolundaki opet istasyonuna girip depoyu doldurdum.

Yolda (Sivrihisar civarında) 2005 model dizel getz aracım kendiliğinden yavaşlamaya başladı sonrada stop etti 

Meğer aldığım yakıtta resmen avuç avuç yosun tortu pislik varmış 

Mazot pompam bozuldu 

Yakıttaki pislik filitreyi pompayı ve enjektörleri  tamamen tıkadığı İçin pompa değiştirmediğim halde 1000 tl masraf ettim 

şikayet ettim atamadığım yer kalmadı hiç oralı bile olmadılar.

Bu arada siz siz olun pompacıdan muhakkak pilakanıza ait yakıt dolum fişinizi alın.

Yoksa kanunen hiçbir hak iddia edemezsiniz.

Pompacılar bazen soruyo abi fiş kullanıyonmu fiş lazımmı diye şakın oyuna gelmeyin.

sizin almadığınız fişlerle kendi araçlarına yakıt alındı gösteriyorlar yada kaçak (gayri resmi diyelim yani kayıt dışı)yakıt işine giriyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2012 dizel 142000 focus aracımda ustaların tespitine göre enjektörlerde şıkırdama, enjektör işemesi var. Fakat bir pompacıya götürmedim. Pazartesi günü Bursa’da götürmeyi düşünüyorum. Sorun bugun başladı. Ortlama yakıt verileri şu an 12 lt. uzerinde. 

Aracı kullanmamda sıkıntı olur mu?

Fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim. Tüm üyelere iyi hafta sonları. Benim hafta sonum zor geçer. Sizin iyi geçmesi dileğiyle ??

 

 

Nafiz Savas tarafından düzenlendi
Ekleme
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ya hocalar! Susayım susayım dedim de.. Çatladım yahu yazılanları okurken.. 
Güzel abim yıllarca yetkili servise bakım yaptırmış, garantisi bitmesine rağmen halen servis bakımı yaptırıyormuş.

Yahu nerede sizin içinizdeki Tyler Durden hissi? 

2013'de Sıfır Focus aldım. Satıcı bayi dedi ki, Opet'ten alacaksın, fiş saklayacaksın o zaman enjektörlerin garantiye girer. 
Motor yağına da aynısını söylediler.. Ya iyi de, araba mı bana binecek ? Ben mi arabaya ? (Ki bunu duyduğumda Opet'ten asla yakıt almama kararı aldım)

195 Bin Km yol yaptım, ortalama 12 Bin litre mazot tükettim. İnanın 100 Litre bile Opetten almamışımdır.
Ya Shell'den aldım ya Total'den aldım.. 
Yağıma gelince, 10 Binde bir Castrol yağ ile değiştirdim. 
Sonuç mu? Servise bayılmadığım para ile gider enjektörümü turbomu yenilerim..
Tabi, 15 bin Km'yi beklemediğim için 200K'da halen turbom ve enjektörüm sağlam. 
Zamanında sorun var zannederken, saçma sapan yerlerden kaynaklanıyormuş. 

Velhasılı bir ürün alacağım ve bana aynı şirket grubuna bağlı akaryakıt markasını zorlayacaklar? 
Yapmayın yahu! Yazıktır günahtır. Kafanıza vursalar ekmeği ağzınızdan alacaklar desene..

Bir de şu servis yazışmaları, beklentiler falan.. 
Hani şu facebook'da paylaştığınız Ortadoğu katliamları resimleri var ya!

İşte, o topraklarda ki petrol yüzünden o katliamları yapanların kapital uzantıları bunlar..

Yani bunlardan ne iyi niyet beklenir, ne de kazanç odağı dışında tüketici memnuniyeti..
Aracı aldığımda, ilk serviste yağını 30 Bin'de değiştirdim. Sonra 50 Bin'de.. En son da sanırım 80 küsürdü heralde.. (Arada 10'bin de sürekli yağı kendimiz değiştik.)
Onları da, sırf o esnada garantiden onarımlar yapılırken gönülleri hoş olsun diye..
200 Bin Km'de en az 7 bin tl cebimde kalmış. 
Yapmayın abiler valla üzüyorsunuz beni.


Edit: Ayrıca, enjektör sürekli yüksek basınçta çalışan bir alet. Zamana bağlı olarak fiziksel her şey aşınır. Yani, sırf yıllarca aynı markadan yakıt aldık diye o markaya yüklemeye çalışmak mantıksız geldi bana. 

Furkan Çiçek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 saat önce, Furkan Çiçek yazdı:

Edit: Ayrıca, enjektör sürekli yüksek basınçta çalışan bir alet. Zamana bağlı olarak fiziksel her şey aşınır. Yani, sırf yıllarca aynı markadan yakıt aldık diye o markaya yüklemeye çalışmak mantıksız geldi bana.

konunun öncesini tekrar okumadım ve hatırlamıyorum da ancak opet garantisi laftan ibaret. garantiyi veren zaten ford değil, opet. Onuda ispatlamak vs uğraştırıp duruyorlar. Bugüne kadar şu arızam opetten yakıt aldığım için karşılandı diye bir şey de duymadım. ancak 1-2 depodaki kötü yakıttan kaynaklanan arızalar için olabilir ama o da zaten tüm firmalar için geçerli. Ayrıca opet garantisi aracın garantisi bitiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.