Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 1.6 Tdci Gazı Hemen Almama Sorunu


Volkan Kaya

Soru

Focus 3 1.6 TDCİ aracımda özellikle 2 ve 3. viteste hissettiriyor, gazı hemen almıyor 2-3 sn ardından alıyor. Aracım 2013 çıkışlı kmsi henüz 37.000, kış dönemi pek kullanmadım il dışında olduğumdan geçtiğimiz ay 1,5 ay kadar araç yattı. Rutin bakım için servise mart ayında vermiştim, daha önce de bu kadar olmasa da vardı ama dizelin karakteri böyledir diye düşünmüştüm, bu ara daha belirginleşti gibi geldi.

 

Dizelden az buçuk anlayan arkadaşlara sorduğumda, tekleme yapmıyorsa (ki yapmıyor) yattığından olabileceğini, çevre yoluna çıkıp yüksek devirle (5-6 bin) düşük vitesle 30-45 dk kullanınca sorunun düzelebileceğini söylediler. Vites değişim ikazlarının ekonomi odaklı olduğundan azıcık daha zorlayarak yüksek devirde (2,5-3k) vites değişmemi söylediler. Tavsiyeniz var mıdır, bor katkısı gibi katkılarla yüksek devirli çevre yolu denemesi işe yarar mı sizce? Başka bir arıza olabilir mi, yakın zamanda yetkili servis(Başerler) eli değdiğinden arıza kodu görünürdü diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 1

Öncelikle öznel bir algı mı yoksa nesnel bir arıza mı onu ortaya koymak lazım.

Bence yetkili servis ziyareti bunun için iyi bir çözüm.

DPF etken olabilir, enjektör kirliliği de, yazılım güncellemesi gerekebilir. 

Araç yeterli DPF rejenerasyonu yapmamışsa tavsiye kısmen doğru, Ankara çevre yollarını yarım saat boyunca 3500-4000 dd aralığında gezin. Yazdığınız gibi 5000-6000 dd değil, bu devirlere dizel çıkmaz çıkarsa da bir daha çalışmayabilir.

Değişiklik yoksa servis derim.

Dizelciler daha farklı yorumlarda bulunabilir.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ayni olay benim  aracimdada var .. cok yakmasi sebebi ile enjektörler tamir gördü  .. yakit değerleri  normale döndü  fakat  arac dediginiz gibi dip gazda bekliyor  sonradan aliyor gibi cok degisik birsey oluyor..Arac her seferinde  ayni ivmelenmeyide yapmiyor .Eger cozum bulursanız  bildirim yapin :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dizel bir araca dip gaz yaparsanız zaten bir anda gaz yemez araba. Turbo Lagı yüzünden devir alana kadar gaz yemiyormuş hissi yaratır.

 

2011 Focus MK3 kullanıyorum Oto yolda giderken bi anda dip gaz yaptığımda devir Min 1500 Rpm geçmediği sürece ivmelenme yapmıyor.

 

2000Rpm de bide dip gaz verin. Muhtemelen Turbo Lagına takıldınız.

 

 

 

Çağdaş Korkmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.