Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Önerilen Mesajlar

herkese merhabalar.

hafta sonu uzun bir süre önce aldığım evin bir köşesinde uygulanmayı bekleyen arabam için almış oldum yalıtım malzemelerini hafta sonu uygulamak için kolları sıvadım.Uygulamayı tek başıma yapınca pek foto çekme fırsatım olmadı baştan söyleyeyim. 

İlk olarak malzemelerimizi bir tanıyalım.

Simself.jpg

Simself (20cmx10 m) 2 adet : Yalıtım konusuna bir kere olsun göz atmış olana herkesin yakinen tanıdığı bir tarafı alüminyum,tuğla rengi veya koyu yeşil olan diğer tarafı yani uygulama yapılacak yüzeyi zift  malzemesi olan değişik ebatlarda rulo halinde satılan yalıtım malzemesi.

173650_4.jpg

173650_3.jpg

Mastercare xpe 8mm (100cmx50cm) 8 Adet: Bir yüzeyi alüminyum olan uygulama yüzeyi kendinden yapışkanlı  füme renkli polietilen yalıtım malzemesi.

 

Kullanılan yardımcı malzeler: Makas , maket bıçağı, ısı tabancası simself (bitüself) malzemesinin yapışmasını kolaylaştırmak ve bunun sonucunda daha iyi tutunma sağlamak için.

 

Pazar günü sabahtan uygulamaya başlayacağım için cumartesi akşamdan arabanın içini boşalttım.koltuklar ,taban halısı ,arka bagaj trimleri yani sökebildiğim elime ne geldiyse söktüm.bu arada taban halısını kaldırınca tedavülden kalkmış demir paralar bulmuştum komşuya verdim baksınlar diye geri gelmedi fotoda çekemedim.20170521_082950.jpg

Söktüğüm trimleri cumartesi akşamdan evde hanımla kavga ede ede banyoda yıkadım :) uygulama sonunda hazır olsun diye.Taban halısını yıkamak yerine, makine ile güzelce süpürdükten sonra sıcak su içine hazırlanmış çamaşır yumuşatıcısını (yumoş) halıyı fazla ıslatmadan iyice fırçaladım sonrada temiz az  nemli bez ile sildim.arabaya girince çok güzel kokuyor :) 

Pazar sabah ilk işim arabanın içini makine ile süpürmek oldu ardından hafif ıslak bir bez yardımı ile güzelce sildim.

Bismillah deyip ön sol taraftan başladım simselfi ısı tabancasıyla ısıtarak yapıştırmaya.Bu malzemeyi tabana tutunmasını ve titreşimi en aza indirmek için elimden geldiğince maket bıçağının arkasıyla bastırarak zemine yedirdim.

20170521_115136.jpg

20170521_115145.jpg

20170521_131944.jpg

20170521_131951.jpg

20170521_131951.jpg

Simself  uygulamasını bitirdikten sonra ses yalıtımına faydası olacağını düşündüğüm ikinci malzemeye geçtim.arabanın pedal altında kalınca kendi yalıtım malzemesi olduğu için pedal altına gelmeyecek şekilde uyguladım.aksi takdirde zemin yükseldiği için pedalların basımında sıkıntı yaşayacağımı düşündüm.

20170521_161841.jpg

20170521_161844.jpg20170521_161849.jpg20170521_161900.jpgBaştan da belirttiğim gibi çok fazla fotoğraf çekemedim.fotolarda görünen açık yerleri halısını sermeden ufak tefek artan malzemelerle kapattım.

sabah 9 da başladığım çalışma akşam 7 de bitti.tabi beni de bitirdi. sadece bagaj kapağının trimleri kaldı çünkü orayı yapamadım.kalan yerleri 1-2 gün içerisinde tamamlarım diye düşünüyorum.

projem bitti mi? hayır . daha kapı içleri,ön kaput altı izolasyonu,kapı fitil takviyesi , nasip olursa araç altı pütür işlemlerim var.

Elimden geldiğince bu konu üzerinden paylaşımlarımın devamı gelecek.

Herkese saygılar selamlar. iyi forumlar...

20170520_174119.jpg

20170521_161856.jpgBu arada şuanda ki uygulamanın bana maliyeti 300 tl oldu.

Nasıl bir faydasını gördün mü ? sorusuna cevabım ise daha arka bagaj kısmını tam bitiremediğim için tam bir şey diyemeyeceğim.

Kasım Göz tarafından düzenlendi
eksik bilgi girişini tamamlamak
  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Hafta Sonu Meşgalesi - Focus MK1 Yalıtım Uygulaması olarak değiştirdi

Bu tür uygulamaların aslında çok faydası olmaz. Öncelikle araca ne frekansta (düşük/yüksek) gürültü geldiği veya rahatsız olduğunuz tespit edilmeli daha sonra buna uygun malzeme çekilmeli ilgili yerlere. Aksi hallerde araca ek ağırlıktan çok da bir fayda! sağlamaz :)  İstenileni vermez özetle.

 

Çok yoğun köpük ile düşük frekanslı sesi yok edilir; lastiğin yoldaki sesi vb

Yoğun katranlı ürünler ile bitum gibi, tiz sesler absorbe edilir; tıkırtı ve rüzgar sesi vb

 

Focus mk1 ve mk2 için bunların ikisi de lazım. (Aşağıya köpük, kapılara bitum gibi.)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sabrına ve azmine hayran kalmamak elde değil. Eline sağlık.

6 hours ago, Kasım Göz said:

Bu malzemeyi tabana tutunmasını ve titreşimi en aza indirmek için elimden geldiğince maket bıçağının arkasıyla bastırarak zemine yedirdim.

Bu tip işlerde yapı marketlerde satılan 5TL lik ucunda sert pilastikten konik bir silindir olan malzemeyi kullanın. İşin kalitesini yükseltirken harcanan gücü ve zamanı minimuma indiriyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk olarak hepinize iyi dilekleriniz,önerileriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

Bu işe girişmeden 2 ay evvel karşı komşumun hundai erasına temizlik için benim yaptığım gibi koltukları söküp taban halısını çıkarmıştık.2011 model bir arabanın tabanında avuç içi kadar 4 yada 5 parça yalıtım malzemesi başka hiç bir şey yok. :o bu manzara karşısında çok şaşırmış ve hayret içinde kalmıştım.işin açıkcası ben de aynı manzara ile karşılaşırım zannediyordum.ama adamlar ta 1999 yılında yalıtımın dibine vurmuşlar.:yeah: yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar diyebilirim lakin uygulanan malzeme yılların etkisi ile özelliğini yitirmiş bir çok yeri kırılmış un ufak olmuş.

20170521_131944.thumb.jpg.a847ca27f6cc439dbcea1af723939b63.jpg

fotoğrafta gördüğünüz üzre sağ arka yolcu ayaklarının altına denk gelen fabrikasyon titreşimleri absorbe etmek için uygulanan malzemenin ne hale geldiğini görmek mümkün.

 

15 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Aksi hallerde araca ek ağırlıktan çok da bir fayda! sağlamaz :)  İstenileni vermez özetle.

Yakup Bey doğru söylüyorsunuz uygun malzeme önemli.onun için ilk olarak bitüm uygulaması yaptım.üzerine köpük.

 

15 saat önce, Aydın Baran yazdı:

Eline sağlık güzel çalışma olmuş umarım beklediğin sonucu alırsın.

Yapılacaklar listesine direksiyonu da ekle bence, bu hali ile çok kötü, güzel deri kaplama yapan yerler var bir düşün derim.

Aydın Bey direksiyon tavsiyenizi yapılacaklar listesine not aldım :yeah: teşekkürler.

 

11 saat önce, Servet Ö. yazdı:

Bu tip işlerde yapı marketlerde satılan 5TL lik ucunda sert pilastikten konik bir silindir olan malzemeyi kullanın. İşin kalitesini yükseltirken harcanan gücü ve zamanı minimuma indiriyor.

Servet Bey çok teşekkürler.bahsettiğiniz malzemeyi çok aradım ama bulamadım.Dediğiniz gibi o ufacık aparatın olmaması zaman ve güç yönünden bana negatif etki etse de sağlam olduğu kanaatindeyim.

 

11 saat önce, Mertcan Çelik yazdı:

Valla iyi uğraşılmış maşallah

Mercan Bey maşallah önemli :) teşekkürler.

Nazar deveyi kazana , insanı merzara sokarmış.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elinize sağlık.

Gerçekten ne azim ve çaba...

Ses azalsın diye asla uğraşmayacağım bir alan. Öncelikler işte...

Öncesi ve sonrasında aynı yolda dbmetre ile (bkn. akıllı telefon uygulaması) ölçüm yapsaydınız belki Yakubu ikna etmek daha kolay olurdu :)

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 hour ago, Kasım Göz said:

Servet Bey çok teşekkürler.bahsettiğiniz malzemeyi çok aradım ama bulamadım.Dediğiniz gibi o ufacık aparatın olmaması zaman ve güç yönünden bana negatif etki etse de sağlam olduğu kanaatindeyim.

Bauhaus da vardi. Keske daha once yalitim yapanlara sorsaydiniz malzemeyi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

23.05.2017 - 08:42 tarihinde, Osman Türkol yazdı:

 

fotoğraflara bakarken çok uğraşılmış belli,eline emeğine sağlık güzel olmuş ses yalıtımında ne derece başarılı olduğunuzu da yazarsınız ilgi ile okuruz

 

çok teşekkürler Osman Bey. 

Ufak tefek bagaj kısmındaki açık kalan takamadığım trimleri de taktıktan sonra olumlu yönde  bariz fark olduğunu anladım.

Her gün kullandığım yolda özellikle çukurlardan geçerken gelen seslerde ve uğuldamalar da bariz azalma olduğunu gözlemledim.

 

23 saat önce, Cem Boneval yazdı:

Öncesi ve sonrasında aynı yolda dbmetre ile (bkn. akıllı telefon uygulaması) ölçüm yapsaydınız belki Yakubu ikna etmek daha kolay olurdu :)

öncelikle teşekkürler Cem Abi. Dediğin gibi keşke dbmetre ile ölçüm yapsaydım ama insan böyle bir projede tek başına olunca, ufak tefek detaylara takılmak yerine biran evvel bitireyim düşüncesi baskın oluyor.( Ertesi gün işe araba lazım , çocuk hasta araba lazım olabilir, vb) 

23 saat önce, Servet Ö. yazdı:

Bauhaus da vardi. Keske daha once yalitim yapanlara sorsaydiniz malzemeyi.

Servet Bey Podium bauhaus ve Ankamall koçtaşı talan ettim bulamadım hatta görevlilerden de yardım istedim bulamadılar.Bu arada malzemeleri aklıma gelmişken söyleyeyim koçtaştan almıştım.

 

Bu işe girişmeden evvel ortaya çıkacak sonuç konusunda beklentim çok yüksek olmamasına rağmen daha kapı döşeme altları yapılmadığı halde bile beklentilerimi karşılar durumda.yapacağım diğer işlemler için sizleri tekrardan rahatsız edeceğim.saygılar selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.