Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford'dan Dünyaya Kötü Haber


Erhan Er.

Önerilen Mesajlar

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Ford, tarihi bir karar almak üzere. Son zamanlarda marka değerinin düşmesi ve Tesla'nın yaptığı ataklar, Ford'u maddi olarak zorlamış. Ford ise bu durumundan çıkmanın çözümünü bulmuş ve dünyada bir çok kişiyi etkileyecektir. Bakalım Ford mali krizden çıkma yolunu nasıl bulmuş?

 

Amerikan otomobil üreticisi Ford, dünyanın hiç duymak istemeyeceği bir duyuruda bulundu. Gelen haberlere göre Ford, mali yönden toparlanmak ve büyük projeler yaratmak adına bazı tasarruf politikaları uygulayacaklarını bildirdiler. Son yıllarda sıklıkla karşılaştığımız olaylardan birisi de otomotiv üreticilerinin girmiş oldukları mali krizlerdir. Dünya genelinde en büyük dediğimiz firmalarda bile belli başlı krizler oluyor.

 

Krizlerin büyüklükleri bir kaç milyon ile atlatılırken, bazı devasal krizler milyar dolar ile ölçülüyor. Volkswagen’in dizel skandalı büyük çaplıyken, Toyota, Honda ve BMW’nin patent davaları küçük çaplı olmuştu. Ford otomobil şirketi, bazı nedenlerden dolayı işçi çıkarma yoluna başvuracağını bildirdi. Ford’un işçi çıkarmasının nedeni nedir? Hangi olay Ford’un işçi çıkarmasını tetikledi?

 

Ford‘un son yıllarda satışlarının düşüşte olduğunu ve aynı zamanda teknolojik alanlara yaptığı yatırımların büyük ölçülerde olması zor duruma düşmesine neden olmuş. Şirket yetkilileri üç stratejik önceliğin olduğunu söylediler.

 

Bu öncelikler “karları artırmak, performansın altında çalışan temel iş alanlarını dönüştürmek ve ortaya çıkan olanaklara yatırım yapmak” dır. Maliyet düşürme çabasından sonra Ford, yaklaşık  olarak 3 milyar $ kalacağını düşünüyor.

 

Diğer bir duyumda da Ford’un, Donald Trump‘ın zorlayıcı yatırımlar istemesinden dolayı böyle bir sıkıntıya girdiğini düşünüyor. Trump, Amerika’da işçi istihtamı için Ford’dan belli eyaletlere üretim tesisi kurmasını istemiş. Böyle bir istek karşısında Ford’da, bazı yerlere otonom sürüş adına Ar-Ge tesisleri inşa etmiş. Ancak bu şekilde ekstra yapılan yatırımlar Ford cephesinin zor günler içerisine girmesine neden olmuş.

 

Birde, marka değeri açısından Tesla‘nın altında kalması da neden olmuş olabilir. Gelen bilgiler doğrultusunda, Ford’un ağırlıklı Kuzey Amerika ve Asya fabrikalarıdan 20 bin adet işçi çıkartılacağını bildirdi. Yani her 10 Ford çalışanından biri işten çıkartılacak!

 

Gördüğümüz gibi Ford‘un durumu pekte iyiye gidiyor diyemeyiz. Bu kadar büyük bir firmanın işçi çıkartacak kadar zor duruma düşmesi ülke ekonomileri açısından da hiç iyi bir haber değil. Bence bu durumda Ford’da ülke desteğinin olması gerekiyor. Sonuçta çıkan işçilerde mutlaka iş bulma çabasına girecektir. Bakalım ilerleyen günlerde nasıl bir sonuç çıkacak!

 

Kaynak:

https://paratic.com/forddan-dunyaya-kotu-haber/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Ford'dan Dünyaya Kötü Haber olarak değiştirdi

... o haberleri biz de duyduk.

Sendikalar ile anlaşılan şey emeklilik zamanı gelmiş personele teşvik paketi sunarak onları erken emekliliğe teşvik etmek ... kar etmeyen ya da edemeyen üretim tesislerinde de çalışan sayısını azaltmayı planlıyorlar.

Açıkçası bu hiç birimizin yabancı olmadığı bir durumdur.  Şirket en azından başa - baş noktasını  tutturamıyor ise masraflarını kısar, bünyenin hastalandığında önce yağ dokusunu enerji kaynağı olarak devreye almasından pek de farklı bir durum değil bu. (bence)

... Avustralya / Asya hattında verimsiz! üretim tesisleri ve Amerika kıtasında aynı durumda olan noktalar hedefleniyor. Konunun Avrupa ile (yani bizimle) alakası yok.

Açık olmak gerekirse Amerika iç pazarında araç satışları düşüyor ve Fört durum berbat! (siz anladınız) olmadan olaya müdahale ediyor.

Ford'un veya benzeri firmaların işçi çıkarmalarına gelince ... onlar bunu devamlı yapar. Çeyrek bilançolarında gevşeme - kar düşüşü görüldüğünde işçi çıkarma :angry: , işletme masraflarını kısma :wacko: ve her şeyin kontrol altında olduğunu gösterme çabaları o boyuttaki şirketler için olmaz ise olmazdır, bir anlamda CFO'nun temel işidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Marks'tan uzun uzun alıntı yapmak gerek yok. Kapitalist krizlerde ilk yapılacak önlem değişken sermaye yani iş gücünü(emek)  daraltmak olur. Bunun türlü yöntemleri olsa da eğer karşısında bir direnç yoksa en kestirme yolu tercih eder. O da isciyi işten atmaktır.:mad:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yine bizimle alakası olmayan bir durum; (Kısmen)

 

Ford, yeni şanzımanları desteklemek için Livonia şanzıman fabrikasına 350 milyon dolarlık yatırım yapıyor. (800 saatlik yeni iş)

Yeni şanzıman, gelecek Ford araçları için daha iyi yakıt verimliliği ve performans sağlayacak.

Ford, bu yıl Michigan'da 2.25 milyar dolardan fazla yeni yatırım yapacağını açıkladı.

 

Bu 800 saatlik ekleme, bu yıl sonunda başlayacak ama çoğunluk gelecek yıl ve 2019'da olacak.

 

Bu yeni şanzımanlar önden çekerli araçlar için yapılacak ve yakıt verimliliği vs vs sunacak klasik şeyler. 10 ileri kademeli. Ecoboost motorlarında içinde bulunduğu motorlara dahil edilecek.

 

Bu fabrika 6 ve 10 ileri şanzımanları Mustang, F-150, Transit ve Expedition için üretiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

11 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Ford, yeni şanzımanları desteklemek için Livonia şanzıman fabrikasına 350 milyon dolarlık yatırım yapıyor. (800 saatlik yeni iş)

Yeni şanzıman, gelecek Ford araçları için daha iyi yakıt verimliliği ve performans sağlayacak.

Ford, bu yıl Michigan'da 2.25 milyar dolardan fazla yeni yatırım yapacağını açıkladı.

Eklemek lazım: Trump'ın zoruyla...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.