Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Bagaj Su alıyor.


Ali Rıza Tekin

Soru

Daha önce açtığım bir konuda , aracımın sol farında buğu olduğunu su aldığını söylemiştim. Bendeki şansızlıkmıdır nedir, şimdide bagaj su alıyor. Yağmur çok yağıyor bugunlerde, bu öğle arası arabanın bagajından bişey alacaktım, açtım ve ne göreyim. Bagajın sol arka tarafı sırılsıklam olmuş, ama benim arabanın sol arka tarafında ne değisen nede tamir görmüş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Aynısının benzeri olmuşdu sorunu bulmak için serviste arabayı yıkadık yarım saat :kıhkıh:

Ne taraftan geldiyse oradaki STOP'U sökün ve kabloların geçtiği yere slikon çektirin kablo kısmından su geçebiliyor zamanla oradaki madde etkisini yitirince..

Sonra kesilecek su felan :kıhkıh:

Resimleri felan vardı ama kimbilir nerede !

Şu kabloların bağlı olduğu soketlerin karoser'e geçtiği yer.

img00064201012291948.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu arabayı aldığımdan beri baya heveslendim, heveslendim ondan oluyor sanırım. Bu konuların bazılarını eşimle paylaşıyorum. Bugun söyledim, dalga geçti vallahi. Bi an pişman bile oldum Focus almış olmaktan, önce farı su alır, sonra bagajı. 5. arabam bu benim, ilk kez böyle şeylerle karşılaştım. Eskimiş ev gibi :)" çatısını aktart" dedi ,hanım.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bende aracımı ilk aldığımda 1-2 sıkıntı çektim ama benimki mekanik sıkıntılardı. Ama fordun hatası değil ustaların hatasıydı. ! 1 kerede çok komik bi şalter olayı yaşadım. Bi ara bende sizin gibi sıkıntılıydım aracımdan. Nişanlım aynı sizin eşiniz gibi amannn severek aldığın araba bumu her gün bi yeri bozuluyo bide ben arabadan anlarım ayağı yapıyosun diyip baya bi morelimi bozmuştu :D

Ama şimdi Maşallahı var mazotunu koyuyorum geziyorum :) Hiç bir sıkıntısı yok :zha:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Araç HB mi sedan mı?

HB ise Yakup'un dediği gibi farın altından alabilir.

ilk tespit edilmesi gereken araç hareket halindeyken mi soksa sabitkenmi su aldığı, hareket halinde su alıyorsa bagaj zemininde plastik tıpalar varsa onları kontrol etmek gerek.(Escortta vardı ve oradan su alıp bagaj zemini ıslanmıştı)

Farlar için daha önce bahsettiğim farın arkasındaki 4 tırnaklı plastik kapağın tırnaklarının kırık olup olmadığına bakmalısın, 1 ay önce sol farım su aldı farın arkasındaki plastiğin 2 tırnağı kırılmış silikonla yapıştırdım ve sorunu hallettim.

Bunlar ufak işler 2 gün sonra unutursun hallettikten sonra.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Araba sedan. Bagaja suyu durduğu yerde alıyor. Yani alttan yukarı değilde, yukardan aşağı bir sızıntı var.

Farıda kontrol ettim, o tırnaklar sağlamlar ve kapalılar. Benim aklıma gelen ön cam ile farın gövdesinin birleşiminden su aldığı, farı sökebilsem,eve götürüp silikonlıcam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Guest Sadık Taşyürek

muhtemelen stoplardan veya kapı lastiklerinden kaynaklanıyor olabilir. kontrol etmeden müdaalede bulunmayın. öncelikle bagajı komple boşaltıp, halı, stepne ne varsa çıkartın. arka koltukları yatırın ve birisi araç içinde olsun.bir ışık kaynağı (fener) yanınıda bulunsun. dışarıdan hortum ile suyu en alttan başlayarak ve yavaşça yukarıya doğru çıkarak araca su tutun. suyun damladığı yere yoğunlaşın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bende aracımı ilk aldığımda 1-2 sıkıntı çektim ama benimki mekanik sıkıntılardı. Ama fordun hatası değil ustaların hatasıydı. ! 1 kerede çok komik bi şalter olayı yaşadım. Bi ara bende sizin gibi sıkıntılıydım aracımdan. Nişanlım aynı sizin eşiniz gibi amannn severek aldığın araba bumu her gün bi yeri bozuluyo bide ben arabadan anlarım ayağı yapıyosun diyip baya bi morelimi bozmuştu :)

Ama şimdi Maşallahı var mazotunu koyuyorum geziyorum :) Hiç bir sıkıntısı yok :D

O komik şalter olayı ile ilgili yazdığın yorumlar aklıma geldi Ogün :D " Yolcu koltuğunu ileri çekince sigorta atıyor" gibi bişeyler diyordun :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.