Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dalaman Çay Inda Rafting ve Marmaris


Mehmet Demir

Önerilen Mesajlar

 

Geçen haftasonunu Dalaman çayında rafting ve sonrasında marmaris te dinlenerek geçirdik. 1 mayıs ın tatil oluşu bize yaradı. Okuldan 16 arkadaş cuma gecesi 12 de hareket ettik, sabah 7.30 gibi rafting yerindeydik. Kahvaltı verdiler. Tesis baraj gölünün kıyısında. Rafting başlangıç noktasına gitmek için önce göletin karşısına geçtik. Botları bir minibüsün tepesine attık ve 1 saat keçi yolu gibi yerlerden tırmandık. Başlangıç noktasında kısa bir güvenlik eğitimi aldık çünkü önceki rafting yaptığımız köprülü kanyona göre daha tehlikeli bir yer. 3-5 yılda bir kişi ölüyor, bu yüzden en az 2 ekip rafting e çıkmak zorunda ki önemli bir durumda birbirlerine yardım etsinler..

 

Parkur eğlenceli fakat bende öyle fazla heyecan yaptırmadı. Daha dalgalı, daha çok ıslanıyorsunuz ama sıkıntı yok. 3 grup vardı, bizden olmayan gruptaki 3 kişi suya düştü. Çıktıklarında bayağı korktuklarını anladık ama düşmelerini ayarlayan rehber. Biraz heyecan olsun diye botu minik şelaleye yan soktu ve üç kişi suya  :)

 

Parkurun sonunda baraj göleti olduğundan, su duruluyor. O noktadan tesise kadar etrafı ormanlarla kaplı bir nehir vadisinde 80 dak kadar yolculuk yapıyorsunuz. Botları birbirine bağlayıp, motorlu küçük bir tekne ile çekiyorlar. Kısaca başlangıçta bitişe kadar 4 saatten fazla zaman geçiriyorsunuz.

 

İkindi vakti Marmaris e yola çıktık. 2 gece kaldık. Şehri gezdik, dinlendik. En son 14 yaşımdayken Marmaris e gelmiştim. Nüfus çok artmış ve kıyı şeridi yalancı boğaz a kadar uzamış. Şehiriçinde deniz daha şimdiden pis, içmeler eski temizliğini kaybetmiş. Kısaca, Marmaris in arkalarında kıyı şeridinde Bozburun, Söğütlü gibi küçük yerler var. Gidilecekse oralarada kalınıp yüzülmeli, Marmaris e akşam gezmeye gelinmeli.

 

Değişiklik arayanlara tavsiye ederim.

firma: https://www.dalamanraftingextreme.com/tr/index.html

 

DSC_0460[1].JPG

 

DSCF2517.JPG

DSCF2551.JPG

DSCF2591.JPG

DSCF2620.JPG

DSC_0473[1].JPG

DSC_0469[1].JPG

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.