Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Soğutma Sıvısında Periyodik Azalma


Kerem Bozdoğan

Soru

Günaydın abilerim ve arkadaşlarım,
 
Kuzuyu Eylül '15'te aldıktan 2 hafta sonra soğutma sıvısının min çizgisinin biraz altında olduğunu görüp servise gitmiştim ve fabrikadan böyle çıktığını söyleyip max çizgisine gelene kadar su eklemişlerdi. Aradan geçen 1,5 yılda soğutma sıvısı seviyesi yine fotoğraflarda görülebileceği üzere min çizgisinin altında.
 
Bu eksilme normal midir? Nadiren aracı 3.000 devir civarı kullanıyorum, rejenerasyon yapması için. Bu sıkıştırma kaynaklı olabilir mi sıvı kaybı?
 
2 yaşındaki araçta soğutma sıvısı azalması normal mi? Bildiğim kadarıyla sorun yoksa eksilmemeli kapalı devre olduğu için.
 
Bir de önceki sefer kayıt açılmadı ama şimdi servise gidip kayıt açtırmak istiyorum, garanti sonuna yaklaşıyoruz ve soğutma sıvısı hızlı azalırsa olabilecekleri tahmin edebiliyorsunuzdur. Bu yüzden serviste yine su ekleyip gönderecek olsalar bile kayıt açılsın istiyorum. Yoksa suyu ben de eklerim ama bir yandan da su/antifreeze oranı bozuluyor.
 
IMG_6371.thumb.JPG.cad1a8aa2f08b91b4bdb3451365e9f44.JPGIMG_6370.thumb.JPG.c8727daf6a86e4681623bf5732f07fa2.JPGIMG_6369.thumb.JPG.0395ed44c2b5c344fae8173c2986d725.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 10 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
bir de motor sıcakken buhar basıncından dolayı olduğundan daha az görünebiliyor. Çok aklınıza takılıyorsa bagaja küçük boy bir antifriz atıverin [emoji4] 


Kontrolleri motor soğukken yapıyorum hep ama mevsimsel genleşme oluyorsa belki onun da etkisi vardır.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

 


Kontrolleri motor soğukken yapıyorum hep ama mevsimsel genleşme oluyorsa belki onun da etkisi vardır.

 

kapağı çok az gevşetip tekrar kapatınca buhardan dolayı bir fark varsa düzelir de dikkat edin elinzi yakmayın

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İlginç birşey anlatayım, ford da böyle bir durum var mı bilmiyorum.

Astra H cdti araçta soğutma sıvısı ile birlikte bir de yağ soğutma ünitesi var; bu ünite yağı soğutmak için motor soğutma sıvısından yararlanıyor. Kısacası araca koyduğunuz antifiriz hem motoru soğutuyor hem de yağı. Ancak bu yağ soğutma ünitesinin o-ringleri zaman içinde yıpranıyor ve motor yağı yavaş yavaş soğutma sıvısına karışıyor. Bir de buna dikkat etmezseniz aracın yağı eksilirken antifiriz de özelliğini kaybediyor git gide yoğunlaşmaya başlıyor ve bir noktada kanallar tıkanınca araç hareret veriyor, burda da ne yazık ki ilginç bir durum var siz bunu aracın içinde anlayamıyorsunuz çünkü araçta hararet göstergesi yok. Kırmızı ışık yanıyor ama bu yandığında motor zaten hareret yapmış oluyor.

Birkaç hafta önce bu başıma geldi, ancak opelde servis bu duruma öyle alışmış ki, 2 günde aracı eski haline getirdiler. Tabii bana da güzel bir fatura çıkartarak.

Burda benim hatam ara sıra kaputu açıp antifirizin rengine bakmamak, yağ seviyesini kontrol etmemek.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.