Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.6 Dizel Rolanti Sesi


Misafir

Soru

Merhabalar 15 günlük 2012 focus dizel aracıma alışmaya çalışıyorum.Aracı tam olarak tanımam baya zaman alacak.MK3 Sorular ve Sorunlar  konusundaki tüm başlıkları yanıtlarıyla beraber üşenmeyip okuduğumu bildirmek isterim.

Sorun olduğunu düşündüğüm mesele:

Aracın rölantide iken çıkardığı ses ile rolantide debriyaja basık halde çıkardığı ses arasındaki fark.Sesi tanımlayamadım ama debriyaja basılı değilken ses , titreşim daha fazla.Yolda da bu sesin fazlalığı hissediliyor.Eminim ki bu ses normal değil, hani dizel seslidir ya o değil bu.Ama neye benziyor derseniz tarif edemiyorum.Etrafımda benzer 1.6 dizel focus da olmayınca kıyaslayamadım.Sorunuma benzer bir konu var sitemizde.Ama aynı sorun mu bilemedim.Size danışmak için bu sabah aracı çalıştırdıktan 2 -3 dk sonra çektiğim videoyu alta ekledim.
Araç ile ilgili yorum yapmanıza yardımcı olabilir diye şunları da söylemek isterim:
Araç 104 binde.Benden önce aracı bayan kullanmış.Triger değişmemiş.Expertize soktuğum yerdeki beyfendi enjeksiyon temizliği ve periyodik bakım tavsiye, motorda yağ terletmesi var yazmıştı.Aracın çekişinde süratinde sorun yok galiba.Beşinci viteste 150'yi gördü, bassam gidecekti ama basmadım.Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Yarın bir özel servise götüreceğim vakit olursa.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 12 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

debriyaja basınca ses birazcık değişir ama hafiften bir değişim olur o ,normal bir olay  daha düzgün gelir ses ...Videoda pek anormal bir ses gelmiyor belki canlı dinlesek farklı olabilir ama ekspertiz enjektör temizliği vs. dediyse enjektörleri iyi bir enjektörcuye temizletin enjektörler sıkıntılı ise motor gürültülü ve daha düzensiz çalışır...Iyi bir dizel motor tıkır tıkır sabit bir ritimle çalışır ama düzensiz bir dizel motorda bu motorun belli ritimdeki tıkır tıkır çalışması bozuktur sabit ritimde çalışmaz... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İnternette benzer sorunla karşılaşanlarda  prizdirek ile alalakalı deniyor.İnşallah pahalıya patlamaz.Çağlar Bey, motor arada efelenir, silkelenir gibi bir tepki veriyor 1-2 sn.Yanı tam böyle saat gibi tıkır tıkır değil.Baskı balata ve motor bakım istiyor anlaşılan...

Misafir tarafından düzenlendi
İmla, ekleme
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

benim aracım benzinli ve bende de aynı sorun var debriyajdan çekince uğultu gibi bir ses geliyor. aracı sıfır aldığımdan beri var. Motordan ses gelmemesine rağmen vites kutusu ve bu tarz debriyajdan gelen sesler garip. Aynı zamanda 2. vites 2000 devir civarıda ıslak çalar gibi ses geliyor.

--0 dakika sonra eklendi--

ama aracı sallama ve titreşim gibi bir şey yok sadece ses 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Özer Bey bazı sitelerde kimisi volantta sorun olsa debriyaja basınca da ses çıkar falan demiş de.Örneğin:
 

4- Debriyaja Basınca Kesilip, Bıraktığınızda Gelen Ses


         Bu arızanın sebebi genelde debriyaj bilyası olur. Debriayaja basmadığınız zamanlarda boşta dönen bilya ses yapar, bastığınızda ise ses kesilir. Bunun için debriyaj bilyasının değişmesi gerekir.

 Bir de şanzımanın içinde bulunan prizdirek bilyası vardır. Aynı şekilde sesi prizdirek bozulduğunda da yapar.

Debriyaj bilyasının mı prizdirek bilyasının mı bozuk olduğunu anlamak için arabayı vitesi boşa alıp debriyaja basmadan çalıştırın. Kulağınızda gelen sesi dikkatlice dinleyerek gaza basın. Devir 3000 deyken birden debriya basın ve gazı bırakın.

 Eğer ses debriyaja bastıktan bi süre sonra kesildiyse prizdirek bilyası bozuk demektir. Yok eğer ki ses debriyaja bastığınız anda kaybolduysa debriyaj bilyası bozuk demektir. Çünkü prizdirek bilyası yüksek devirde debriyaja bassanız da bi süre dönmeye devam eder dolayısıyla ses yapmaya da devam eder.

 

Kaynak

Misafir tarafından düzenlendi
Kaynak LİNKİ eklenmiştir.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Debriyaj bilyası volan ile baskıyı ayırmak için kullanılan bir parça ses yapması mümkün değil hidrolik bir sistem . Bahsedilen ses volant sesi gibi duruyor Ki ayağını debriyaja basınca sesin kesildiğini belirtmiş arkadaşımız.  Bu konuyla ilgili forumda birçok kişi aynı sorundan muzdarip olup volant , Baskı balata değişimi sonrası sorunun ortadan kalktığını söyleyen bir çok kişi var. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
56 dakika önce, D. Ahmet Dönmez yazdı:

İnternette benzer sorunla karşılaşanlarda  prizdirek ile alalakalı deniyor.İnşallah pahalıya patlamaz.Çağlar Bey, motor arada efelenir, silkelenir gibi bir tepki veriyor 1-2 sn.Yanı tam böyle saat gibi tıkır tıkır değil.Baskı balata ve motor bakım istiyor anlaşılan...

bayan kullandıysa heleki acemiyse kesin baska balata istiyordur ,enjektörler temizlenirse sanırım biraz daha düzgün çalışmaya başlar.4 farklı focus 3 sahibi oldum 3 tanesi dizeldi .bunlardan sadece birinin motoru saat gibi tıkır tıkırdı ,üçünün km side 65-80 bin km aralığında idi...Focus 3 lerin genelinde bu enjektör olayı var çoğu 60 bin km den sonra bi bakım istiyor .Benim focus 3 lerden km si en yüksek olanda motor daha düzgün tıkır tıkır çalışıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.