Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Km'de 33 Kuruş Fazla Mı? 1.6 TDCI


İsmail Doğanay

Soru

Bugun aracıma 168 km yol için 55 liralık yakıt aldım pompa 52 lirada attı pompacı biraz daha zorladı ve 55 lirada bıraktı hesaplarıma göre araç km de 33 krş yakıyor bana biraz fazla gibi geldi sizce de fazla mı aracı yeni aldık 2500-3000 devirde kullanıyorum arabayı,araba 1.6Tdcı

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

o devirler için normal gibi.. vites  göstergesine dikkat edin..2000 devirde vites atıp 1500-1600 devirlerde sürerseniz ciddi azalır..birde gerekisz vites yükseltme huyunuz var mı? mesela 100 mt sonra dönecekseniz hızlanıp vites arttırmaya devam eder misiniz?

birde kocaeli şehir  içi de kalabalıktır sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ortalama hız neydi bu tüketim hesaplamasında? Bu sorularla bir yere varılır ama doğru fikir vermez. Biz sizin aracı nasıl sürdüğünüzü dahi bilemiyoruz tüketim çok fazla değişken bir parametre. Bir problem olabilir de olmayabilir de. Özetle çözüm var olacaksa burası yeri değil ondan eminiz :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
8 dakika önce, İsmail Doğanay yazdı:

Şöyle söyleyim otobanda 80-90 km yolu 120-130 km hız geri kalanıda şehir içi durkalk 2500-3000 devir vites değişimi 

 

2500-3000 devir oldukça yüksek tdci için. Y.B.'nda yer alan vites yükseltme yönlendirmesini takip ederseniz daha ekonomik olacak araç.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

şehir içi sürekli yüksek devirde kullandıysanız  bu tüketim normal ben 8 litreyi bile görüyordum focus3 tdci ile kışın ,araci çokta aşırı zorlamama rağmen .Uzun yolda 4 litreyi de görüyordum tabi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Araç kaç km'de ? Motor alışkanlığı ne durumda ? Soğuk havalarda ilk çalıştırmada bir süre bekleyip, hararet uygun seviyeye gelmeden 2-2500 deviri geçmemeye dikkat ediyor musunuz ? Bunlar tdci motor için önemli noktalar yakıt konusunda. Aracı ilk aldığımda 1500 km rodajına dikkat ettikten sonra düzenli aralıklarla motoru devirli kullanıma alıştırdım çünkü dizel motorun sürekli yavaş ve devirsiz kullanımından kaynaklı bir sağırlaşma durumu olabiliyor. Bu da devir çevirdiğinizde tüketimi arttırabiliyor. Şuan şehir içi, kışın olabilecek en zor şartlarda ve soğuk motorla maks. 6,5 litre görüyorum. Havalar normal olduğu zaman ise aynı yol şartlarında 5-5,5 litreyle geziyorum kendimi kasmadan.

Cenk Demirel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Şimdi, İsmail Doğanay yazdı:

Benzin+Lpg li araçtan geçiş yapınca alışması biraz zor olacak galiba ?

Dizel motor benzinli araçlar gibi değil, biraz kullanımına özenmek gerekebiliyor.

- Soğuk havalarda hararet ideal seviyeye ulaşmadan 2-2500 deviri geçmemeye çalışın. İlk çalıştırmada hareket etmeden evvel 1-2 dakika rölantide bekleyin.

- Düzenli aralıklarla aracınızı devirli kullanmaya alıştırın. Dizel motorlar sürekli sakin ve devirsiz kullanımı sevmez. Yoksa motor üst devirlere karşı isteksizleşiyor ve sağırlaşıyor. Bu tüketimi oldukça etkiliyor.

- Normal sürüşlerde artık yol durumuna göre 2-2500 devirde bir üst vitese geçiş idealdir. Daha ideali ise ekranınızda bulunan bir üst vites ikazına uyarak kullanmanız.

 

Bunları yaptığınız taktirde tdci motordan maksimum verim alırsınız hayırlısıyla :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.