Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Fiesta 1.6 Powershift Ti-vct Lpg Tavsiyesi


Evrim K.

Önerilen Mesajlar

Merhaba,

 

Yakın zamanda 2013 model 35.000 km'de Fiesta titanium 1.6 powershift aldım. Her ne kadar aracın yakıt miktarının benzinli otomatiğe göre gayet uygun olduğunu düşünsem de senede ortalama 20.000 km yaptığım için lpg kaçınılmaz gibi. Zaten alırken de amacım lpg taktırmaktı.

 

Konuyu biraz araştırınca epey detaylı olduğunu ve montajı yapan ustanın da en az lpg kiti kadar önemli olduğunu fark ettim.

 

Ayrıca fiyatlar da oldukça değişken. Birkaç yerle görüştüm, fiyatları da paylaşayım.

Ankara'da Ford yetkili servisi ile konuştum biz landi renzo taktırıyoruz muayeneyle beraber 3.300, muayeneyi siz yaptırırsanız 3.000 dediler.

Birkaç yeri telefon ile aradım landi renzo için fiyatlar 2300-3000 arası değişiyor, bir yer prins'de kampanya var 1.800 dedi.

Güvendiğim bir ustaya danıştım, bir arkadaşına sordu, atiker obd'li sistem takıyoruz 1.400 dedi.

 

Anlayacağınız fiyatlar, montaj yeri ve kit seçimi konusunda kafam epey karıştı.

 

Tavsiyeleriniz benim için gerçekten çok faydalı olacak.

 

Şimdiden teşekkür ederim.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Lpg konusunda ise söylediğiniz yıllık km miktarına göre sağlayacağınız tasarruf sizi kesinlikle memnun edecektir. 2015 ve 2016 yıllarında ilki Corolla diğeri ise Focus 3 olmak üzere Ankrada' da lpg montajı yaptırdım. Taktırdığım kit ise Brc markaydı ve her ikisinin de montajı ostim mavidenizlerde yapıldı. Zaten Ankara' da Brc deyince ilk olarak tavsiye edilen yerlerden birisidir. Şu anki güncel fiyatları bilmediğim için fiyat hakkında yorum yapamam ancak dövize bağlı olarak yükselmiş olabilir. Montaj konusuna gelince ise ben her iki işlemden de memnun kaldım herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Gidip görüşüp kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. Kendi adıma Brc nin tek olumsuz tarafı lpg enjektörleri biraz sesli çalışıyor eğer bu durum sizi rahatsız etmezse tercihiniz arasında yer alabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rica ederim. Ses konusunda duyarlılığınız dizelden dolayı fazla olmayabilir, seçenekleri değerlendirmekte fayda vardır. Bir de Prins in Keihin enjektörlü modelini değerlendirebilirsiniz.

 

Ahmet Kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Bende aracıma 35000 de vialle liquidsi sıvı sistem bağlattım.Gayet çok güzel çalışan bir sistem.Benzin sarfiyatınız diğer sistemlere göre çok daha az.Ankara da da ana distribütörü var.sistem biraz pahalaı 1000 EURO gibi.Bir araştırın size uyarsa bağlatırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Diğer konularda da kit ile ilgili bol bol bilgi vermişsiniz onun için de ayrıca sağolun.

Bu işlerden pek anlamasam da likit sistemler teoride çok mantıklı görünüyor. Ancak ilk fiyatlar da bir hayli yüksek.

Daha detaylı araştıracağım ancak şuan orjinal siteye ulaşılamıyor.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konuyla ilgili öğrendiğim bilgileri paylaşıyorum.

 

Daha önce prins'e 1800 lira fiyat veren bir yerden bahsetmiştim ancak bu muhtemelen pek tutulmayan technomax kiti.  Silverline daha pahalı tabii. Bir de silverline'da bile diğer kitlerden çok da farkı olmayan bir enjeksiyon sistemi kullanılıyormuş anladığım kadarıyla.

 

Ankara'da yetkili servisten BRC fiyatı aldım 2100 peşin fiyat. Bütün işlemler size ait dedi. Sanırım my 11 sequent 32 kiti takıyorlar, pipolu montaj yapıyorlar. Konuştuğum arkadaş sistem OBD'li dedi ancak anladığım kadarıyla BRC'nin obdli dediği kitler anlık düzeltmeleri yapmıyor, kurulumda değerlerin daha doğru belirlenmesi konusunda yardımcı oluyor. 

 

Ankara'da bazı toyota, ford ve hyundai galerilerinin 0 araçlar için landi renzo taktıklarını biliyorum. Ancak bunun sebebi kalite mi yoksa kendi aralarındaki bir takım anlaşmalar mı orası tartışılır. 

 

Bir de ti-vct motora uyumluluk konuları var ki 2a forumunda brc'nin bu motorlarla tamamen uyumlu olduğu, püskürtme zamanının yalnızca birinci silindirden değil her birinden ayrı ayrı alındığı belirtilmiş. Diğer kitlerle ilgili böyle bir bilgi bulamadım. 

Bu arada artık lpg taktırdıktan sonra muayene gereksiniminin kalmadığını öğrendim. Muayene yaptırmadan emniyet işlemlerini tamamlayan arkadaşlar var ancak herkesin işi o kadar rast gitmeyebilir tabii. Bu da güzel bir haber oldu benim için. 

 

Obd'li olsun deyip atiker veya lovato mu tercih etmeliyim, kurulumda pipolu tercih edilmeli mi vs konuları da işi iyice karıştırdı bu arada:D

Pipo kulağa mantıklı geliyor. Sonuçta aracı çoğunlukla benzinle değil lpg ile kullanacağım pipoda da direk yanma odasına en doğru açıyla püskürtme durumu var. Manifoldu da 4 yerine en fazla 1 yerden deldirmiş oluyoruz yanlış bilmiyorsam. Hem montajdaki hataları affedebilir hem söküp takmak daha sorunsuz olur. 

Obd'nin de anlık uyarlama durumu yaz kış, lpg oranlarının değişimi vs durumlar için oldukça faydalı gibi. Gel gör ki ikisini bir arada sağlayan bir kit yok sanırım.

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Brc de bildiğim kadarıyla pipolu montaj yaptırıp sonradan pipo sistemini iptal ettiren arkadaşlar vardı, pipo ile ilgili olarak sıkıntı yaşamışlardı. Benim montaj pipolu değil ve bir sıkıntı yaşamadım. Brc de benim bildiğim OBD sistemi yok.

Muayene konusu ise son 1 yıl içerisinde değişiklik olmadı ise lpg sistemi ile ilgili olarak sızdırmazlık raporu alınıp genel araç muayenesi yapılması ve devamında ruhsata işlenmesi gerekiyor. Trafik zaten muayene evrakları ile birlikte ruhsata işlem yapıyor lpg ile ilgili olarak. Ancak normal muayene zamanı yakın olup lpg montajı sonrası evrak işlemlerini biraz bekletip(muayene işlemini öne çekmemek adına) muayene tarihi geldiğinde lpg projesini montaj yaptırdığı yerden alıp işlemlerini yaptıranlar mevcut. Tabii bu durum biraz risk içeriyor. Çünkü resmi olarak aracınız halen fabrika çıkışı orijinal yakıt sisteminde kullanılıyor olarak görülüyor ancak siz tabii ki o dinemde lpg'li olarak aracınızı kullanıyor oluyorsunuz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Muayene ile ilgili değişiklik oldukça yeni. Muayene yaptırmadan trafikten ruhsata işlettiğini belirten arkadaşlar mevcut ancak dediğim gibi değişiklik epey yeni olduğundan sorun da çıkabilir muhtemelen.

 

Brc ile ilgili görüştüğüm ilk servisin verdiği cevabı yazmıştım. Bir servisle daha görüştüm onlar da manifold plastikse montajı delerek yapacaklarını, bunun daha sağlıklı sonuç vereceğini belirttiler. Obd ise kitte mevcut ancak bağlamıyoruz çünkü arıza ışığının yanmasını engelleyerek olası problemlerin belirlenmesinin önüne geçtiğini söylediler.

 

Bunun üzerine ben de en doğru bilgiyi kaynağından alacağımı düşünerek 2a mühendislik ile görüştüm. Eğer motor uyumluysa pipolu sistemi tavsiye ettiklerini ancak plastik manifoldlu motorlarda delerek yapılan montajın da sorunsuz olduğunu belirttiler. Obd konusunda ise kitin obdli olduğunu ama obd bağlantısı yapılmasa dahi sistemin sorunsuz bir biçimde çalışacağını söylediler. Sanırım durum burada biraz pazarlamaya kayıyor. Piyasada obdsiz düzgün çalışmayan sistemler var ve bunlar obd olmayınca arıza ışığı yakıyor düzgün kalibrasyon yapılamıyor. Bu kitlerin obdye muhtaç olduğu ancak buna rağmen obdnin bir artı olarak pazarlandığı belirtiliyor. Brc de sanırım geri kalmamak adına sequent 32'ye obd eklemiş ancak sistemin obdsiz de sağlıklı çalışacağı söyleniyor.

 

Landi renzo ile ilgili verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim, benzer şekilde sorunsuz kullananlar baya var ancak servis yaygınlığı ve kolay muhatap bulabilme açısından brc tercih edeceğim sanırım.

 

Ama montjda pipo ve obd durumunda sanırım top bana atıldı:D O yüzden bu konularda hala kararsızım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
04.03.2017 - 13:06 tarihinde, Erdem Ay yazdı:

Ben Kasim ayinda otokoç anlaşmalı landirenzo kit takdirdim. 6.500 km oldu simdilik en ufak sıkıntı yaşamadım.

Hocam Merhabalar. Ben de Haziran ayında bir Focus araç aldım sıfır. Otokoç'un kampanyasından yararlanmayı düşünüyorum fakat aklımda bazı sorular var. Öncelikle landirenzonun montajını yapan ankara firması hakkında çok olumlu yorumlar okumadım. Acaba işçilik iyi midir? siz nasıl buldunuz? Bununla beraber, bu kiti taktırarak garanti bozulmaması adına kendimizi tamamen otokoça teslim ediyoruz. Bu durumda otokoç bu mecburiyeti kullanıp periyodik bakım fiyatlarında artışa gidebilir mi? Son olarak aracın performansından memnun musunuz? teşekkür ederim şimdiden

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 dakika önce, Burak Güneş yazdı:

Hocam Merhabalar. Ben de Haziran ayında bir Focus araç aldım sıfır. Otokoç'un kampanyasından yararlanmayı düşünüyorum fakat aklımda bazı sorular var. Öncelikle landirenzonun montajını yapan ankara firması hakkında çok olumlu yorumlar okumadım. Acaba işçilik iyi midir? siz nasıl buldunuz? Bununla beraber, bu kiti taktırarak garanti bozulmaması adına kendimizi tamamen otokoça teslim ediyoruz. Bu durumda otokoç bu mecburiyeti kullanıp periyodik bakım fiyatlarında artışa gidebilir mi? Son olarak aracın performansından memnun musunuz? teşekkür ederim şimdiden

 

Şu da aklınızda olsun

https://www.focusclubtr.com/topic/14634-garantiyi-bozmayan-lpgli-focus-satışları-başlıyor/#comment-425501

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

52 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Merhaba Yakup Bey,

Ben aracı Otokoç'tan aldım fakat Tan Oto'da çalışan satış görevlisi bir arkadaşım "yakında BRC ile anlaşmak üzereyiz, bekle" demişti. Fakat gerek Otosan Müşteri Hizmetleri ile yaptığım görüşmelerde, gerekse diğer Ford yetkili servisleri ile olan görüşmelerimde böyle bir konunun olmadığını duyunca bayiye has bir durum sanmıştım. Sanırım çok daha geniş kapsamlı ve kurumsal bir hamle. Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

51 dakika önce, Burak Güneş yazdı:

Hocam Merhabalar. Ben de Haziran ayında bir Focus araç aldım sıfır. Otokoç'un kampanyasından yararlanmayı düşünüyorum fakat aklımda bazı sorular var. Öncelikle landirenzonun montajını yapan ankara firması hakkında çok olumlu yorumlar okumadım. Acaba işçilik iyi midir? siz nasıl buldunuz? Bununla beraber, bu kiti taktırarak garanti bozulmaması adına kendimizi tamamen otokoça teslim ediyoruz. Bu durumda otokoç bu mecburiyeti kullanıp periyodik bakım fiyatlarında artışa gidebilir mi? Son olarak aracın performansından memnun musunuz? teşekkür ederim şimdiden

Burak bey merhaba.. bahsettiginiz Landirenzo bayisi ortalamanin ustu bir yerdir. Ulkemizde bir cok seyin standardı yok.. lpg işi de biraz boyle. Her usta kendi stilini uygulayabiliyor:) lpg isinde sikinti da burdan kaynaklanıyor. Benim montaji oldukça kaliteli yaptılar, en ufak sorun yaşamadım. Is yerindem iki arkadasim daha ayni kapsamda yaptırdı.. biri montaj da ciddi sorun yasadi (komple sokturdu yeniden taktırdı)yani şans işi.. benim suan 16.000 km oldu kalibrasyon bile montaj sirasinda yapilan hala.. ben lpg konusunda cok on yargiliydim ama simdi iyi ki yaptirmisim diyorum.. performans konusunda rampa olsun duz yol olsun fark hissedemiyorum ben ki uzun yolda yeri gelince limitleri zorlarim genelde.. umarim aydınlatıcı olmuştur..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.