Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Comfort Focus 3'e Direksiyondan Kumanda Özelliği Nasıl Eklenir?


Mehmet Dogan S.

Soru

Merhabalar arkadaşlar 2012 model Focus 3 Comfort paket araca sahibim. Focus 3 serisinin en boş paketi diyebilirim. Okuduğum makaleler ve video paylaşımları ile aracıma yeni özellikler katlamaya çalıştım ve kısmen başarılıda oldum. Direksiyona Cruise Control ekledim ve modlu elm 327 ile aktivasyonunu gerçekleştirdim.
Bu konuyu açmamın nedeni tuşsuz simsiyah direksiyonum dan sıkılıp geçenlerde Trend yada Trend x araçlar için satılan airbag kapağı aldım ve devre şemalarından yola çıkarak montajını gerçekleştirdim. Direksiyondaki müzik kontrol tuşları çalışıyor ancak sol tarafta bulunan gösterge ekranını kontrol etmeye yarayan tuşlar ışıkları yanmasına rağmen çalışmıyor. Ekrana çıkması gereken yön tuşları da yok. Sorunum yazılımsal mı yapmam gereken birşeyler mi var yada teknik mi? Tecrübelerinize inanarak lütfen yardımlarınızı bekliyorum. 

1.jpg

2.jpg

--12 dakika sonra eklendi--

Normalde bu şekilde ekranda yön simgeleri çıkması lazım. Ama ne yapmam lazım bilmiyorum.

3.JPG

4.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 10 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Sorun çözüldü...

Yeni bir çıkma gösterge ekranı takılarak sorun çözüldü herşey aktif bir şekilde çalışıyor.

Ancak yeni gösterge de km 30bin de orjinal km olan 60 bine nasıl yükseltebilirim bir fikri yada deneyimi olan var mı ?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Önce bu direksiyon mk3 lerde varmı hatırlamıyorum. Yani comfort olarak geldimi bilemedim. Ama bi ara muhabbeti olmuştu sanırım. Neyse gelelim asıl konuya. Bu işi ilk yapan bizim forumda da olan Sarp. Nette ve burda bi araştırın video var. Direksiyonun arkasından bazı kablolar değiştirilip eklenip cc açıldı. Yani sadece tuşu ekleyip elm den açmayla olmuyo. Siz videoyu bulun birde bizim konuyu takip edin çözersiniz. Telefonla bağlandığım için ben link veremiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yazılımla ilgili focccuss müdahalesi ya da serviste güncelleme gerekiyor gibi.

Araç donanımı "ben comfortum, bende buton yok" demiyorsa şu an butonlar mevcut olduğu için serviste yazılım güncellemesi ile menü gelir zannediyorum.

Gelmezse focccuss ile kurcalamak gerekir ki direksiyon ya da gösterge bilgi ekranı ile ilgili değiştirilebilir bir ayar var mıydı yok muydu hatırlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

öncelikle ilginiz icin teşekkürler birçok video izledim sitede araştırdım bunu yapan çok kişi var , anlatıldığı gibi kabloları tam yerine bağladım yazılımlarla aktif etmeye çalıştım ve şuanda cc ve ses tuşları aktif bir şekilde çalışıyor yaklaşık 6 aydır kullanıyorum, ancak dediğim gibi direksiyonun sol tarafinda olan ve gösterge ekranında ki ekranı kontrol etmeye yarayan tuşları calistiramadim.

Aslında o tuşlarda çalışıyor ışıkları felan yanıyor ancak ekranda diğer üst paketlerdeki gibi menü yön tuşları yok, bu sorunu focccus programıyla mı yoksa ipc güncellemesi ile çözebiliriz bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.