Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus Mu Mondeo Mu ?


Murat A..

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar inşallah bende yakın zamanda bir Ford kullanıcısı olacağım. Ancak aylardır araştırmamıza rağmen kafamı karıştıran bir çok insan ve olayla karşılaştım. Öncelikle 35-36 bin lira bütçem olduğunu ve kesinlikle otomatik bir araç satın almak istediğimi belirtmek istiyorum.

 

Ancak bu fiyat çevresinde Focus I ve II'ler olduğu gibi 2006-2007 model Mondeo'lar da mevcut. İşte karışıklık tam da burada başlıyor. Geçtiğimiz günlerde bakmaya gittiğim bir Focus II'de ciddi bir çekiş ve performans sorunu vardı ve 1440 kg'lık bir kasaya 90hp motor yetersiz gibi geldi. Ancak Focus I'lerde bu oran nispeten daha tatminkar ve kullanan bir kaç arkadaşımın memnuniyeti de beni bu yöne itiyor. Ancak 2004-2005 model Focus almak yerine Mondeo alma fikri sizce nasıl ? Çoğu kişi fazla yakar yanaşma dese de bazıları da TDCi 2.0 sorunsuzdur yakıt konusunda üzmez diyor. Aynı zamanda da dizel araç 2. elde tehlikelidir diyen büyük bir kitle var ve kafam allak bullak. Lütfen bu konudaki görüşlerinizi benimle paylaşır mısınız ? Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Murat A.. yazdı:

Vallahi bilmiyorum bu işlerde daha yeniyim ama exper raporunda yazılı olan ölçüm buydu :)

focus 2 dizeller 1380 kg civarı benzinliler de 100 kg civarı daha hafiftir.Fabrika verisi bu şekilde eksperdeki ağırlık aracın içinde başka şeylerde varsa ,işte depoda yakıt doludur bagajda eşya vs. birşeyler vardır onla ölçmüştür.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

mondeo dizel 2.0 100 km de 1 litre daha fazla yakar. 2002 -2007 Mondeo manuel fabrika verisi 5.8 litre focus 2 ise 4.8 litre yani mondeo 1000 km de 10 lt fazla yakar,yani yaklaşık 45 tl,ama daha keyifli sürüş sunar performansı gayet iyi mondeonun  .0-100 yanlış hatırlamıyorsam 9.8 sn idi mesela focus 2  10.9 sn.

--3 dakika sonra eklendi--

Birde mondeo nun bircok donanım artısı var focus tan mesela ghia donanımda ısıtmalı ön cam ,esp tcs, zenon far vs. gibi focusta olmayan artı özellikleri var .

çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araç alırken insanlar yanlış şeylere odaklanır. Öncelik estetik sonrasında km yok çok yakar vs.

Bir kere aradığınız içinize sinmeyen bisey almak size mutluluk vermez.

Hangi şehidesiniz bilmiyorum. Mondeo biraz daha park yeri sorunu yaşatır ama sonuçta D sınıfıdır. Araç alırken motor mekanik aksam ve gibi sizi üzebilecek şeylere odaklanır onların sağlıklı ve düzgün bakim yapılmış olması önemli. Yıllık 10000 km fazla yapmıyorsa Biz benzinli de tercih edebilirsiniz.

O bütçede park yeri sorununuz yoksa 2.0 mondeo tadından yenmez. Ford sahibi olduktan sonra insanin standartları yükseliyor. Konfor arayışı artıyor. Aracın motor vb. akşamı için iyi bir ekspertiz yaptırın. Düzgün bakim görmüş araç tercih edin.

Hayırlı olsun.

 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi en önemlisi içime sinmesi. Çok fazla seçenek sunulsa da hatta o parayı verip 11-12 yaşında araba alınır mı deseler de benim de aradığım en azından model yükseltene kadar sorunsuz kullanabileceğim bir araç olsun. Yoksa yakıtın çok bir önemi yok çünkü fazla kilometre yapacak bi düzenim yok. Ama beni ve benden daha pimpirikli olan babamı düşündüren şey öngörülemeyen bir masrafta Mondeo'nun çok can sıkacak gibi gelmesi. Çünkü bildiğimiz kadarıyla otomatik ve dizel olan 2. el bir araç hep yüksek tehlikeli olarak söyleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Murat A.. yazdı:

Ama beni ve benden daha pimpirikli olan babamı düşündüren şey öngörülemeyen bir masrafta Mondeo'nun çok can sıkacak gibi gelmesi. Çünkü bildiğimiz kadarıyla otomatik ve dizel olan 2. el bir araç hep yüksek tehlikeli olarak söyleniyor.

 

@Murat A.. bu araba işlerinde cok abartmamak lazim yani babam ne düşünür, hanim ne der.. bide üstüne arabayla fazla bilgin yoksa iyice işin içinde  cikilmaz :) tabiki gonul rizalari alinir ama cokta takilma bence..

 

Kafanda modeli ve butceni belirle..

Expertizini yaptir al bin..

 

Bencede mondeo olabilir km cok yuksek olmamak kaydiyla.. iyi geceler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ucundan azıcık konu ile ilgili olsa da Focus II motor gücü (KW) ve ağırlıkları

kg1.JPG

Bu da makyajlısı

kg2.JPG

--2 dakika sonra eklendi--

Focus mu Mondeo mu derseniz, bulduğunuz arabanın temizliğine bağlı derim.

10 yılı aşmış tüm araçlar şu veya bu şekilde arıza çıkaracaktır. 

Otomatik şanzımanlarda arıza olasılığı manüele göre fazla olur.

Bunları göze almanız lazım. 

CVT şanzımandan da kaçının kesinlikle...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.