Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bankadan Satisa Cikan Ev


Önerilen Mesajlar

Arkadaslar hafta sonu kaynanama ev almak icin ev bakarken emlakci bize bi ev gosterdi. Evin fiyatina 1. Kat 100 bin dedi. Ayni evin 3.kati 130 bin bizde dusunmek icin sure istedik. Sonra evi almaya karar verdik. Aradim bugun evin bankadan oldugunu bankanin satisa cikardigini benim 6500 lira para yatirmam gerektigini benle sozleme yapacagini evin bana 100000 lira mal olacagini soyledi. Ihalenin bize kalacagini soyledi. Kafamda soru isaretleri var icim hic rahat degil. Ne yapmam lazim sizce bu isi girilir mi riskleri nelerdir? Ev kredisi cekecegiz cekilir mi ?


Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, İlhan Yalçın yazdı:

 

Arkadaslar hafta sonu kaynanama ev almak icin ev bakarken emlakci bize bi ev gosterdi. Evin fiyatina 100 bin dedi. Ayni evin 3.kati 130 bin bizde dusunmek icin sure istedik. Sonra evi almaya karar verdik. Aradim bugun evin bankadan oldugunu bankanin satisa cikardigini benim 6500 lira para yatirmam gerektigini benle sozleme yapacagini evin bana 100000 lira mal olacagini soyledi. Ihalenin bize kalacagini soyledi. Kafamda soru isaretleri var icim hic rahat degil. Ne yapmam lazim sizce bu isi girilir mi riskleri nelerdir?

 

Banka bu tür alengirli işlere girmez, hoş kokular girmiyor. Sadece 6500 liradan olacağın gibi, devamında bütün paranı bile kaybedebilirsin. 6500 lirayı neden yatırman gerektiğini ve ihalenin kesin sende kalacağından nasıl emin olduklarını sor. İçinin rahat olmadığını da söyle, bakalım ne tür bir tepki verecek.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Banada oyle geliyor da bende bu sorulari sordum. Dedim peki ihale bend nasil kalacak nasil bana boyle bi garanti veriyorsun dedim. Su acik evin bankadan satis fiyati 50- 60 da bin adam ara da ne yapacak onu kestirmedim. Kendi 20 30 para alacak satis isi olacak

Benle evin herseyiyle 100 bin tl olarak sozlesme yapacagini soyledi. Bu olay mersin silifke atakentte yazlik ev icin ev daha sifir

Bu emlakci qyni zamanda bankalarin expertiz isinide yapiyormus

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Yalçın; bahse konu ev bankadan ise ,ilgili bankanın internet sayfası üzerinde satılık emlak ilanlarında görebilirsiniz. Banka ihale usulü satış yapar. ilk etapta sizden istenen para bankanın belirlediği bedelin en az % 5 i olur. bu teminattır. İhaleye başkaları da girebilir. sizde kalırsa ilk %5 lik dilimi düşer kalanı ödersiniz ev sizin olur. ancak böyle bir durum için emlakçının devrede olması gereksiz ve şüpheli bir durum. ihale sizde kalmaz ise başka talipliler alır ise siz ödediğiniz rakamı bankadan geri alabilirsiniz. İlgili banka ile temas kurunuz.  saygılar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ihaleye girmek icin %10 gibi bi rakami yatirman lazim. Olurda ihale sana kalirsa sorun yok ev. Orn: 6 yatidirdin ev 56 ise  50 daha verip totalde 56 ya gelmis olacak..

 

Ihaleyi baskasi aldi 6 ini geri alabiliyorsun.. ( bu guvence gibi dusun cok gereksiz niyeti olmayan girmesin gibi birsey )

 

Gelelim emlakciya.

1 - ihale %100 sana kesin kalmasi zor. Sen verdin 65 ben dedim 70. Kaldi ihale bana. Yani bence garanti degil ama suda var.

2 - muhit  kucuktur emlakci sekli vardir ihale giren fazla olmaz  evi alabilir ( ona guveniyodur belki ) buda olabilir..

 

3 - riskli is. Emlakci tokatci olabilir, yada onun bilgisinin disinda biseyler gelisebilir. Yani risk var.

 

4 - bildigim kadariyla ihale olan eve araca kredi cikmaz keş lazim.

 

5 - bence en mantikilisi. Emlakci kendi girsin ihaleye. Tapuyu ustune alsin sonra sen ondan  al.. varsin notere 4 - 5 fazla ver ama garanti olsun..

 

6 - bunlarin hepsi risk benim kafama yatmaz dersen bence bosver direk sahibinden al.. baska ev mi yok ?

okan ali tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

12 saat önce, Erkut Ertekin yazdı:

emlakçının devrede olması gereksiz ve şüpheli bir durum.

aynen katılıyorum.

 

bankadan ev almak gibi düşünceniz varsa ilgili banka ile görüşün yalnızca. şube gerekli tüm detaylı verir. 
daha önce bi arkadaşım 250binlik evi 204bine almayı becermişti. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.