Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2016 Focus 3 1.5 Tdci Sunroof Su Sızdırma Problemi


Serkan Z.

Soru

2016 Aralık ayında 0 km focus 1.5 tdci Titanium araç aldım. Diğer aracım da focus tu ama tvct idi. Bir de 2015 in zam furyasinda birtakım opsiyonları ekleme fırsatı olmadan almıştık. Şimdiki aracımı da yaklaşık 500 km test ettikten sonra aldım. Sunroof ve navigasyon opsiyonlarini da ekleyelim dedik bu sefer. Fakat araç henüz 15 gunlukken çok şiddetli bir yağmur yağdı ve içeride su damlaları gördüm. Hemen servise kontrole götürdüm. İşin içinden cikamadilar. Normal dediler. Bu su damlalarinin tahliyesi için oluşturulmuş kanallar var ve su buradan dışarı tahliye edilir dediler. Su hiçbir şekilde aracın içine damlamaz direk bu kanallara düşer ve dışarı atılır diye açıklama yaptılar. Satış Müdürü ve servis muduru arkadaşım (zaten bu sayede 500 km test edebileceğim bir araç ayarladi☺)ve benim kafam rahat etsin diye Mersin in en ünlü sunroof ustasıni servise davet ettiler. O usta da bu durumu tıpkı Servisteki arkadaşların söylediği gibi açıkladı ama yine de aklımda minik bir şüphe yok değil. Burada bu konuyla ilgili daha önce bir başlık vardı ama çok fazla cevap ve tecrübe paylasilmamisti. Konuyla ilgili benzer bir duruma şahit olan veya bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler...

Serkan Z. tarafından düzenlendi
Yazim yanlışı
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Sunroof  cercevesi icine su gelemesi gayet normal aşırı olmadığı sürece cam çerçevenin kenarlarında conta vardır oradan geçebilen sular bu çerçeve içine düşer ve burdan kanallar vasıtası ile aracın altından tahliye edilir . Ses geliyorsa conta ile cam arasındaki birleşim yerleri düzgün takilmamistir 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
1 saat önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı:

Ben de bunu denemek için otomatik yıkama makinaları var ya, köpük sıkıyor, büyük rulo fırçaları falan var, onlardan birisine gittim, aracın içindeyken sunrooftan damlamadan daha yüksek miktarda su içeriye doğru aktı ve kanallardan boşaldı

Sunnroof yerleri belli civatalarla yerine oturuyor. Bu konuda problem yok ama oradaki vidalar aynı zamanda ayar yapmaya da yarıyor. Yani tam kapalı vaziyetteyken sunroof kaportadan yukarı doğru hafif çıkıntılı veya tavana tam gömülü olacak şekilde farklı seviyelerde montajlanabiliyor. Benim arabada bu ayarları değiştirip deneme yapmışlardı mesela. Belki orada bir simetri yakalayamamışlardır. Ya da söküp takarken contaya zarar vermiş olabilirler. Benim ilk mesajımı okursanız orada Range Roverların sunroof sistemlerinin tamiratını yapan ustanın bana söyledikleri detaylı bir şekilde yazıyor. Benim araçta ses yoktu ama içeri damlacıklar sızıyordu. Sonra damlalar kanala düşüp oradan da aracın dışına tahliye oluyurdu. Bu sistem bence en son çare olarak düşünülmüş. Yani çok sıra dışı durumlarda devreye girmeli ama benim arabada her yağmurda tepemizde damlalar beliriyordu. Hatta birisinde otoban çıkışında virajı biraz hızlı dönünce kanal içinde biriken su benim üzerime akmıştı. Bu nedenle bu durum kesinlikle normal değil bence. Başka hiçbir arabada bu durumun olduğunu söyleyen birisine rastlamadım mesela. Tamirat için de bazı servisler conta değişimi falan yapıp deneyebileceklerini söylediler ama baktım ki araba deneme tahtasına dönecek, hiçbir işlem yaptırmadan o şekilde binmiştim satana kadar.

Serkan Z. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Bir saat önce, Serkan Z. yazdı:

Yani tam kapalı vaziyetteyken sunroof kaportadan yukarı doğru hafif çıkıntılı veya tavana tam gömülü olacak şekilde farklı seviyelerde montajlanabiliyor.

Benim tahminim sunroofun olması gerekenden 2-4 mm kadar ileri monte edilmiş olabileceğini düşünüyorum. 

Sunroofun geriye doğru açılması için düğmeye çok az bastığımızda sunroof azıcık geri ve aşağı doğru hareket ediyor ya, ama milimetrik bir hareket bu, o sırada ses kesiliyor mesela. 

Sunroofun fitilinde herhangi bir eskime, yırtılma vs. yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
53 dakika önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı:

Benim tahminim sunroofun olması gerekenden 2-4 mm kadar ileri monte edilmiş olabileceğini düşünüyorum. 

Dediğim gibi civataların yerinin belirli olması onların montajı doğru tamamladıklarının bir ispatı değil zaten. Benim arabadaki suyu kesebilmek için servis önce buradan bir iki farklı seviye denemesi yaptı ve her seferinde arabayı servis dışına yağan yağmurun altına çekti. Her defasında kısa sürede içeri damlacıklar sızdı. Sizin arabada daha önce bu problem olmadığına göre halledilmeyecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yerinden söküldükten sonra fitil tekrar eski koruyuculuğunda oturmayabilir deforme olmasa bile. Sonuçta plastik bir malzeme. Bir mm esnese bile bütün alanı çevreleme kabiliyeti etkilenebilir ve su kaçırabilir. 

Bence dert etmeyin. Düzgün bir ayar ve en fazla conta değişimi sizin problemi halleder.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.