Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Mondeo Mk5 1.6 Tdci Hakkında Sorular..


Ozan F.

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım...Bundan sonra aranızda olmaktan dolayı mutluluk duyacağım.... Forumda Mondeo ile ilgili tüm başlıkları incelememe rağmen merak ettiğim soruların cevabını tam olarak  bulamadım..  

Ben Ford Mondeo almak istiyorum , fakat ülkemizdeki vergi şartlarından dolayı 1.6 ve aşağı motorlarla ilgileniyorum...Yani net olarak söylemem gerekirse ; otomatik ,dizel ve  D segmenti bir araba istiyorum...Bu konuda Peugeot, Skoda , Opel , WV hepsi Euro 6 olarak  1.6 dizel otomatik kombinasyonu sunarken ; Mondeo hala benim 2013 yılında aldığım Focus III 1.6 TDCI motorunu kullanıyor... Otosana bu konu ile ilgili 2 defa email atttım hala cevap geldi... Sırf bunun için bekliyorum ve artık gerçekten sıkıldım...

Benim sormak istediklerim ;

Sizce 1.5 TDCI otomatik vites yakın zamanda gelebilir mi, ya da hiç değilse Avrupa'da satışta olan 1.5 TDCİ Euro 6 manuelin ne zaman geleceğine dair öngörünüz var mı ? daha ne kadar beklerim tahmini olarak...  Gelmesi muhtemel 1.5 TDCI maneul ile şu an satılan 1.6 TDCI arasında performans veya başka hususlarda önemli bir fark olur mu ? 

 

Bir diğer sorum da Ford, neden hala Euro 5 olarak araba satıyor ,bildiğim kadarıyla artık yeni satılan arabalar Euro 6 olmak zorunda  bu konuda yasal bir sınırlama yok mu ?  

 

Focus III 1.6 TDCI den sonra, aynı motor ve sırf tasarımını beğendiğim için ağırlık ve boyutlar olarak daha büyük Mondeo'yu almam beni hayal kırıklığına uğratır mı ? Performans anlamında Focusla kıyasladığımda belirgin şekilde bir kayıp hisseder miyim? ( Şu anki arabamın performansından memnunum)

 

Umarım başlığımı yanlış yere açmadım, teşekkür ederim... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba hoş geldiniz. Bu konuyu yeri geldikçe hep konuştuk ama aralarda kaldı tabii :)

 

Öncelikle yasal bir zorunluluğu yok eski model olduğu için.

1.5 dizel otomatik için şuan açıklanan plan dahi yok. En iyimser makyajlı diyelim o da 2018 ortalarından önce çıkmaz. Dediğim gibi bir plan dahi açıklamadı ama şahsi fikrim çıkacağından yana.

1.5 manuel ise bu yıl gelecek olsa listeye almış olurlardı maalesef o konuda da ilerleme yok. Biraz daha uygun fiyatlı olsun diye satılıyor sadece, başka bir şey değil :) Muhtemelen bu da makyaj ile değişir 1.5 tdci ile.

 

Performans verileri burada mevcut, 1.6 ve 1.5 kıyaslamasını yapabilirsiniz.

https://www.focusclubtr.com/topic/8503-yeni-ford-mondeo-teknik-değerleri-motortüketimağırlık/

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 İnternette aramadığım site kalmadı hep 1.5 ecoboost 160hp ile ilgili inceleme ve test sürüşleri, videoları vs var...1.6 tdci yeni mondeo ile ilgili tek bir inceleme, test videosu yazısı vs bulamadım.. Bu arada sizin incelemelerinizi  ve paylaşımlarınızı hep takip ediyorum, teşekkür ederim hocam.... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 dakika önce, Ozan F. yazdı:

 İnternette aramadığım site kalmadı hep 1.5 ecoboost 160hp ile ilgili inceleme ve test sürüşleri, videoları vs var...1.6 tdci yeni mondeo ile ilgili tek bir inceleme, test videosu yazısı vs bulamadım.. Bu arada sizin incelemelerinizi  ve paylaşımlarınızı hep takip ediyorum, teşekkür ederim hocam.... 

 

Ben teşekkür ederim :) 

Lansman'da tek araç 1.5 eb a/t'idi :D Bir ara 1.6 tdci test aracınız varsa verir misiniz demiştim ama kaynadı gitti o da :D 

Burada, direkt kullanıcısı olan @Burhan Bakar hocamın yazısı mevcut, mutlaka faydası olur.

https://www.focusclubtr.com/topic/9652-yeni-2015-mondeo-16-tdci-titanium-incelemesi-sohbeti/

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet o arkadaşın incelemesini okudum....Ama sizin benzinli motor ile yaptığınız incelemeyi beğenmiştim, keşke dizel ile ilgili de bir video incelemesi olsaydı : )  Ben en geç haziran temmuza kadar beklerim diyordum, ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla 1.5 TDCI manuel bu sene gelmesi zor..Zoruma giden araba yenileyeceğim fakat 4 senedir kullandığım aracın aynı motorunu almak durumundayım... Performansla ilgili o boyutlarda 1.6 dizel bir arabadan elbette çok beklentim yok ama araba yenilerken kullandığım arabaya nazaran ufak da olsa daha iyi bir verim almak isterdim :) .... Ford markasını seviyorum ama Otosan bu işin hakkını ülkemizde yeterince vermiyor bence...Ne kadar önemserler bilemem ama eleştirilerimi onlara uzun uzun yazdım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.6 dizel performans olarak focusun oldukça gerisinde. Perforöams üzmesin derseniz ecoboost alıp tüp taktırmak lazım. Garantili landirenzo takılıyor, eğer motorgarantisi veriyorlarsa prins te olur. Ama landi de yazılım geliştirmeleri devam ediyor.  Tüp sakat derseniz sakin sakin mondeoya binersiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hiç lpg li araç kullanmadım... İstediğim dizel ...... Bu arabanın tasarımını çok beğeniyorum....Yoksa Passat, Superb, Talisman ve  İnsignia da dizel otomatik ve sunduğu güç seçenekleri gerçekten çok daha çekici ... Hep Ford araçları kullandım, bu konuda değişime açık değilim sanırım, her koşulda yine öyle olacak çünkü :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, Ozan F. yazdı:

 

 

Bir diğer sorum da Ford, neden hala Euro 5 olarak araba satıyor ,bildiğim kadarıyla artık yeni satılan arabalar Euro 6 olmak zorunda  bu konuda yasal bir sınırlama yok mu ?  

 

 

Bu gün focusun 2017 fiyat listesine bakarken dediğin gibi hala euro 5 motor var 2017 model arabalarda fiyatta 106 bin tl cik :)

sanırım 2018 de euro 6 olacak manuel dizellerde..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Ozan F. yazdı:

Sırf bunun için bekliyorum ve artık gerçekten sıkıldım...

Hoş geldiniz...

Yazdıklarınızı okudum ve benzer ''TAKINTILAR'' bende de var ama takıntı olduğunun farkındayım :)

Otosana kızıyorlar,bende kızıyorum ama ayrıntılı düşünüyorum bazen ve kahve ağzı ile konuşursak bu kadar verginin olduğu bir ülkeye ben olsam Fordun yerinde bisiklet bile satmazdım :fikir:

2.0 180 beygirlik bir motor var öyle çokta performanslı değil hani,yani olması gereken,arabanın hakkı olan ama alamıyorsun vergi kazığı muhabbeti(bu konuya girersem çok uzatırım)yani diyorum ki elek altından seçmeler yapmaya çalışıyoruz

 

Neden takıntı?Bahsettiğiniz motorlar arasında okuduklarımız dışında hissedebileceğiniz bir performans farkı yok,şuan aynı motoru kullanıyomuşsunuz ne güzel,eğer memnunsanız bu bence artı bişey,bu motor E segment s80,s60,(volvonun diğer D segment altı araçları),eski ve yeni mondeo,fordun diğer D segment altı araçları,benim şuan kullandığım c5 ve citroenin ticari ve d segment altı araçları,508 ve peugeotun ticari ve d segment altı araçları...

 

Uzatıp sıkmak istemiyorum netice olarak verimli ve sağlam bir motor tüm teknik veriler ortada,söylediğiniz sebepleri aşılabilir buluyorum.

Her ne kadar son ÖTV artışından sonra sıfır araç alımına karşı olsamda size bağlı olmayan sebeplerden ötürü önemsediğiniz noktalar aslında o kadar da önemli değil çünkü hissedilebilir bir gerçelik ortada yok,yani Mondeoyu beğeniyorsanız ki bence halen en alınası araç,test edip alınız

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maliyet avantajı olduğundan 1.6 getirmeye devam ediyorlar. 1.5 tdci ile farkı verilen linkte mevcut (https://www.focusclubtr.com/topic/8503-yeni-ford-mondeo-teknik-değerleri-motortüketimağırlık/) 0-100 1.6 12,1sn, diğeri 11,5 sn. Tüketim ise 1,5 olanda biraz daha yüksek görünüyor.

Mondeo kasa farkından dolayı kullandığınız araçtan daha ağır gelecektir. Ben 109 luktan (Focus) 115e geçtim. Ağırlıktan kaynaklanan bir performans farkı var tabiki. Performans merakınız varsa D segmenti 1,6 lt araç hiç almamak lazım. Bu araçların ederi, hele ki otomatik olacaksa 2.0 aşağısı değil. Bakmayın ötv, mtv derken 1,6 ile yetiniyoruz. Ben alırken 2.0tdci ile arasında sadece motor farkından kaynaklı 50.000 fark vardı. O da değmiyor işte.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mondeoda maalesef tüketici hep bir çıkmaza giriyor, 1.6 dizel yetmiyor (bence)+ otomatiği yok, 1.5 turbo benzinli çok yakıyor, 2.0 lt yide devlet baba cıss diyor saçma sapan fiyatlar çıkıyor almak mantık dışı oluyor. 1.5 lpg sağlıklı bir dönüşüm olursa olabilir gibi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vw dizel skandalından ve emisyon standartlarının getirdiği yüksek maliyetlerden sonra Avrupa da bir çok üretici tamamen yada küçük hacimli dizel motorları bırakacağını açıkladı. 2 yıl sonra 1,5 - 1,6 lt dizellerin yok olacağı kesin.  Ford Amerika nın da dizeller ile ilgiside hiç olmadı zaten. Yani Mondeo da 2 lt altı dizellerde bu saatten sonra bir ilerleme beklemek hayal. Yapılacak en iyi çalışma diğer markalarına yoğun çalışmalara başladığı gibi benzinli hibrit motorlar. 2 lt benzinli hibrit Mondeo var zaten ama Türkiye de vergi yüksekliğine takılıyor. Hibritlere uygulanan vergi indirimi sadece Toyota ya uygun, genişletilmesi şart.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.6 dizel bir araçtan elbette pek performans beklememek lazım.... Ama bakıyoruz Honda CRV 1.6 dizel 160 hp , Renault Talisman 1.6 dizel 160 hp, Opel İnsignia 1.6 dizel 136 hp arabalar üretmiş ; üstüne hepsi de otomatik şanzımanlarla satılıyor...Passat,Superb 120 hp olsa da otomatik vites imkanı sunuyor .... Bir yandan da ülkemizde Mondeo'ya koyulan 5 yıllık 1.6 dizel 115 hp manuel Euro 5 motoru görünce içerlemiyorum değil... Ben araba aldığımda en az 4-5 yıl biniyorum , alıp satan biri değilim... Bu sefer gerçekten imkanlarımı baya zorlayarak bir araba alacağım ve pişman olmak istemiyorum....C segmenti baksaydım bir dakika düşünmeden Focus alır geçerdim... Bugüne kadar ailece hep Ford markası kullandık ve bendeki algısı gerçekten çok değerli......Ama Mondeo konusunda ciddi kaygılarım var....

Ozan F. tarafından düzenlendi
yanlış kelime
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ford zaten bu kafa ile giderse seneye 30 bin binek aracı zor satacak, dizel  otomatik mondeo da sunulmuş olsa bugün mondeo d sınıfı ilk 3 te yer alırdı örneğin insignia ya bi dizel otomatik koydular satışlar 5 katına çıktı.Ford zaten  müşteri almasın diye çabalıyor diğer firmalar müşteriye seçenek sunarken ford olan seçeneğide kaldırıyor..

Önceki aracım önceki kasa 1.6 mondeo tdci 115 ps mondeo idi şuanki mondeo ile aynı motor performans konusunda kesinlikle üzmüyor focusa benzer performans sunuyor sadece ilk kalkışta focusa göre çok az  bi yavaş kalıyor ama ondan sonra focus gibi perfomans sunuyor öyle çok bir fark yok.Hatta şöyle bir örnek vereyim focusla 170 km ile çıktığım yokuşu mondeo ile de aynı hızda çıkıyordum.Yakit tüketimi ise şehir içi focusa göre yarım litre fazla yakıyor ama uzun yolda öyle çok fazla fark yok..Ic hacim ise gayet iyi fakat bagaj biraz küçük bu sınıfa göre ama ince stepne ile 500 litrenin üstüne çok rahat çıkılır .Eger illa dizel otomatik olacak demiyorsaniz D sınıfı mondeo güzel bir tercih ,bunun dışında çok fazla km yapmıyorsanız 0 km dizel araca benzinliye göre en az 20 bin tl  fazla para vermeninde bir mantığı yok bence dizel benziniye göre daha çok değer kaydediyor ama 2.el alacaksaksaniz dizel mantıklı tercih tabi bu benim fikrim  1.5 Ecoboost 160 ps yeni mondeo ile test sürüşü yapmıştım performansı pek tatmin etmedi beni 160 ps değilde 130 ps gibi çekiyordu araç ama dizel 1.6 mondeo 115 beygirlik güce göre gayet iyiydi...Burda dizel 1.6 nın 1.5 Ecoboosttan iyi çektiği anlaşılmasın yani 160 ps güce göre 1.5 Ecoboost iyi çekmiyor .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.