Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2000 Model Focus 1.6 Ambientenin Gaz Kelebeği Temizlenir Mi?


Mehmet Gencel

Soru

Arkadaşlar 2000 model focus 1.6 ambiente aracımda LPG'de rölanti sorunu var. Ani duruşlarda stop edecek gibi oluyor tekrar topluyor. Ford özel servisine götürdüğümde araca benzin katkısı koyarak benzinde kullan geçmezse gaz kelebeğini temizleyelim dedi. Benzin katkısı koyarak yaklaşık 250 km yaptım düzelir gibi oldu ama sorun devam etti. Farklı bir ford özel servisine gittiğimde rölanti valfini temizleyelim dedi ve temizledi test sürüşü de yaptı. Yine düzelir gibi oldu ancak sorun tamamen geçmedi. Forumda araştırdığımda gaz kelebeğinin temizlenip adaptasyon yapılarak düzeleceğini okudum. Yine diğerlerinden farklı bir ford özel servisine gittim ve gaz kelebeğini temizletmek istediğimi söyledim. Usta "Bu arabanın gaz kelebeği plastik olduğu için temizlenmez, temizlenirse aşınma olur ve araba 2000 devirin altına düşmez, daha sonra sana 1000 liralık masraf açar, ama rölanti valfini değiştirelim ve maf sensörünü temizleyelim sorun düzelir" dedi. Haliyle benimde kafam karıştı yaptırmadım. Siz ne dersiniz gaz kelebeğini temizletmeli miyim?

Mehmet Gencel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Focus 1 için durumu tam bilmiyorum ama focus 2 için dediğin sorunun çözümü gaz kelebeğini temizlemek.2006 model lpg'li focus 2 var babamda.Aynı dediğin sorun bizim araçtada vardı.Kırmızı ışıklarda veya kavşaklarda debriyaja basınca rölanti çok düşüp stop ediyordu.Araç 4 yıldır bizde.100,000 km nin üzerinde yol yaptı.Bu süreçte 3 kere gaz kelebeğini temizleterek bu stop etme olayından kurtuldum.Ama tekrar diyorum focus 1 dede sistem aynımı bilmiyorum.

Mehmet Çallı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

hocam aynı sorun bendede  vardı kaç ustaya gittim hepsi bişey dedi  nette araştırdım  bir usta buldum  aradım sordum   bana dediği  yağsız kontak sprey leri var al  maf sensörü  rölanti valfi  ve  gaz kelebeğini temizle  hiç bir şey kalmaz dedi  dediğini yaptım   3 sene geçti sorunsuz biniyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ustanın dediği gibi gaz kelebeğinin üzerinde ingilizce olarak temizlemeyin yazıyor. Bujileri değiştirmek üzere muğlada özel bir servise gittim ve ne görelim üst kapak contasından yağ kaçırmış ve buji yuvalarına dolmuş. Conta, bujiler ve rölanti valfi değişti ve canımı sıkan bu rölanti sorunu ortadan kalktı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.