Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2015 Focus 3 1.6 TDCI 45 Bin Bakımı Ve Dpf Temizliği


Bedirhan Doğan

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar herkese merhaba,

Forumu takip ediyor ama uzun zamandır giriş yapmıyordum. Şimdi burada yazacağım konu "benim başıma geldi, sizin de başınıza gelmesin" niteliğinde olduğundan yeni konu oluşturdum. Bu yüzden forum yönetiminin beni mazur görmesini istiyorum.

Arkadaşlar geçen hafta aracımın 45 Bin bakımını yaptırmak için servise gittim. Tam servise aracı teslim ederken telefonum çaldı benim için çok önemli olan sevindirici bir haber geldi. Telefon görüşmesinden sonra sevindirici haberin sarhoşluğu ile boş bulundum ve söyle bir diyalog geçti:

 

Usta Başı - Hocam 45 Binde DPF Temizliği gerekiyor. Yapalım mı?

Ben - Çok gerekli birşey mi? Yapılmazsa ne olur?

Usta Başı - İlerde arıza lambası yakabilir. Bu durumda garanti kapsamı dışında tamir edilir, yüklü fatura çıkabilir.

Ben - Fiyat ne?

Usta Başı - 200 TL

Ben - Ustacım yapın o zaman.

 

Kabul ettim ama aklımda o haberin mutluluğu var. Bakım bitti servisten ayrıldım, neden sonra aklıma bu araçların kuru DPF'li olduğu ve belirli aralıklarla kurum temizleme işlemini (rejenerasyon - kurum yakma) otomatik olarak kendiliğinden yaptığı aklıma geldi. Bakım kitapçığında da "tavsiye edilir" yazıyor. Yani Otosan bunu şart koşmamış. Kendime çok kızdım. Boşyere 200 lira fazladan ödeme yaptığımı düşünürken bir de ne göreyim? Faturada bir de 78 liralık mazota eklenen DPF temizleme sıvısı ücreti de var. Moralim daha da bozuldu. Boş yere fazladan 278 TL ödemiş oldum, hala kendime kızıyorum. Yani 45 Bin ara bakımı bana 645 TL'ye patladı.

 

Özet olarak, bu servisler müşteriyi bir güzel öpüyor arkadaşlar. Sizlerin de başına gelmesin diye paylaşmak istedim. Benim gibi öpülmeyin, siz öpün.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı 2015 Focus 3 1.6 TDCI 45 Bin Bakımı Ve Dpf Temizliği olarak değiştirdi

Geçen hafta 45 bin bakımına girdim hiç kimse bana dpf temizlemeden bahsetmedi, rutin bakım olduğu söylendi, arabada hiçbir sıkıntı yok dendi 460 tl ödedim.

Adem Kazıl tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Focus 2.5 tdci için servislerde DPF temizleme makineleri vardı, dpf.ni söküp makina ile temizliyorlardı, bu şekilde yaptılarsa 200 tl verilir, fakat F3 lerde mazot deposundan eklenen würth, liqulymoly vb. firmaların ürünleri ile işin kolayına kaçtılarsa fazladan para alınmış.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.