Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 2 Motor Yağ Kapağından üfleme Var (lpg)


Mustafa Yigit arslan

Soru

Arkadaşlar 2008 model hb titanyum aracımın temizliğini yaparken motor çalışır durumda motor yağı kapağını açtım motor soğukken oradan gözle görülmeyen bir üfleme vardı elimi tuttuğumda hissettim yağ çubuğunu çektim herhangi bir üfleme duman vesaire birsey yoktur aracimda yağ eksiltme felan yok km si 75000 lpg bi araç yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 9 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bu konuda servis ustasına danışırsanız daha iyi olur. Bir de yağ çubuğundan yağ seviyenizi kontrol edin. Yani aracınızın yağ eksiltme durumu varsa bu sıkıntı olabilir. Fakat sadece rölantide üfleme yapması kendi başına bir sorun teşkil etmez. Ayrıca bu üfleme gaz verdiğinizde de devam mı ediyor, azalıyor mu artıyor mu bu da önemli. Fakat dediğim gibi en iyisi servis ustasının aracı görmesi. Daha olmadı kompresyon testine de sokup motor durumu hakkında fikir edinebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Otomatik Mesaj

Bu konu, Otomobiller Hakkında > Otomobil Sohbetleri kategorisinden Focus II > Ford Garajı > Mk2- Sorular ve Sorunlar kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

her üfleme sorun değildir. bazı ustalar bunu bilmeyen kişilere üfleme var,motora bakmak lazım deyip para koparma işine giriyorlar. ozanında dediği gibi biraz üfleme normaldir. zaten km. fazla değil, güvenilir birine sorun,içiniz rahat etsin. lpgli olarak 60-70 bine kadar sorun çıkarmaz genelde motor. sizinki kaç km'dir lpgli.

Serkan erden tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Şuan 75binkm felan 55binkm de tüp takılmış alırken üstünde geldi

Expertiz yaptırdım alırken bakan usta arabanın 10 numara oldunu söylemişti ama ben çok fazla takıntılı biri olduğum için bi sorayım istedim Serkan bey

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Teknik olarak üfleme neyi ifade ediyor ve neye dayanarak nasıl bir sonuç çıkarmak gerekiyor pek anlamış değilim. Teknik arıza ifadesi olarak bana biraz minibüsçü jargonunu andırıyor ne yalan söyleyeyim. Çünkü sorunsuz sıfıra yakın araçlarda da bu durumun gözlemlendiğine şahit olmuştum.

 

Belki şöyle bir durumdan bir sonuç çıkarmak mümkün; aracı sıkıştırarak motor yağı sıcaklığını 100 derece üzerine çıkardıktan sonra bir anda motor yağ ilave kapağını açtığınızda su buharı gözlemliyorsanız buradan bir arıza yorumu yapılabilir belki ancak bu durumda zaten kuvvetle muhtemel aracınız su eksiltiyordur ve böyle bir metoda ihtiyaç duymadan soğutma suyunun eksildiğini yahut yağlandığını zaten radyatör suyu ve seviye kontrolü ile gözlemleyebilirsiniz.

Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.