Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yerli otomobili Fiat yapacak..


Mert Erçetin

Önerilen Mesajlar

Fıat ' ın ceo ' su Marchionne : " Türk hükümetiyle anlaşmaya vardık. Yerli oto Tofaş fabrikasında üretilecek. Fıat'a benzemeyecek. Motoru ve platformu bizden, tasarımı sizden. İsminide siz koyacaksınız."

http://www.interneth...ldi-395637h.htm

http://www.etikhaber...view/106567/30/

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Demek öyleee,hııııı.... :nazar: Boşuna Büyük 1.Sultan Porş almayın ,Fiat alın demişti 2-3 ay evvel...Vay anasını yaa, adamlar ne kadar sinsi sinsi iş yapıyorlar,kılıfı önceden nasıl hazırlıyorlar yahu...Bu arada Albea platformu üzerine yapılacak Türk Arabasıda ne mücadele eder ama Fordla Wolksvagenle Renoyla haaa....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben şimdiden atılan bu adımı yürekten destekliyorum...hep butip görüşler yüzünden yapılamadı zaten...hem begenmezler hemde gelin yapın kardeşim deyince aaaa ne gerek var yapılmışı var derler...Başbakanımızı yürekten kutluyorum...gerçekten yaparsada süper bişi olucak...bizim diğer ülkelerden hiçbir eksigimiz yok..sadece kendimizi hep eksik hep küçümser...küçümseyen bakışlaraltında yetiştirildik...o yüzden tenekede olsa plastik te olsa kabulüm ben..yapsınlar adımız duyulsun...kardeşim biraz destek verin ya...albea da olsa anadolda olsa...yurdumuzu temsil edicek...ben gurur duyarım...

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnşallah güven duyabilceğimiz bi otomabil çıkar ortaya,gönül isterdiki tamamıyle yerli öz kaynaklarla üretilebilsin ama şu an için zor gözüküyor ama başlangıç için buda umut verici.Bora abiye ben de katılıyorum minarenin çalıncağı başından belliymiş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet eskiden "yerli malı - Avrupa malı" ayrımı vardı ve ülkemizde üretilen araçların teknolojinin gerisinde kalmış ya da aslına uygun üretilmemiş oluşunun da bunda katkısı vardı, bununla beraber "yabancı malı her zaman daha iyidir biz istesek de yapamayız" görüşü kabuk bağladı zihinlerde, yani biz esasen ya beceriksiz ya hırsız zihniyetliydik bilinçaltında.

Şimdi girişimler çeşitli ar-ge ler ve meyveleri "istesek yapabiliriz" görüşünü canladırmaya başladı, gene artan medya imkanlarıyla da "Türk ün pek seveni yokmuş gerçekten" diye diye milli ruh da kıpırdanmaya başladı.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önemli olan yaratıcılık ve yenilikçilik, yani innovasyon.

Herkeste var olanı tekrarlamak, yani bir Albea kopyası çıkarmak, bizi başarıya taşımaz.

GÖrülmeyeni gÖrmek, yapılmamışı yapmak, farklı bir bakış açısı yakalamak ve doğal olarak fiyat açısından rekabetçi olmak lazım.

Fiat asla kÖtü bir marka değil ve aslında hak ettiği imaja da sahip değil.

TOFAŞ ile KOç grubu da sahip olduğu üretim kapasitesi, Ar-Ge teknolojisi ve deneyimi ile pekala bu işin altından kalkabilecek düzeyde.

Ayrıca zannetmeyin ki VW ile boy Ölçüşecek bir lüks araç çıkacak ortaya.

Tam tersi ekonomik, baz bir model olacak, ancak dayanıklı ve kullanışlı. Hedef bu olmalı.

Satış pazarları da Öncelikli 3.dünya ülkeleri olacak. Türkiye'nin yakın ticaret ilişkisi içinde olduğu alanlar...

Bu doğru bir başlangıçtır.

Uzak Doğu bu konuda herkese yakın zaman Örneğidir, kapı aralığından girdiler, bugün değme markalara kafa tutma aşamasına geldiler.

Uzun bir yolun başındayız, Önemli olan yola çıkmak, biraz farklı bir rota ve doğru teçhizat ile.

Ben ümitliyim...

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence Türk Malı bir araba yapacaksak bunu sırtımızı avrupalılara dayayarak değil yüzde 100 kendi mühendisimizle teknisyenimizle,kendi ürettiğimiz parçalarla yapmalıyız.Arabanın her yerinde Made in Turkey bile diil TüRK MALI yazmalı...Satış stratejisini de Cem Beyin dediği gibi sadece 3.dünya ülkelerine yönelik değil Avrupaya yönelik düşünmeliyiz...Yıldızları hedeflemeyen Aya ulaşamaz....Zaten geç kalınmış bir işi 3.dünya ülkeleriyle başlatarak gecikmeye devam ettirmemeliyiz...Ama dediğim gibi,keşke şu anda yerli malı otomobil üretilsinmiyi tartışacağımıza uzzaya göndereceğimiz mekiği tartışsaydık,Türk uzay adamına astronot-saykonot değilde ne diyeceğimizi konuşsaydık....Bunu konuşacağımıza yerli malı araba konuşuyor olmamız bana absürt ve gülünç geliyor bir yerde...Eller gider Jüpitere biz gideriz Umreye...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben bu haberin başlığını tam da şu şekilde okudum. "Yerli Otoyu Koç Yapacak"

Fiat ceo sunun da açıklamalarını okudum bu başlıkta, şöyle diyordu kendisi

"İlk etapta motor ve şasi Fiattan gelecek, fakat bu yeni araç Fiat'ın hiçbir otomobilinin önüne engel olmayacak, b ve c segmenti gibi bir şey düşünülüyor." şeklinde bir ifade vardı,

Yukarıda Mert bey "Doğan SLX geri mi dönüyor" demiş. Dönsün. Dönsün arkadaşım, yeterki bu işten Türkiye para kazansın. Ben hala diyorum ki keşke koç, sabancı, Zorlu, çukurova falan artık ne kadar zengin zümresi varsa birleşseydi de Saab'ı alsalardı. Ama adamlar başka planların peşinde, yerli otoyu canı gönülden destekliyorum. İnşallah ortaya güzel bir ürün çıkar, ayrıca Fiat'tan gelecek bir dizel motor bu işte önemli rol oynar, umarım tasarımı şık, günümüz ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılayabilen bir araç ortaya çıkartır Koç. Adını da koç koysun, :) :) :D :D Ama ben canı gönülden destekliyorum, bu adımı herkesin de desteklemesini isterdim, bu aracın fordla, vw ile renault ile şu an mücadele etmesin zaten, mücadele etmesine yardımcı olmak ta bizim görevimiz, ben ortaya çıkacak modele göre bu araçtan almak isterim, sonuçta servis ağıda problem olmayacaktır, motor falan fiattan geleceği için fiat servislerine götürebilir arabaları. Bravo koç, bravo Türkiye, Tekrar söylüyorum, bu yerli otomobil işini ben destekliyorum arkadaş. çin malı alacağına millet, yerli malı alsın.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel bir adım atıldı. Bir yerden başlanmalıydı bence. %100 kendi aracımızı üretmek çok maliyetli ve zaman isteyen bir süreç.

Biz fiattan motoru almışık şasiyi almışık hiç sorun değil benim için. Geri kalan herşey bize ait olacak ve bir Türk markası ortaya çıkacak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ümit sanki millet Çin malı araba alıyor paso...Bak bakiim etrafına kaÇ tane Çin Malı araba göreceksin? Bizim gibi gösterişe meraklı (ben dahil) bir toplumda wolksvagen,audi,volvo,ford..v.s. v.s herrkes avrupa ya da japon arabası alır..En kötÜ ihtimalle Hyundai-Kia alır...Bak bakiim,Çevrene,kaÇ arabanın kaÇ tanesi TÜrkiyede Üretiliyor...Connect-fiorino v.s gibi ticari sınıf araÇlar genelde onlarda...TÜrk Malı arabayı Çıkartsınlar,iddiasına girerim 2 senede kimse satın almıyor diye iflas eder...ÇÜnkÜ bizde TÜrk Malına karşı bir antipati,bir burun kıvırma var,heleki otomobilde....Yani Marka ismi TÜrk olunca burun kıvırır bizim halkımız...Oysa Mercedes falan olsa nedense hemen dibi dÜşer..Ulen o da tÜrkiyede Üretiliyor sonuÇta dersin,"ama o mercedeees" der..Garip bir toplumuz vesselam...Yabancı marka hayranlığımız bitiriyor bizi...Sigarada Marlboro,İÇkide JB,Otelde Sheraton-Hilton,Saatte Tag Haurer-Seiko,Kotta Levis,Telefonda Ayfon....saymakla bitmez...Esnafın tabelaları bile bir cins...Bara gidersin Bronx,Restauranta gidersin Big Cheff, Pastaneye gidersin Crown v.s v.s...Sonra al yap sana TÜrk Markalı otomobil..İsmide Yağız olsun mesela...Gidersin bir araba yıkamacıya eleman sana 2.sınıf adam gözÜyle bakar,BMW ile gidersin kral...İmaj manyağı gösteriş budalası bir toplum olduk Çıktık...TÜrk Malı araba gÜmbÜrder,ahada buraya yazıyorum..Sonra bu sanki ilkmiş gibi konuşulmasın da şaşırıyorum,Anadol-Doğan-Kartal Macerasını ne Çabuk unuttunuz hepiniz...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.