Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

iPhone 8'i Konuşuyoruz! (LG G6, Samsung S8)


Önerilen Mesajlar

Türkiye'de çok satan telefonlar sadece iPhone'dan ibaret değil ki bugün tüm amiral gemilerinin 2-3 bin seviyesini geçeli çok oldu. Tüketim çılgınlığı her şeyde var ama bu bir az gelirlinin elinde İphone olunca dile geliyor :D Ben bunu anlamıyorum.

 

Bugün 70 bin tl seviyesindeki Focus kimin transfer işini görmüyor da üstünü alıyoruz? 

Tüm örneklerim de aynı şekilde hepsi üstümü kapatır hepsi ısınmamızı sağlar hepsi saati gösteriyor. Tüketim çılgınlığı konuşmak varken iPhone çılgınlığını (hala olduğunu sanmıyorum) konuşmak bence doğru bir yol değil. 

 

Bana sorarsanız akıllı telefon %90 herkes için lüks kimsenin sürekli telefonda iş yapmasına gerek yok millet çalışırken elinde telefon facebook'ta geziyor :D Bunun da ihtiyaç olduğunu düşünmüyoruz sanırım. Gel gelelim dünya da yerinde durmuyor bir yerden sonra internetin artık ihtiyaç olduğu yerde bu cihazlar da ihtiyaç olacak.

 

Ayrıca Apple ailesiyle iş yapan insanların ayrıca iPhone kullanması kendilerine ekstra faydalar da katıyor, salt bunun işini başkası da yapıyor mantığı da yanlış. (Gösteriş için alanlar artık diğer markları da alıyor hepsinin malzemesi kaliteli artık eskisi gibi plastik de kalmadı) 

 

Sonuç olarak bu konunun iPhone bağlanmasını mantıklı bulmuyorum :) Bugün her işi orta seviye cihazların tamamı rahat rahat yapıyor haliyle tüm amiral gemisi cihazlar lüks tüketim ama konu iPhone olunca ses genelde yükseliyor sanırım piyasayı sadece bu kanaldan takipten kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

11 saat önce, Ahmet A. yazdı:

Kimisinde de her çıkan yeni modeli almak/ model yükseltmek hastalık derecesinde.

Zaten bu nedenle fetiş diye yakıştırma yapıyorum.

Ben bunun kişisel "hiç"liğin giderilmesine yönelik bir tavır olduğunu düşünüyorum.

Biraz abartılı gelebilir. Ama adam kendini akıllı hissetmiyor ise en "akıllı" telefona "sahip" olunca akıllanmış olduğunu düşünüyor.

Süreçte ihtiyacın belirlenmesi, seçeneklerin araştırılması, uygun ürünün seçilmesi ve fiyat/performans/gereksinim dengesinin gözetilmesi söz konusu değil. Işığa giden pervane gibi adı çıkmış markaya yönelim var. 

Bir dönem bunlara "statü sembolü" ifadesi yakıştırılırdı, ama bunu çok aştık. 

11 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

İnsanın kullandığı her üst segment şey (tshirt, saat, ayakkabı, atlet, don) bu olguya sahip ama nedense iphone olunca millet laf demek için yer arıyor :D Simitçi alıyormuş da falan filan. 

Etrafımda bunu niye aldın bak pazarda daha ucuza var diyeni görmedim. 

4 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Türkiye'de çok satan telefonlar sadece iPhone'dan ibaret değil ki bugün tüm amiral gemiler 2-3 bin seviyesini geçeli çok oldu. Tüketim çılgınlığı her şeyde var ama bu bir az gelirlinin elinde İphone olunca dile geliyor :D Ben bunu anlamıyorum.

Bana sorarsanız akıllı telefon %90 herkes için lüks kimsenin sürekli telefonda iş yapmasına gerek yok

Konu iPhone diye onu örnek aldık, ama tabii tüm markalı pahalı ürünler için geçerli, Lacoste tişört mağazasında 250 - 300 TL, pazarda 25 - 30 TL, tamam markasızını kullan, ne çıkar? Tasarruf ettiğin para ile neler yapabileceğini düşünsene...

Akıllı telefon bu çağda bir ihtiyaç, ve hatta zaruri bir ihtiyaç ama 1000 TL altına hem sağlamlık hem de performans olarak yeterli düzeyde çok sayıda model varken harcama gücünün üstünde üç misli pahalı bir telefonu almak bence saplantıdır. Ve saplantılar için de insanların uyarılması gerekir. 

iPhone sahiplerinin bence %80'i iPhone'un üstünlüklerinin farkında bile değil.

%90'ı da kapasitesinin çok altında kullanıyor.

Ama "imaj"a olan katkısı için her türlü fedakarlığa razı oluyor. 

Tuhaf ve yazık...

 

 

 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
Peki neden sence?


Gösteriş (imaj) tek kelime ile...
Bende ve eşimde 7 var ama özelliklerinin %50sini kullanmıyoruz. Eşim telefonu en az 4 sene kullanır. Onun için zaruret gibi. Para/kalite dengesini kullandığı yılı baz alırsak karşılıyor ama bende gerçekten sıkıntı var. [emoji5] Her Yen'i nesili maalesef alıyorum... :( Takıntı gibi oldu bende...
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Berat Hasbek yazdı:

 


Gösteriş (imaj) tek kelime ile...
Bende ve eşimde 7 var ama özelliklerinin %50sini kullanmıyoruz. Eşim telefonu en az 4 sene kullanır. Onun için zaruret gibi. Para/kalite dengesini kullandığı yılı baz alırsak karşılıyor ama bende gerçekten sıkıntı var. emoji5.png Her Yen'i nesili maalesef alıyorum... :( Takıntı gibi oldu bende...

Aboooo. Bende de emektar Samsung S5 var.. Artık ölmek üzere ama ben nabıyom format :D  sende alma her sene bu ne yavvv.... 1 ailenin 1 aylık geçim kaynağı :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aboooo. Bende de emektar Samsung S5 var.. Artık ölmek üzere ama ben nabıyom format [emoji3]  sende alma her sene bu ne yavvv.... 1 ailenin 1 aylık geçim kaynağı [emoji3]
Bendede note2 ve s4 var dönüşümlü kullanarak idare ediyorum ama artık yenilemek gerek sanırım. En fazla 6 ay daha idare ederler çok fazla donma ve kasma olmaya başladı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aboooo. Bende de emektar Samsung S5 var.. Artık ölmek üzere ama ben nabıyom format [emoji3]  sende alma her sene bu ne yavvv.... 1 ailenin 1 aylık geçim kaynağı [emoji3]


8 gelmeden alırım :/ inşallah almam dicem ama kablosuz şarj var ki kaparım ;)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Misafir
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.