Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Mondeo Klima Problemi...


Serdar yaman

Önerilen Mesajlar

Bu bence arac içindeki zehirlenme, havasız kalma durumlarına yönelik bir tür önlem... Ama neden bu kadar psikopat derecede temiz hava üflüyor anlamış değilim. Ayrıca dışarıdan illa ki temiz hava girecek diye bir durumda yok tabiki

Buna göre eğer sağa dönmezsek zehirlezehirlecez yada havasız kalacaz yani    vuuuuuuuu... :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

14 saat önce, Cem Boneval yazdı:

@Kaan Yagizer'in araştırmalarını saygıyla karşılasam da servo motorların kaloriferi devre dışı bırakması ya da üfleyici yönlendirmenin değişmesi içeride apansız soğuk oluşmasını açıklamaz bence.

 

...servo'lar kaloriferi devre dışı bırakmıyor üstat. Anlık -kaçak- söz konusu...

Şöyle örnek vereyim ... komşuya oturmaya gitmişsiniz, dışarısı soğuk ama evin içi gayet iyi. Size ikram edilen kakule'li kahvenizi içerken birden sağ yanağınıza soğuk hava çarpıyor. Neden diye bakıyorsunuz? ...komşunun p@ç veledi camlar ile oynuyor, gırgırına camları açıp - kapatıyor. Yapılacak şey belli, veledi şeyinden avizeye asıyor ve kahve keyfinizi sürdürüyorsunuz.

...soket temassızlığı nedeni ile servo'ların anlık havalandırma klepesi açıp kapatması da böyle bir şey işte ... merkezkaç yükü değişimi veya curious etkilerine :) falan girmeye gerek yok (bence) soketlerin ve kabloların durumuna baktırmak, sorun varsa müdahale ettirmek yeterli olacaktır.

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

+300 (benim arabanın tork değeri [emoji3][emoji3][emoji3] )
Biz de fordlara özel sanıp gururlanıyorduk  
 


Hahahahahaa gururumuz kırıldı zaten hanım el koymuş arabaya kaşkayla gezyom fırsat olursan yarın rica edim de versin servise gösterim [emoji23][emoji23][emoji23]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Bugün klimanın her iki tarafını da 21 ayarladım. AC ve hava sirkülasyon tuşu kapalı konumda idi. Ara ara özellikle dur-kalklarda serin üflediğini farkettim. Fakat öyle buz gibi falan değil,ortam sıcaklığına göre daha hafif bir serinlikti. Yani dışardaki havayı direkt üflemiyordu. Elimi ızgaraya tuttuğumda ortam sıcaklığına göre daha serin olduğunu anladım. Klimanın üfleme konumu tüm yönlere doğru açıktı (ön panel-ayaklar ve ön cam) Benim teorim şu. Ortam ısısı istenilen sıcaklığa geldikten sonra ısınan hava genleşerek yukarı çıkıyor ve başımız bu daha fazla ısınmış havaya temas ettiği için elimize gelen taraf serin hissettiriyor. Dur-kak ve dönüşlerde neden böyle oluyor (daha hızlı üflediği için olabilir belki) teknik olarak bilmiyorum ama mevzunun temelinde bence bu yatıyor.

Süleyman Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yalnız ülkede bayağı popüler bir konu olmaya başladı [emoji4] [mention=1562]Serdar yaman[/mention]
https://eksisozluk.com/virajlarda-araba-icinde-olusan-soguk-esinti--5271056?a=popular

Ahahahah.. Az önce başlığı görünce forumda paylaşayım diye girmiştim... Meğer paylaşılmış.. Ama hevesim kursağımda kalmasın ya..

https://eksisozluk.com/virajlarda-araba-icinde-olusan-soguk-esinti--5271056
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün de ben şunu farkettim. Klimayı auto da kullanmayıp sadece ayağa verdiğimizde teybin olduğu ızgaralardan ılıktan az daha soğuk hava geliyor. Tamamen auto olarak kullanınca daha sıcak hale dönüyor. Auto dışında sanırım belli süre sonra sapıtıyor. Dışarının havasını veriyor yani. Ayarladığım sıcaklığı değil. Normalde ayağa verdiğimde üflemeyi teyp ızgaralarından hiç hava gelmiyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.