Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Eşdeğer Parça Kullanımına Son.


Önerilen Mesajlar

Danıştay son aldığı kararla sigorta şirketlerinin hasarlı araçların onarımında eşdeğer parça kullanımını durdurdu. Yani, Trafik sigortası genel şartları, hasarlı araçların onarımında orijinal yedek parça yerine eşdeğer yedek parça kullanımının önünü açmıştı. Ancak Danıştay, bu yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ayrıca genel şartlar ile sigorta şirketlerine; hasarların onarımında, ömrünü tamamlamış araçlardan ya da hasarlı araçlardan elde edilen yedek parçaların kullanılmasını mümkün kılıyordu. Danıştay, bunun da yürütmesini durdurdu. Artık sigorta şirketleri, hasarlı araçların onarımında hem eşdeğer hem de hasarlı ya da ömrünü tamamlamış araçlardan elde edilen yedek parçaları kullanamayacak; sadece ve sadece orijinal parça kullanacak.

 

 Sigorta şirketleri yetkili servisler yerine özel tamirhaneler işe anlaşıyor ve hasar durumunda araçların sadece oralarda onarımını mecbur tutuyor. Bu tamirhanelerde eşdeğer parça ve ucuz işçilik ile onarım yapıyor. Sigorta şirketleri de maliyetleri düşürüyor... bu durum nasıl düzelecek bilemem.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yetkili servisler dışa parça satımında saçma fiyatlar çıkartacak, paralel parça ithalatı başlayacak, kaza belada sigorta şirketleri zarar daha fazla olduğu için sonraki primi yüksek çıkartacak. 

Garanti uğruna kölesi olunan yetkili servislere böyle bir güç verilmemeli diycem de Kaan abi gelip taş mı yiyek diyeceği için diyemiyorum :) 

 

Gerçi Ford'da orjinal yedek parça tedariğinde cidd, geniş seçenekler var, diğer markalarda da böyle ise bizim yararımıza olur, güne karamsar başladım galiba ben biraz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eşdeğer parça konusuna ben muhalifim. Nedir eşdeğer parça, doğru düzgün bir tanımı yok. TSE belgesi olması ya da olmaması bir şeyi değiştirmez. TSE'nin ne şartlarda belge verebildiğini gözlerimle görüyorum. Bir de anlaşmalı tamirci sıkıntısı var. Aracı hasar sonrası servise bırakıyorsun, servis tamponu vs söküyor, sigortacının tamirhanesine gönderiyor vs. Sonra da sorun çıktığında muhatap bulacağım diye tırmala dur.

 

Olması gereken kaskoda ve trafik sigortasında bunun opsiyon olması. İsteyen istediği şartlarda sigortalatsın.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.