Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Direksiyonu Saga Sola Ceviriken Gicir Gicir Ses


Tamer Perperek

Soru

Merhaba arkadaslar,

 

Turkce klavye ile yazmadigim icin ozur dilerim .

Uzun bir aradan sonra tekrar yurticine tatile geldim , geleli 3 hafta oldu.Tatilin ilk haftasinda direksiyonu sag yada sola cevirirken gicir gicir trrrt trrrt diye sesler duymaya basladim .Isin ilginc tarafi bu sesi araba calistiktan hemen sonra yapmiyor , mesela bir 5 KM yol yaptiktan sonra , yani direksiyon kullandikca olusan bir ses bu. Uzun lafin kisasi tuttuk Luleburgaz Tuzcular in yolunu , araca baktiktan sonra direksyion kutusu degismesi gerekiyor dediler , sorun cozulecekse tamam problem yok dedim.Debraj pedali asiri sert oldugu icin abi debraji da aradan cikartalim problem olmasin dediler , ona da tamam dedim problem yok , birde sag on amortisor patlamis , degistirince iki amortisor de birden degissin yoksa ayar tutmuyor birkac ay sonra diger tarafi da degistirtmek zorunda kalirsiniz dediler , ona da problem yok haledilsin dedim.

Parca siparislerini verdiler , parcalar gelince cagirdilar arabayi biraktim birkac gunlugune , tamir bitince aradilar gittim aldim.Buraya kadar birsey yok , debriyaj yumusacik olmus , amortisorler gayet iyi , direksiyondan birsey anlamadim.

Aradan 3 gun gecti arada sanki 1 - 2 defa direksiyonu sag sola cevirirken gicir gicir trrrrrrrt diye sesi tekrar duymaya basladim .Normalde sinirlenen kizan birisi degilim , dedimki belki de yanlis duyuyorum sabahlari ufakligi okula gotururken problem yok ama donuste eve park ederken hafiften artan sesler yine basladi direksiyondan ayni sekilde.Otosan'da aradi mi bunun uzerine anket icin servisten memnun musunuz vs vs.O kizginlikla birdaha servise gitmem diye eklemisim, telefonu da oyle kapattim.Bugun oglen saatlerinde Tuzculardan aradilar boyle bir anket sonucu var hayrola diye (zaten hafta ici gidecektim servise).bende durumu anlattim ses tekrarlamaya basladi kizginim diye.En kisa surede hemen bekliyoruz dediler.Yarin yada sonraki gun tekrar gidecegim durum guncellendikce burdan yazarim.

Lakin simdi aklimi kurcalayan sorulardan biri , daha once boyle sesi yoktu direksiyonu saga sola cevirirken arabamin.Forumlarda bazi kullanicilar boyle bir sesin normal oludugundan bahsetmis, ekleyeyim daha once arabada bu ses yoktu.

Ikinci yada ucuncu bir servis yada ustadan fikir alayim mi ? Servisin ilgi alakasi ve calisanlarin ozenine saygi duyuyorum hizmet de cok iyi  ama direksiyon kutusu bu degissin cozulur olayindan sonra bile sorunun devam etmesi tabiki biraz uzdu.

Basiniza direksiyon ile bu tarz bir durum geldiyse lutfen benimle paylasin , yada bir oneride bulunun.

Foruma goz attim bayagi bir baktim direksiyon ile ilgili birkac baslik okudum.Acaba diyorum rot kolu ile mi ilgili , yoksa amortisor bilyasimidir,rot basimidir kafam iyice karisti.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
Şimdi, Tamer Perperek yazdı:

Tekrar merhaba arkadaşlar, 

Uzun süre yazmadım ve konuyu güncellemedim malum arabadan emin olmadan vede test etmeden adam gibi , bekleyeyim dedim. Geçen hafta salı sabahı aracı Tuzcular Lüleburgaz Ford servisinden aldım. Aracın direksiyon kutusu ve ön takım yenilenirken birtek Z rot kolu değişmemiş, sorunu da test ettikten sonra bu parçadan yapıyor diye hemen değiştirmişler. Neredeyse 1 haftadır geziyorum kuZu ile şuanda söyleyecek tek şey keyfimin yerine geldiğidir ☺️şu anda sorun çözülmüş diyelim. 

--30 dakika sonra eklendi--

@Mehmet Demir benim sorun simdilik Z rot'un degismesi ile bitti gibi duruyor.

Toplam maliyet? Birde varsa parca listesi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

@Servet Ö. kışlık bakım listesini atiyorum ekstradan silecekler degisti buji degisti sondan ikinci kalem baglanti Z rot icin listelenmis , liste fiyati 478 idi.Bana ise ozel fiyat :).

Kusura bakma biraz gec attim.

 

20161213_085010_HDR.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Şimdi, Tamer Perperek yazdı:

@Servet Ö. kışlık bakım listesini atiyorum ekstradan silecekler degisti buji degisti sondan ikinci kalem baglanti Z rot icin listelenmis , liste fiyati 478 idi.Bana ise ozel fiyat :).

Kusura bakma biraz gec attim.

 

 

 

On takim muhabbeti icin sormustum ben

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.