Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yağ Değişiminde Benzin Kullanmak


Serkan erden

Önerilen Mesajlar

eski mesleği motorcu olan bir arkadaşım, yağ değişiminde alt tapayı açıp yağ komple boşaldıktan sonra yarım litre benzini yağ haznesine döküp alttan çıkana kadar bekleyip ondan sonra yağı koymak daha iyi,bu şekilde motor içindeki tortuların temizlendiğini ancak birçok ustanın bunu yapmadığını söyledi. sizce mantıklı bir yolmu? biraz düşününce neden olmasın dedim ama ya motora bir zararı olurmu diye düşünmeden de edemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Günümüzde üretilen motor yağlarının içinde bir miktar deterjan, çözücü (yüzey aktif madde)  bulunduğu için motorların içerisinde tortu ve kurumu kolayca çözer.. Netice olarak bu işlemi (Benzin ,ile yıkama) yapmanız önerilmez

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu tür işlemler için motor içi temizleme ürünleri kullananlar  var. Bende bir ara 2005 model benzinli corsamda kullanmıştım. Fakat faydası odu mu ??. pekte sanmıyorum.. Belki yüksek km li araçlarda faydası olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tortuları temizlemek konusunda şüphesiz hiç faydasının olmayacağı kanaatindeyim. Benzin motor kapağından döküldükten sonra bulduğu en kısa yoldan aşağıya inecektir. Peki ya diğer taraflar. 

Ha motoru açıp, parçaları benzinle yıkarsanız amenna... Bu işlemin de astarı yüzünden pahalıya geleceğine göre. Bırakın kalan tortu kalsın. Zaten yeni nesil yağlar deterjanlı falanlı filanlı. Temizliyordur tortuları. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.