Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus II. Triger Değişim hakkında. Yardım.


Önerilen Mesajlar

Öncelikle herkeze merhabalar. Ben çok yeni bir ford sahibiyim. yaklaşık 5-6 gün evvel bir focus 2008 dizel ghia araç satın aldım. Aracım 130.000 km de ve yaptığım araştırmalardan aracımın Triger değişiminin yapılıp yapılmadığını tespit edemedim. Yanlız eski sahipleri , aracın birçok bakımını yetkili serviste yapmışlar. sizden yardımınızı istediğim 2 konu var,

1. eski sahibleri aracın bakımlarını yetkili serviste yaptıran insanlarken, bu km ye kadar triger değiştirtmeden aracı kullanmış olabilirler mi ?

2. Değiştireyim kafam rahat olsun istiyorum ama. Yetkili serviste maliyetler çok yüksek çıkıyor , Manisa/Salihli de Bosch Car servisi var, bu işlemi burada yaptırsam herhangibir sıkıntı yaşarmıyım ?

Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dileklerimle.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bosch yerine bir Ford ustası olması daha iyi olur bence. Bizim eski arabada 2 tane uyduruk ampülü bile yanlış takmışlardı kendi özel servisimize gidince bunlar yanlış takmışlar erimiş neyseki sokete zarar vermemiş demişlerdi. Trigerde durum ne olur bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yetkili serviste bakımları yapılmışsa muhtemelen trigeriniz değişmiştir. Yetkili servisten şase numarasıyla geçmişe baktırın :)

Bosch olmasından ziyade değiştiren adamın usta olması aracınız açısından daha sağlıklı olur :)

Aramıza hoşgeldiniz aktif olmanız dileğiyle :) Aracınız hayırlı olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlginiz için çok sağolun. Alırken baktırmıştım zaten şase numarasıyla ancak aracın 70.000 km de periyodik bakımı yapıldıktan sonra yine yetkili servise 120,000 de gelinmiş. Ve tek tek bakılmasına rağmen servis kayıtlarında triger değişimi yazmıyordu. Muhtemelen aracı 70000 ila 120000 km arası özel serviste yada başka biryerlerde bakım yaptırmışlar/ belkide yaptırmamışlardır.

Trigeri hiç değişmediyse daha ne kadar idare eder?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

50bin km boyunca mutlaka bakım yapılmıştır ve yetkili servis fiyatları yüksek olduğundan dolayı bence triger kayışı özel serviste değişmiştir. Eğer değiştirilmemişse yurt dışında triger değişim kmsi 150bin km imiş Eğer aracınız büyük şehir aracı değilse ve temizse size zorlamadan kullanıyorsanız dikkatli kullanımla ve kontrol ile 150 bin kmde değiştirilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben birkaç ay önce izmirde değiştirttim.

özel serviste kmç bakımı dahil 400 tl verdim.

bu km.ye kadar triger kayışınız mutlaka değişmiştir ancak içiniz rahat etsin değiştirebilirsiniz.

hangi serviste değiştirdiniz ? Bana izmir çok uzak değil aslında , tavsiyeniz üzerine orada yaptırabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hazır triger kayışı ile ilgili konu açılmışken bende bi soru ile giriyim araya 2008 dizel focus var bende 2007 agustos trafige cıkışlı suan 66binde km,triger değişim için söylenen 90bin bakım yada 5 yaş.benim 90 bin olmıycak muhtemelen ama araba değişim işini ertelersem yaza 5 yaşı dolacak triger değişmelimiyim servisin 5 yaş uyarısını dikkate alıp?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.