Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Güç Kaybı


Aykut Kaya

Soru

merhaba.. 2010 tdci focusum var 95 bin km de  dün otoban yolunda 190 km ye cıktım sonra araba 360 derece değişti .. araba hızlanmadı  tork kaybı mı turbonun devreye girmemesi mi herhangi bir parcanın tıkanması gibi seyler düşündüm  gaz pedalımda cok hissiz oldu.. boş bir pedal halini aldı pedaldaki tork gücü yok olmuş resmen..10 dk dip gaz yaptım  araba hızlanmıyor..3. vites 80 km ile giderken 4 e atıyorum aheste aheste gidiyor.  araç herhangi bir uyarı vermiyor. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

bir çok neden var intercooler ve  borularından başlayıp turbo selenenoidleri turbo wasgate kontrol edilmeli bir ihtimal egr dpf de olabilir ...

Serkan Karakoca tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Otomatik Mesaj

Bu konu, Focus II > Ford Garajı > Mk2- Genel Bilgiler kategorisinden Focus II > Ford Garajı > Mk2- Sorular ve Sorunlar kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

dpf iptali yapılmış önceden araçta .. baskı balata da yeni değişti ..nette biraz araştırdım nedenleri için ön görülenler  turbo sorunu - yazılımsal sorun  - yakıt filtresi kötü yakıt - hava basıncı kablosu gibi nedenler yazılmış..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

cevap yazan her arkadaşa tesekkur ederim..bugun aracı ikitelli sanayii ye götürcem iş yerime yakın diye .. burada tavsiye edeceğiniz servis usta var mı ? 

--35 dakika sonra eklendi--

kaputu açım motor muhafaza kapağının üstünde alt kısımda yağ gibi bişey akmış sağ sola da sıçramış :(( 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Üstünden çok zaman geçmiş ama yine de yazayım istedim bu sorunun çözümü oldu mu? Şu anda benzer bir sorun benim 2008 tdci aracımda da mevcut?

--15 dakika sonra eklendi--

Arkadaşlar biraz daha açarak anlatmam gerekirse aracım ile yaklaşık bir yıldır bu güç kaybı sorunu ile boğuşuyorum. Araçta tüm turbo hortum ve bağlantı tesisatı yenisi ile değiştirildi. Turbo ile alakalı sensör değişimleri yapıldı. Partikül filtresi temizlendi. ,enjektör bakımı ve tanımlaması 2 sefer yapıldı. Külbütör kapağında ufak bir çatlaktan kaynaklanan sızıntı yeni kapak değişimi ile giderildi ancak neler yapıldıysa yapılsın bir süre sonra araç tekrar güç kaybına uğruyor.  Düz yolda giderken gaz pedalı hissizleşsede yavaştan ivmeleniyor. Ara hızlanmalar ise tamamen berbat. 4. ve 5. Viteste ara hızlanma tam bir çile. Rampalarda ise araç hızını koruyamıyor ve giderek yavaşlıyor. Vites düşürmek bile uzun rampalarda yetersiz kalabiliyor.  Çok severek ve hevesle aldığım focusumdan resmen soğudum. Ne yapsam bir türlü sorunu çözemedim. Bu arada 3 usta ile aracı kontrol ettim ancak sonunda elimizden gelen bu dediler sonuca ulaşamadık. Lütfen kıymetli tecrübe ve bilgilerinizi yardımcı olmak adına paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aracı arıza tesbiti için orijinal cihaza bağlatın. Arıza lambası yanmasa da beyine hata düşmüş olabiliyor. Sübap erimesi de olabilir, sensör arızsı da. Doğru teşhis için araç beynindeki değerler kontrol edilmeli.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İnanın orjinal cihaza en az 3-4 sefer bağlandı ancak orada herhangi bir hata kodu çıkmıyor. Bu arada ihtimal dahilinde diye egr valfini orjinaliyle değiştirdim. Bir süre (yaklaşık bir ay) düzelir gibi oldu ancak sonunda tekrar aynı sıkıntı baş gösterdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.