Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Cam Filmi Uygulaması


Önerilen Mesajlar

iyi akşamlar arkadaşlar.aracımda önlerde iki arkalarda üç numara film var ve eski aracımda aynıyd ıherhangi bir görme sorunu yaşamamıştım.geçen gün polis rutin kontrolünde aracımda film olduğu normal olarak bağlamam gerekir sök bunları bu sefer geç birdaha raslarsam bağlarım gibi bir laf etti.araştırmam sonucu muayeneden hafif kusur olarak geçtiği görüşü engellemedi sürece ceza yazılamaz yazılabilmesi için polisin aracın içine girip görüşü em-ngelliyor diye tutanağa yazması gerekiyor şelinde anladım.(dışardan isterse içeri görünmesin önemli olan içerden dışarının görünmesi ) normal olarak iki üç ayda bir aynı yolu kullanmam gerekiyor.bir dahaki çevirmede aynı polise denk gelirsem ve bir şey derse kesin olarak karakolluk veya mahkemelik olurum.bu işin aslı astarı nedir.teşekkürler.

Alparslan Özaslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkalarda serbest ki fabrika çıkışında var çoğu arabada, önlerde yasak bildiğim kadarıyla.

muayneden geçti ceza yazılamaz kesinliklr yanlış ve somut olarak destek bulamayacağınız bir mantık malesef

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hepimizin merak ettiği muallakta olan sorulardan birisi “Otomobile cam filmi taktırmak yasal mı? Yasal ise bir koyuluk derecesi var mı?”

Bize bu sorunun cevabını, Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca çıkartılan ‘Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği’ ve ‘Motorlu Araçlar ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği’ vermekte. Kanunda belirtilen kısaca cam filminin görüş mesafesini etkilemediği sürece cezai bir işlemin uygulanmayacağıdır.

Peki cam filminin görüşü etkileyip etkilemediği nasıl belirleniyor? Burada polis memurunun göz hassasiyetine kalıyoruz. Çevirmede memur araç içine girip cam filminin görüşü etkileyip etkilemediğine karar veriyor.  Eğer cam filmleri görüşü etkiliyorsa polis memurunun o anda söktürme yetkisi mevcut ve cezası şuan için 172 TL.

Cam Filmi Cezasına İtiraz Etmek

Ceza, polis memurunun yorumuna kaldığı için film uygulamalarında haksız cezalarla da karşılaşıyoruz. Bu cezalara itiraz edip, ceza uygulamasını iptal ettirebilmeniz mümkün. Polis memuru hiçbir uygulama yapmadan sadece film olduğu için ceza kestiyse ve aşağıdaki dört halden birine uyuyorsanız cezanızı iptal ettirebilirsiniz.

Bu dört durum:

  • Araca takılan aksesuar, süs veya renkli camların araç sürücüsünün görüş mesafesini engellemeyecek nitelikte olması (burada dikkate alınması gereken husus, dışarıdan bakıldığında aracın içinin görünüp görünmemesi değil, sürücünün dışarıyı görebilmesidir),
  • Araca takılan aksesuar, süs veya renkli camların bir kaza anında aracın içindekiler için tehlike yaratacak nitelikte olmaması,
  • Para cezası uygulayan memurun araç içerisine girerek filmli camların sürücünün görüşünü engelleyip engellemediğini kontrol etmesi veya buna yönelik bir tespitinin bulunması,
  • Bilirkişi raporunda, itiraz eden kimsenin aracında bu kapsamda süs eşyasına rastlanmadığının tespiti halinde düzenlenen idari para cezasının iptalinin gerektiği sonucuna varılmıştır.

Sonuç olarak yukardaki dört durum haricinde koyu bir cam filmimiz ver ise ve bu filmle görüş kabiliyetimizi kaybedip insan hayatlarını tehlikeye attığımız sürece cam filmi ülkemizde yasak bir uygulama.

 

böyle bir yazı buldum.

 

KAYNAK EKLENDİ: http://www.otomovi.com/cam-filmi-taktirmak-yasal-mi-cezasi-ne-kadar-2016/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, Otomobiller Hakkında > Otomobil Sohbetleri kategorisinden Otomobiller Hakkında > Sigorta, Kasko, MTV, Ceza ve Muayene kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim bildiğim kadarıyla: cam filmi kaç numara olursa olsun yasak. Arkalarda fabrika çıkışlı karartma var onuda Polise şu şekilde ifade edersiniz (eğer anlaşamazsanız) Dikkatli baktığınızda fabrika çıkışı karartılmış camlar -yanlış hatırlamıyorsam- camdaki yazıda V harfi var. Bu orj karartılmış cam demek. Muayeneden geçyor ama kanunen yasak diye biliyorum. 1-2-3 e gelirsekte bazı polislerin kriteri dıştan bakıldığında içeriyi görmek..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Prosedürü, kanunu detaylı bilmem bu konuda. Yapılan uygulama şu şekildedir, eğer polis memuru araca takılıp ceza yazmak isterse cam filmi bulunduğu için ceza yazabilir bu kendisinin insiyatifinde. Onun dışında fabrika çıkışlı renkli camlar için galeriden çıkarken kendiliğinden renkli olarak üretilmiştir gibi bir belge veriliyor önceki aracımda almıştım. Bu belge gösterilirse polis zorluk çıkarmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cam filmi tamamen şans işi.Ne yaparsak yapalım polis o an ceza yazmak isterse veya yazması gerekiyorsa yazar.Eski aracım da beni bir kaç kere cam filminden çevirmişlerdi.Ceza sonrası prosedürle uğraşmamak için cezayı hep cep telefonu ile araç kullanmak'tan işlem yapmalarını rica ederdim.Onlarda cep telefonununa çevirirlerdi.Bunun dışında sayısız çevirmeye girdim hiç birisinde cam filmi ile ilgili en ufak sorun bile yaşamamıştım.Aynı yolu kullansanız da polisin sizi hatırlayacağını sanmam.Günde binlerce kişi çevirirken 2 ay sonra aynı arabayı hatırlaması mucize gibi birşey olur.Tam olarak neyden yazıldığı da muamma.Bir keresinde beni çevirdiğinde olası kaza durumunda filmlerden dolayı camınız kırılmaz aracın için de sıkışırsınız gibi garip bir neden söylemişlerdi.:kıhkıh:

 

Cihan Buğdaycı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 dakika önce, Teoman Saraç yazdı:

Son cümle -olası kazada cam kırılmaz- nedeni garip değil bilginize. Bazı filmler gerçelten elastik ve kolay kopan türden değiller. Allah korusun kazada camı patlamasını engellediği için bu bilgi paylaşılıyor.

Abi standart bir cam filminin o kadar bir etki yapacağını düşünmüyorum.En azından bizim eski servisimize kaza nedeni ile gelen cam filmli araçların tümünde camlar kırıktı.Bir kaçında filmden kaynaklı cam tuzla buz olmuş ama dağılmamış şekilde yerinde duruyordu.Oda araçtan çıkamama gibi bir etken yaratmaz..Ekstra güvenlikli cam filmlerinde ise dediğinize katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cam filmi uygulamasında filmin kodunun olması gerekiyor diye biliyorum. Yani yok açık renk yok koyu renk yok içerden dışarısı görünüyor mu? Uygulamadaki kıstas belli bir şartları karşılayan cam filminin sadece yaptırılabileceğiydi. Daha önce bu konu uzun uzun konuşulmuştu. Hangi konuda olduğunu hatırlayamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Simdiye kadar aldigim butun araclara cam filmi yaptirdim bi problemlede karsilasmadim. 

Asiri koyuya kacmadiktan sonra bi sikinti cikacagini sanmiyorum. 

Focusta arkalar zaten renkli ön 2 camada lumar marka yaptirdim yazin cok faydali oluyor. Hatta yurtdisinda cam filmi aracin ici az isinsin klima kullanimi azalsin diye cam filmine teşfik bile ediliyor. 

Piyasa mali filmler yagmur ve gece goruste sikinti oluyor kaliteli marka öneririm. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.