Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Mk3 Makyajlı Dizel Manuel Focus'da Kalkış Sırasında Sürtünme Sesi


Guest Cenk Demirel

Soru

Öncelikle herkese merhaba. Foruma uzun zamandır üyeyim fakat ilk defa başlık açıyorum. Yanlışım olursa kusura bakmayın lütfen..

Sorunuma gelecek olursak; 30 bin km'de (30 bin bakımı yeni yapıldı) 2015 makyajlı dizel manuel titanium focus aracımda ilk kalkış sırasında dik yokuşlarda yahut aracın zorlanarak kalkacağı durumlarda, tam kavrama sırasında demirin demire sürtmesi gibi bir uğultu/inilti sesi geliyor. Bu ses gelmeye başladığında debriyaj balatasından yanık kokusu geliyor. Bu sorundan dolayı 15 bin bakımından sonra aracımı servise verdim. Sorunun baskı balatadan olduğunu söylediler ve Türkiye'deki değil, yurt dışından üretilen yeni bir parçanın getirileceğini söylediler. Sonuç olarak aracımın baskı balatası, debriyaj bilyası ve bir kaç parçası daha değişti şanzımanla ilgili. Bir müddet bu ses kesildi fakat tekrar aynı ses gelmeye başladı. Normalde aracı hiç zorlamam, yarım debriyaj bile kullanmam. Biraz araştırdım internette bu sorunun voland'dan kaynaklandığını söyleyenler var. Bu focus'lar da kronik bir arıza mı ? Daha önce başına gelen oldu mu ? Çözüm bulabilen var mı ? Şimdiden teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
2 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Hepsinde ses yok zaten. Keza siz farklı markanın her arabasını bilemezsiniz.

Hepsinde ses yok demenizi anlarim

ama farkli marka araclarda ses olup olmadigini bilemezsiniz demeniz abes olmus 

Nerden biliyorsunuz hocam bilemedigimi belki galericiyim hergun baska arac kullaniyorum 

benim garibime gidende olayi balatadaki asbest e baglamaniz ilk focusta kaldirmadilar bunu hicbi arabada asbest yok artik. 

 

BulentGulsahin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
26 dakika önce, BulentGulsahin yazdı:

Hepsinde ses yok demenizi anlarim

ama farkli marka araclarda ses olup olmadigini bilemezsiniz demeniz abes olmus 

Nerden biliyorsunuz hocam bilemedigimi belki galericiyim hergun baska arac kullaniyorum 

benim garibime gidende olayi balatadaki asbest e baglamaniz ilk focusta kaldirmadilar bunu hicbi arabada asbest yok artik. 

 

 

İletinizi güncellemişsiniz, yukarıya ek tekrar yazayım; ben size sorun şudur dedim mi? Hayır :) Söylenen şeyleri gördüklerim ile harmanladım, bu kadar basit. :yeah: 

 

Bende 20'ye yakın farklı dizel focus kullanmışımdır, hiç ses duymadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Asbest kimyasalının balatayı dayanıklı hale getirdiğini biliyoruz. Fakat sağlığa zararlıysa zaten kullanılmaması gerekir ki bunu sonuna kadar desteklerim. Bu sorunda anlatmak istediğim debriyaj balatasında asbest yerine kullanılan kimyasallar Aramid elyafı, Poly acrilik elyafı, selüloz elyafı, Taşyünü, Camelyaf, Çelik yünü, Metalik elyaflar şeklinde sıralanmış. Araştırdığım kadarıyla da bunlar sentezlenerek yahut tek başlarına da kullanılsalar asbestin yerini tam olarak tutamıyor. Ama her balata üreten üretici de mutlaka bunların hepsini birden kullanmıyor. Demek istediğim ford'un, focus araçlarındaki balatalarda asbest yerine artık bu maddelerden hangisi yahut hangileri kullanılıyorsa sıkıntı orada çıkıyor. Tabii bu demek değil ki tüm focus'larda balatalardan bu ses gelecek. Artık bu mevzuyu ford'a yahut balata üreticisine sormak gerek. Fiesta için kullanılan balata markasıyla focus için kullanılan marka aynı değil bildiğim kadarıyla. Belki fiesta için kullanılan balata markasını focus için de kullansalar ortada sorun kalmayacak bilemiyorum. Ama bu sorunun kaynağı servisin de söylediği üzere baskı balata. Bazı focus'larda baskı balata bu sesi çıkarıp, bazısında çıkarmıyorsa ve fabrikasyon balatamın üzerine yine aynı markanın güncellenmiş balatasını takmalarının akabinde yine balatadan bu sesi alıyorsam aklıma gelen tek şey balatayı üreten markada problem olduğudur. Seri üretimde standart eksikliği mi var yoksa başka bir sorun mu var artık orasını kestirmek güç.
 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Neden sadece dizel ? Benzinli de sorun yok mu?
Yok ise sorun direk tork. İkiyle kalmaya çalışınca ayni sesi yapıyor mu?
Bence sorun birinci dişli oranı.



Ford ar-ge bir elden ele uzatsın.

Her iki versiyonda da bu ses var. Fakat bu ses bir fonksiyonel probleme neden olmuyor. Bu yüzden garanti den değiştirme konusu zor. Çünkü problem değil. Öyle görünüyor.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
27.08.2016 - 15:18 tarihinde, BulentGulsahin yazdı:

Diger markalardada asbest kullanilmiyor bu problem yok ama. 

 

Diğer markalarda ses var/yok bilemem. Bir önceki mesajımda yazmıştım ama (sanırım) gözden kaçmış.

Asbestsiz balata "ses" olayının tek başına kaynağı değil.

 

Kendimden alıntı yapıyorum ->   ... yüksek torq'lu motor (üstelik alt devirlerden itibaren) ısınan, görece kayganlaşan debriyaj ile halay çekmeye başladığında da kimi zaman "ses" çıkıyor. 

 

Oldukça düşük devirlerde dahi yüksek torq üreten motor + asbestsiz balata + ısınmış (yani genleşmiş ve temas yüzeyinde sürtünme katsayısı düşmüş) kavrama ve balata = Kimi zaman kalkış esnasında o malum "Ses"i çıkarıyor.

 

... bilginize 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba.Bu sorun ile ilgili 2 yıla yakın zamandır pek karşılaşan olmamış sanırım.Benim aracım 2013 dizel focus.Benim aracımın debriyaj baskı balata değişiminden önce bu ses yoktu fakat baskı balat değiştikten epey bir zaman sonra ses gelmeye başladı.Özellikle 1.vites kalkışlarda ve özellikle araç yokuş yukarı bir yerdeyse bu ses artıyor.Çok can sıkıcı bir ses.Bilmiyorum bu sorunun bir çözümü olacakmı ama ben artık focus aracımdan soğudum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arkadaşlar dün serviste bir tanıdığımı aradım volant sesi için var mı gelişme diye Abi İyileştirilmiş parça geldi çatır çatır volant değiştiriyor herkes dedi garantiden yapılanda varmış ücretli olanda bilginize. Aynı dert bende de var servise gidip yüzyüze bi konuşucam benim aracın 2011 çünkü garantiden yapılmayacaktır muhtemelen.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bugün Sancaktepe Atılgan servis ile görüştüm şuan yapılan değişim courier modelleri içinmiş focus içinde farklı bir yol izlenmeye başlamış araç 40-50 bin km hatta 60 bin km ye kadar olanları ses kaydı alıp gönderiyoruz ve değişim için işlem başlatıyoruz dediler benim aracım 127 binde bu km deki araç için debriyaj yanma ihtimalleri olduğu için garanti kapsamı olmaz dedi yapılan işlemde şanzıman sökülüp kontrol ediliyormuş garanti harici değişimde 2.900 TL fiyatı var sesin kesilmesine garanti veriyorlar. İşine yarayan arkadaşlar varsa gidip görüşsün bence yararlananlar olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Araç soğukken ve hafif rampalarda 1 ile kalkış esnasında geliyor bu ses, ısınınca ses yok. 60 binde dizel focus 3 mca.

Ben hiç dert etmedim açıkçası, günde bi defa duyduğum bi ses ve işlevselliğe de zararı yok takmıyorum kafaya.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.