Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Android De Nasıl Versiyon Düşürme Yapılır?


Mustafa Karaca

Önerilen Mesajlar

Merhabalar, 4-5 ay önce iphone 4ü bırakıp lenovo vibe shot almıştım. Android 5.1 yüklüydü. Sonradan android 6.0.1 güncellemesi geldi ve sorunlar başladı. Mesela sorun olarak kapasitif tuşların ışığı yanmaması, hücresel veride kopmalar yaşanması, telefonda anlık tepkisizlik... Vs bunun gibi sorunlar marshmallow güncellemesi ile başıma bela oldu.servisi aradım sürüm düşürme yapmıyoruz dediler. Ben kendim bu sürüm düşürme işini yapabilir miyim, yapabilirsem nasıl yaparım ? ayrıca ayarlar menüsünden telefon hakkında menüsüne girdiğimde sistem güncelleme menüsü altında "Hata" yazıyor. Ama sistem güncelleme menüsünü tıkladığımda "sisteminiz en son sürüm yazıyor." 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 dakika önce, Özer Aksu yazdı:

Bence geri dönmeden önce sıfırlamadıysan cihazı sıfırla veya yüklü sürümün aynısını bulup flashla büyük ihtimal sorunlar çözülecektir.

 

Cihazımı sıfırlamadım ama yurt dışı lenovo forumlarında okuduğum kadarıyla bu sorunları yaşayanlar sıfırlamış cihazı ama sorun çözülmemiş. Flashla derken ? andorid dünyasına bu konuda uzağım iphone olsa jb yaptım ve iphone daha kolay geliyor ama androidde bunlata uzağım biraz ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cihazımı sıfırlamadım ama yurt dışı lenovo forumlarında okuduğum kadarıyla bu sorunları yaşayanlar sıfırlamış cihazı ama sorun çözülmemiş. Flashla derken [emoji4] andorid dünyasına bu konuda uzağım iphone olsa jb yaptım ve iphone daha kolay geliyor ama androidde bunlata uzağım biraz ?


Format ve sıfırlama işlemini videodaki gibi mi yaptınız . Birde bu sekilde yapınız
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

24 dakika önce, Özer Aksu yazdı:


Format ve sıfırlama işlemini videodaki gibi mi yaptınız . Birde bu sekilde yapınız

 

 

Ben yurtdışı forumlarda sıfırlama işlemi yapınca işe yaramadığını okudum o yüzden sıfırlama ve format yapmadım. İnternet kotam bitti Eve gidince izleyeceğim? videoyu inşallah çözüm bulurum. Teşekkür ederim yardımınız için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

flash tool vasıtasıyla direkt image'ı telefona yazarak düşürme yapabilirsiniz yada 5.1 yüklü stok romu baştan telefonu rootlayıp sonra custom recovery kurup yükleyebilirsiniz

 

videoda cwm recovery yüklü. 

 

hard reset yada factory setting versiyon düşürme için başarılı sonuçlar vermez.

 

herzaman orjinal olandanı sonuna kadar kullanabilmeyi eğer orj yetmiyorsa başta bahsettiğim flash tool yada custom recory ile çözümü bulabilirsiniz.

 

yerinizde olsa fabrika ayarlarına sıfırlar sonrada yeni bir telefon olarak kurulumunu tekrar yapardım. çoğu versiyon güncellemelerinde takılan telefonların geri dönüş bileti en kolay ve güvenli olarak bu şekilde

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet aynen öyle

android te bazı uygulamarın yazdığı android/data kısmı versiyon güncellemerinde geliştiriciye bağlı olarak tam uyumlu çalışmayabiliyor.

 

telefonu sıfırdan kurmak burlarda bulunan data kısmının yeni versiyona göre yazılmasıyla büyük oranda çözülüyor.

 

rehberi ve resimleri yedeklemeyi unutmayın onlar gidecek çünkü

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Olcay Sert anladım, umarım sıfırlayınca düzelir hepsi. Iphonenun gözünü seveyim hiç böyle sorun yaşamamıştım onla. ?

--53 dakika sonra eklendi--

@Olcay Sert ve @Özer Aksu telefonu sıfırladım yeniden kurdum aynı sorunlar devam ediyor. Sistem güncellemesinde hata yazısı da aynen duruyor :( 

Mustafa Karaca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

lenovo nun pc yazılımı yok mu, onu pc ye kurup, tel i pc ye kablo ile bağlayın..son yazılımı yeniden kur seçeneği vardır..bir kez daha deneyin.. olmadı servise yollayın..birde onlar kursun

lenovo forumlaarında kullanıcıları dikkate alan birileri yok mu..sizin gibi çoğu kişide bu durum varsa mini sistem güncellemeleri gelebilir yakında..

sony hep yapar bunu

@Mustafa Karaca

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

17 saat önce, Mustafa Karaca yazdı:

hata yazısı da aynen duruyor :( 

 

o zaman geriye şu kalıyor.

http://forum.xda-developers.com/android/general/lenovo-z90-7-vibe-shot-international-t3148018

 

burda detaylı bi şekilde anlatılmış. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Mehmet Demir lenovonun pc programı var ama dediğiniz türde yükleme işlemi yapılmıyor. Lenovonun Türkiye forumu yok yurt dışı forumlarda da bu hatalardan bahsedilmiş cevap olarak da argeye iletildi denmiş.

 

teşekkür ediyorum @Olcay Sert bu konuyu bende görmüştüm ama bu işlem garanti dışı bırakır değil mi? bugün lenovo müşteri hizmetlerini aradım teknik servisten bir yetkilinin beni arayacağını söyledi. daha önce sorduğumda versiyon düşürme yapmıyoruz demişlerdi. diğer firmalar versiyon düşürme yapıyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 saat önce, Mustafa Karaca yazdı:

garanti dışı bırakır değil mi?

 

bu hem evet hemde hayır. open source olan android her türlü kullanıcı müdahalesine yapabilmek ve daha fazla güvenliği sağlamak amacıyla açık kaynak yazılmıştır. ama Türkiyedeki garanti firmalarının genelde ilk maddesi yazılıma müdahale edilmemesidir. yani sorumluluk hep sizde. birde garanti veren firmaya yaşadığınız problemleri aktarırsanız muhtemelen size bi yol gösterecektir. yoksa servise gönderin bunun bu problemi var diye çözmeden yollamasınlar. siz direkt "versiyon düşürme" derseniz onu yapmayabilirler ama problem şu şu derseniz yapmaları gerekir

 

kullandığım telefonları genelde garantisi bitmeden ekran kırdığım için garantiyle pek uğraşamıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Son durum:

Telefonu yaşadığım tüm sorunları yazarak servise yolladım. Bana o kadar versiyon düşürme yapmıyoruz diye inatla söylediler ama sonuç olarak cihazım servisten versiyonu düşürülmüş olarak geldi :) Versiyon düşürülünce de yaşadığım sorunlar çözülmüş oldu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.