Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focuslardaki Kronik Sıkıntı


Murat Aburşu

Soru

Arkadaşlar herkese slm 2.ayda Focus styl aldım benzinli cizgileri tasarımı güzel bir araç fakat fordun  5 ileri tüm sanzumanlarinda kalkış esnasinda vurultu sesi var ve yetkili servisler farklı farklı sorunlardan bahsediyor Ford aracı iade almayı kabul etti araç araçtaki sorunun giderilemiyecegini  tüm fokuslarda olduğunu belirttiler aracına önce 60 bin sonra 62 bin TL ile geri almak istediler aracın yenisi 68 bin is simdi mahkemelik bu durumdan rahatsız olan arkadaşlar bana ulaşabilir emsal bir durum böylesi güzel arabada bu sıkıntı ayrıca tüm focuslarin arka bagaj kapağındaki boşlukta koronikmis bagaj kapağındaki boşlukta tüm focuslarda varmış bunu söyleyen servis ve yazılarını aldim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Otomatik Mesaj

Bu konu, Focus Club Tr > Tanışma kategorisinden Focus III > Ford Garajı > Mk3- Sorular ve Sorunlar kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

1.6 benzinli ve manuel şanzımanlı araçlarda vuruntu sesi varmış ve bu sebeple Ford aracı geri alıyormuş ve siz vermek istemiyor musunuz?

68 bin TL mi istiyorsunuz? Onlar liste fiyatı siz arabayı o fiyata almadınız bunu bizden iyi biliyorsunuz ama buna rağmen o fiyatı istemekte mi diretiyorsunuz veya yeni araç mı istiyorsunuz?

 

Siz ne yapmak istiyorsunuz tam olarak? Neden yanınızda birilerini istiyorsunuz? Ne fark edecek açın davanızı bekleyin madem öyle :)

 

Ayrıca yazı vs aldıysanız bunları buraya ekleyebilirsiniz, cep telefonu ile bana ulaşın vb şeyler yaparsanız mesajlarınızı kaldırmak zorunda kalırız. Burası insan toplama yeri değil, bilgi almak ve vermek içindir.  İhtiyaç duyan zaten size ulaşır.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Nerdeyse 3 senedir dediğiniz 1.6 benzinli manuel 5 vites aracı kullanıyorum, vuruntuyu bir kere ne duydum nede hissettim. Kronik demek hepsinde var demek fazla uçuk olmuş, bagaj kapağınıda ayarlatmak 10 dakika serviste... Bunların hepsi böyle diyerekte işin içinden çıkmaya çalışmış sanki o servis.

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

@Murat Aburşu Bey, şifreli yazıyorsunuz gibi bir hisse kapıldım.

Mesajın altından başka bir mesaj mı çıkacak diye merak içindeyim.

Mesleğiniz otomobil tamiri ise lütfen bana "vurultu"yu biraz daha açıklar mısınız?

"Vurmak"tan mı geliyor, eğer öyleyse kim kime niye vuruyor?

B5 ve İB5 şanzıman değişik versiyonları ile yıllardır Focus, Fiesta, B-Max, ve hatta eskiden Escort'ta kullanılan ve kendini kanıtlamış bir şanzıman.

Ne servisten ne çevremden bu şanzımanın Focus'ta kronik "sikinti" (biri Allah rızası için şu başlıktaki "i"leri "ı" yapabilir mi?) nedeni olduğunu duymadım. 

Kaldı ki,

- Böyle bir kronik sorun varsa üretime neden devam edilir?

- Kronik sorunlara yönelik neden bir TSB yayınlanmaz?

- Sorun şanzıman veya aktarma organları ile ilgili ise niye bunlar değişmez?

Sözün özü mesajınız şu haliyle maalesef inandırıcı değil ve insanların kafasını karıştırmak ve huzursuz etmek dışında bir anlam taşımıyor. 

Okuduğumuzu yanlış yorumlamış olmamız mümkün, bu durumda biraz daha açıklayıcı olursanız biz faniler de durumu anlamak için elimizden geleni yaparız.

Olasıdır ki sizin aracınıza yönelik bir talihsizlik ve mağduriyet var, geçmiş olsun ve süreç lehinize sonuçlansın dileklerimizi de iletelim vesile ile...

 

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

vuruntu sesinden kastınız, ilk kalkarken debriyajdan ayağı çekerken kavrama esnasında çok ince tak diye bişey yapıyor ,ancak ne rahatsız edici bir durum oluşturuyor nede aracın ilerlemesinde sorun çıkarıyor. fordun ençok sevilen özelliklerinden birisi vitesleridir. galiba sıkıntınızı tam açıklayamadınız yada oruçlu kafa bizler anlayamıyoruz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

altı kez aks keçesi değiştirdiler benim arabayı iade almadılar iyiki de almamışlar hala kullanıyorum

 vay arkadaş ford a bak kendini aşmış benim tanıdığım fordun iade almaması gerekirdi

problemleriniz kısa zamanda çözülür umarım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.