Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Volan Sorunu


cem güneş

Soru

Merhabalar;aracım 2015 focus tdci.Arabamdaki rampalarda ilk kalkış esnasında uğuldama şikayetim yaklaşık 20-25  bin km'lerde ortaya çıkmıştı  sanıyorum ve rutin bakımda sorunu ilettiğim  teknisyen normal olduğunu, endişe edecek bir şey olmadığını söylemişti.Aracım şu anda 49 bin km'de.

Sonrasında vites geçişlerinde lok lok şeklinde sesler geldiğini, araç rölantide çalışır durumdayken  1.vitese takılırken dahi lık şeklinde ses geldiğini farkettim.

Servisin biri bu seslerin  normal  olduğunu,araçta hiçbir sorun olmadığını iddia etti.

Gittiğim ikinci yetkili servis ise açılıp bakılması gerektiğini,söküm işçilik ücretinin 500 küsür tl olduğunu,garanti kapsamında bir arıza olması durumunda bu ücreti kendilerinin karşılayacağını ve garanti kapsamında parçayı değiştireceklerini,arızanın garanti kapsamına girmeyen kullanıcı hatasından kaynaklandığı tespit edilirse de söküm ücretini ve değişecek parça ücretini benden talep edeceklerini belirtti.

Çok uzatmak istemiyorum bana söylenen volanda problem olması ihtimalinin yüksek olduğu.Benim merak ettiğim bu durumun benim hatam olma ihtimali varmıdır.

Parça söküldükten sonra volan yüzeyinde eğer yanık,kararma  varsa garantiye girmeyeceğini belirtti orda bir yetkili şahıs.Balatam normal gözüküyor kaçırma yok,devirlenmede sıkıntı yok.Sormak istediğim normal kullanımda volan yüzeyinde yanık olması ihtimali varmıdır.

cem güneş tarafından düzenlendi
düzeltme
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 14 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

adana gibi düz bir memlekette böyle bir sorun kolay kolay olmasa gerek.. volanda yanık olabileceğini ilk defa duyuyorum, bildiğimden değil bu forumda böyle bir şey okumadım. volan diş kırar diye bilirim.. umarım aydınlatan arkadaşlar çıkar. baskı balata da sağlam görünüyormuş, ilginç

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bence sorunun yetkili serviste ve garanti kapsamında çözülmesi gerekiyor.

Bir yaşında arabada kullanıcı hatası ile volan "yakmak" hiç kolay değil.

Ancak baskı, balata vb. aşınan parçaları garantiye sokmakta nazlanıldığı ve bunun zaman zaman haklı gerekçeleri olduğu da bir gerçek. 

"Normal" ifadesi kullanıldığında kontrolu mutlaka satış hizmeti de olan bir serviste yaptırıp eşdeğer bir araçla test sürüşüne çıkıp aynı bulguların onda da olduğunun gösterilmesini talep etmek lazım.

Bence söktürüp baktırın ve garanti kapsamında onarım talebi için uğraşın.

Çevrede bildik-tanıdık usta(lar) varsa deneyimlerine güvenerek gerçek bir arıza olup olmadığının teyidini sağlayabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
6 dakika önce, Servet Özkan said:

Volanda boşluk veya debriyaj bilyesi.

İlk dizel aracımda benzer durum oldu. Gözümü karartıp söktürdüm garantiye girdi değiştirdiler volanı.

şu an benim araçtada 1. vitese ilk takarken böyle geceleyin garajda çok dinlersem geliyor fakat diğer viteslerde yok böyle bir ses baskı balata +bilya yeni değişti 5-6 bin km olmuştur şanzıman komple sökülüp bütün içerisindeki yatak bilyaları yağlama hunisi prizdrek bilyaları süzgeç garantiden değiştirdim.Ama halen arabayı çalıştırıp az bekledikten sonra ilk 1. vitese takınca lık diye bir ses 1 seferlik oluyor .

@cem güneş bey Bazı arızalarda söküp gözle  bakılmadan hiç kimse kesin  bişey söyleyemez baskı balata volan enjektör mazot pompası vb gibi ...

yerinizde olsam söktürür baktırırım ha sadece baskı ve bilya ile ilgili ise sorun dışardan orjinal bir baskı balata +bilya alın 540 tl civarı sachcs olan yetkili serviste işçiliğini verin değiştirirsiniz en fazla garantiye alırlarmı zor ilk yol tabikide garanti başvurusu benim arcımda misal debriyaj bilyasını garantiden değiştirdiler teknisyen şaşırdı bunu onaylamıyorlardı diye :D kolay gelsin ...

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yanıtlarınız için teşekkürler.Bugün özel bir  ford servisinden ustayla deneme sürüşüne çıktım.Debriyaja bastığında hafif bir uğultu sesi geldiğini söyledi.Ses sadece debriyaja basıldıktan sonraki 1/3lük kısmında var.Belli bir aralıkta o uğultuyu çıkarıyor.Sesin debriyaj bilyesinden geldiğini söyledi.Bu arada yazmadığım husus aynı zamanda arabada rölantide titremede vardı.Hatta stop edecekmiş gibi bazen teklemede vardı. Antalyada bir yetkili servis 10 gün önce motor takozunu bu şikayetime istinaden değiştirmişti.Buna rağmen titreme bana göre hala vardı.

Arkadaş sürüşün anlık bir bölümünde araçta titreme olduğunu hatta sürücü koltuğunun bile zangır zangır titrediğini söyledi,ama bunu kısa bir süre yapıp kestiğini söyledi.

Volan kaynaklı olduğunu söyledi titremenin.Ben şanzımanı söktürmeyi düşünüyorum,çünkü bilyede girdi işin içine.

Servet bey, siz volanı değiştirdiğinizde baskı balatayı ne yaptınız?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
On 25.06.2016 at 20:44, Özer Aksu said:

Her vites değişiminde yada düşük viteslerde gaz verip bırakmada duyulan insanı arabadan soğutan lıkırtı veya lokurtu yapan bir parça çift kutleli volan.

Değişse bile bir süre sonra tekrarlanır aynı problem

Benim aracımda da aynı sorun var, özellikle motor ısındıktan sonra her viteste yapıyor ( boş hariç :) ). Aslında ses tanımı yazarak nasıl anlatılır ama, tıkırtı veya lokurtudan ziyade tak - tuk sanki 2 metal birbirini çarparcasına bir ses. Araca bir zararı veya yolda bırakma gibi bir durum var mıdır acaba. Gerçekten çok gıcık bir ses.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Benim aracımda da aynı sorun var, özellikle motor ısındıktan sonra her viteste yapıyor ( boş hariç [emoji4] ). Aslında ses tanımı yazarak nasıl anlatılır ama, tıkırtı veya lokurtudan ziyade tak - tuk sanki 2 metal birbirini çarparcasına bir ses. Araca bir zararı veya yolda bırakma gibi bir durum var mıdır acaba. Gerçekten çok gıcık bir ses.


Mevcut çift kutleli volanlarda yaylar zamanla yumuşadığı için titreşim artıyor aşağıdaki videoda anlatılmış

https://youtu.be/wGIIifLQjGU
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.