Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.6 Ecoboost Motor Kodları Ve Merak Ettiklerim.


Gökhan Ulaş

Soru

Merhabalar;

Kendimi Tanıtma ve aracımı tanıtma bölümündeki yazışmalarım dan başka(yıl2013) mesajlarım olmamasından dolayı oldukça mahcup şekilde yazacak olduğum satırlarıma ve sorularıma başlayayım :)

 

Öncelikle uzun süredir forumu ne yazık ki takip edemiyorum. Malesef ki konuları sadece okuyup yorum yapamadığım için ayrıca mahcubum :( 2013 yılında planlamış olduğum ecoboost hedefime ne yazık ki önümüzdeki hafta sahip olacağım.(Bir takım maddi durumlar ve iş değişikleri)

Bu forum sayesinde 2013 yılından beri bir çok değerli bilgiye sahip oldum. Allah herkesten razı olsun öncelikle. Şimdilik aklıma takılanları sorgulamak gerekirse;

 

Bu aracın motor kodu olarak "JQDB - 150ps ecoboost" "JTDB,JTDA - 180ps ecoboost" olarak internette global satılan motor kodlarına erişebildim. Aracı aldığımda ilk fırsatım inceleyeceğim bu motor kodu olayını. Yalnız aracın şasi numarasını girdiğimde 160/180 yazmakta etis de oda ayrı bir soru işareti oldu bende. Şimdi merak ettiğim Otosan Türkiye'ye getirdikleri acaba "jqdb" kodlu motorlar mıdır da 180lik kullanıcılarının genel bir tekme yeme hissini yaşayamamasıdır diye sorguluyorum.(sprint booster,k&n filtre konularından gördüğüm kadarıyla) Acaba bu konuyu daha önce araştıran oldumu forumda ?

 

 

Önümüzdeki hafta anlaşmış olduğum araç yaklaşık 48 binde yinede ecoboost ların problemli hortumunu eğer bültenden çağrılmamış ise değiştirmekte yarar var mıdır ?

 

Ve son olarak özellikle aracı alırken ve aldıktan sonra şu konulara dikkat etmelisin, şu kısmını kontrol etmelisin diyebileceğiniz siz değerli büyüklerimin tavsiyelerine açığım.

 

Saygılarımla..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
7 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Tekrar merhaba.

Türkiye'ye gelen araçlar 182 PS.

Hayırlı olsun.

Sağolun teşekkür ederim bu arada ilk fırsatım olduğu buluşmaya umarım çevre illerde olsa katılabilir ve focusclub aile ile tanışabilirim umarım. (zamanında fiestam ailesi gibi dostluklar kurma ümidim ile..)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Şimdi, Gökhan Ulaş said:

Sağolun teşekkür ederim bu arada ilk fırsatım olduğu buluşmaya umarım çevre illerde olsa katılabilir ve focusclub aile ile tanışabilirim umarım. (zamanında fiestam ailesi gibi dostluklar kurma ümidim ile..)

 

Siz isteyin her şey olur :) Bekliyoruz :yeah: 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.