Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Tatil önerisi


Süleyman Ünal

Önerilen Mesajlar

Bu yaz  Rus ve Avrupa'lı kardeşlerimiz malum durumlardan ötürü gelmeyeceği, gırtlağa kadar yemek yenilen ve girildi mi tatil süresi boyunca içinden bir türlü çıkılmayan otellerimiz büyük büyük kampanyalar yapmaya başladılar. Hatta erken rezervasyonlar bitti bile diyebiliriz. Fakat ben (ve ailecek biz) bu her şey dahil konseptine bir türlü ısınamadık ve ısınmak da istemiyoruz. Bizim için önemli olan keşfetmek ve bunun yanında asıl yorgun olan kafamızı farklı güzelliklerle dağıtabileceğimiz yerler görmek. Hem biraz km. yapmak hem de en ufak bir tarihi esere ulaşabilmek için dağı taşı tırmanmak istiyoruz. Lafın kısası otele sıkışık kalmadığımız, 5-6 gecemizi geçirdikten sonra içimize sindirebildiğimiz bir TATİL! Bu konuda her türlü öneriye açığım. 

Süleyman Ünal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, Ortak Alan - Sosyal > Konu Dışı Paylaşımlar kategorisinden Yaşamdan Paylaşımlarımız > Ortak Alan - Sosyal > Tatil Zamanı kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Biz de aynı mantıkla gezmeyi seviyoruz. Bana, geçtiğimiz yaz yaptığımız muhteşem geziyi hatırlattınız :) Buyrun :

 

On 14.08.2015 at 17:56, Volkan G. said:

Yeni Mondeo İle Karadan Mavi Yolculuk

2 büyük, 1 çocuk ve 1 bebekle, Ankara'dan başlayıp, İzmir-Muğla-Antalya-Mersin rotası üzerinde bulunan "turistik ilçelerin", "antik kentlerin" ve "doğal mekanların" büyük kısmının gezildiği, 15 gün ve 2850 km süren bir Ege-Akdeniz turu...

Yeni Mondeo ile müthiş bir tecrübe... Hiç yorulmadan, hiç sıkılmadan, bitmesini hiç istemeden...

1500 km'si şehirlerarası, 1350 km'si şehir içinde, bagaj ağzına kadar dolu, klima hep 23 derecede açık. Şehirlerarası 110 - 120 km hızda sabit gidilen, şehir içi dolap beygiri gibi dönülen, "Aaa bu yol nereye gidiyorumuş" diye maceralara girilen, bol yokuşlu ve virajlı bir rota...

Seferihisar, Efes Harabeleri, Kuşadası, Didim, Apollon Tapınağı, Bozüyük, Akyaka, Fethiye, Saklıkent Kanyonu, Letoon Kenti, Dalyan, Patara, Kekova, Manavgat Şelalesi, Aspendos Tiyatrosu, Anamur, Silifke, daha onlarca yer...

Konforun, kendini güvende hissetmenin, eğlencenin ve muhabbetin üst düzey yaşandığı uzun bir yolculuk... Eşimin arabanın konforundan, ferahlığından ve uzun yol performansından memnun kalması, bebeğin kahkahaları, büyük yaramazın müziklerle dans etmesi... Her şey çok güzeldi.

Belki 10 yıldır hayalini kurup da yapamadığım geziyi yapmak, bu sene nasip oldu. Canımızı sıkan tek şey, Kaş'ta tamponu sürtmek oldu. İnşallah onun da bir çözümünü bulacağız bakalım.

Ankara'da evin önünde, ikinci yol bilgisayarını sıfırlayarak başladığım bu yolculukta dönüşte değerler bu şekilde idi.

12.jpg

harita.jpg

10.jpg

 

Gezdiğimiz yerlerin ayrıntılı olarak anlatımı :

 

On 19.08.2015 at 23:45, Volkan G. said:

Belek - İzmir yönünde tarif edeyim:


Kurşunlu Şelalesi

Belek tarafından Antalya'ya girerken, şehir merkezinden 15 km kadar önce, Aksu mevkiinde sağa dönerek Isparta yoluna girip 7 - 8 km giderseniz, ulaşabilirsiniz. İçinde geniş bir obruk ve şelale barındıran ormanlık bir alan. Giriş kişi başı 4 tl. Ancak içerideki tükanlar pahalı :) Manzarası çok güzel, ayrıca şelale etrafında dolanan 2 - 3 km lik çok güzel bir yürüyüş yolu var. 45 dk'lık bir yürüyüş ile, şelaleden, köprülerden, ağaç tünellerinden ve kayalıkların arasından geçip, başladığınız yola dönüyorsunuz. Tekrar gidip, o yürüyüş yolunda uzun uzun gezmek istiyorum.


Adrasan

Ana yoldan sola sapıp 10 km aşağıya inerseniz plaja kadar ulaşıyorsunuz. Konakladığımız yer, Akdeniz Üniversitesi Tesisleri. Hepimiz toplam günlük 200 tl. Oda + Açık büfe kahvaltı + Açık büfe akşam yemeği + Sınırsız pet su (hayat) + Sınırsız çay kahve. Çok nezih bir yer. Odalar oldukça kaliteli.


Kekova Körfezi

Demre'yi geçtikten sonra, normal rotanızdan sola saparak, önce Üçağız köyüne ulaşıyorsunuz. Köye giriş (evet köye) araç başı 7 tl. Her yer otopark kabul ediliyor, eliniz mahkum. Aracınızı hemen sahile parkedip, doğruca teknecilere gidiyorsunuz. Çünkü Kekova'ya ulaşmak için karayolu yok. Sadece grupla ya da bireysel tekne imkanı var.

İmkanlarınız ve zamanınız dahilinde bir tekneye binin. Ama mutlaka binin. Biz, grupla giden tekne çok uzun süreceği için, bireysel küçük bir tekne ile anlaştık: 1,5 saat kadar gezi 40 tl. Tekneye binince, denize, kekova köyüne, ve altınızdaki batık şehire bakacaksınız, derin bir nefes alacaksınız ve "iyi ki gelmişim" diyeceksiniz. Benim bu gezide en çok beğendiğim yer.

Önümde boylu boyunca uzanan derin denizin dibi tamamen antik kent. Depremle, koca bir şehir yerin dibine geçmiş. Türkiye'deki atlantis. Rahmi Koç'un evi ve helikkopter pistinin bulunduğu Kekova Köyü'ne uzun uzun bakın. Bu güzel manzarayı unutamayacaksınz. Belki benim gibi, seneye gelip bir tam gün geçirmek isteyeceksiniz.


Kaş yarımadası

Kaş şehir merkezine girmeyin. Çok dar sokakları var ve pek bir numarası yok. Şehir merkezini geçince "yarımada" tabelasını göreceksiniz. Oraya girin, kaş yarımadasının etrafında arabanızla 20 dakikalık bir tur atın, evlere, çiçeklere ve limanlara bakın.


Patara

Ana yoldan sola 4 km sapıyorsunuz ve Gelemiş Köyü'ne ulaşıyorsunuz. Hemen yanında Patara Antik Kenti ve dünyca ünlü Patara Plajı var. 18 km uzunluğundakı plajın kumları incecik. Denizi biraz dalgalı. Gelemiş köyü denize biraz uzak. Ama kaldığımız yerin servisleri var. Patara Delfin Otel. Çok güzel bir otel. hepimiz toplam Oda + Kahvaltı 130 tl. Bizde çocuk olduğunu görünce "İsterseniz boş apart odayı verelim, mutfakta mama yapabilirsiniz" dediler. Ek ücret istemediler. Biz kahvaltılarımızı yaparken bebekle oynadılar, çok tatlı insanlardı.


Saklıkent Kanyonu

Ana yoldan bayağı sapıyorsunuz. Ama kanyondan devam ederek tekrar ana yola çıkıyorsunuz. Yol uzun. Ben zamanım olsa tekrar mutlaka giderim. Kanyonda yürüyüş yapıyor, suların üzerinde kurulmuş köşklerde yemek yiyor, buz gibi sulara giriyorsunuz. Zamanınız kısıtlı ise daha sonraya bırakmanızı tavsiye ederim.

Not: Okuduğuma göre MS 240 yılında olan büyük depremde, Kekova antik kenti, denizin altına gömülüyor. Aynı deprem büyük dağı yararak Saklıkent kanyonunu oluşturuyor, bu kanyondan akan yoğun sular, alivyonları sürükleyerek Patara körfezindeki limanı dolduruyor.


Köyceğiz

Karar verdim, en kısa zamanda Köyceğiz'e yerleşeceğim ve orada yaşayacağım. Bayıldım. Kiremit çatılı, beyaz kireçli evleri, sular akan yemyeşil sokakları... Yemyeşil, masmavi, bembeyaz... Küçük bir çarşısı var. Orada çok eski meşhur bir köfteci var. Porsiyonu 12 tl, tadı muhteşem. Duvarında, atv'de yayınlanan "aşk zamanı" dizisi oyuncularının orada köfte yerken çekilmiş fotoğrafları var.


Dalyan

Köyceğize çok yakın olan Dalyan'da, küçük bir tekne turu yapmanızı, eski kral mezarlarının hikayesini kaptandan dinlemenizi tavsiye ederim. Ben tekneyi bile kullanmıştım. Doğası muhteşem.


Akyaka

Muğlada'ki beypazarı gibi. Bütün evler o şekilde yapılmış, yeniler dahil. Sanırım belediye sadece bu şekilde ruhsat veriyor. Turistik ilçe dediğin böyle olmalı. Gerçekten insan, tatile geldiğini hissediyor. Azmak nehrinde tatlı bir tekne turu çok iyi gelecek emin olun. Ama azmak nehri kenarındaki lokantalarda balık yemeyin. İnanılmaz pahalı.


Marmaris

Ben bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Marmaris mi İstanbul mu belli değil. Karman çorman, park yeri yok,  düzen yok... Şehir gibi. Bence yoldan 30 km sapmaya değmez.


Muğla Keyfoturağı Kahvesi

Muğla şehir merkezine  7 - 8 km. Lüx sayılabilecek kır kahvelerinin yoğun olduğu bir yaylada bulunuyor. Yemekleri çok pahalı. Muğla merkezde güzel bir yemek yeyin, sonra vaktiniz varsa yoldan sapıverin bir çay içmeye mutlaka gidin. Çocuklar çimlerde yuvarlansın, siz muhteşem bir ortamda çayınızı yudumlayın.


Bozüyük

Star'da yayınlanıp biten "Güzel Köylü" dizisinin çekildiği köy. Turistik ve tarihi güzel bir ortam. Fiyatlar makul. Muğladan ayrılıp yoldan sola 10 km kadar saparak varabilirsiniz.


Söke

Söke, ilçe olarak berbat, bakımsız, varoş gibi. İçine hiç girmeyin. Ama, girişte yol üzerindeki meşhur çöp şişçilere uğrayın ve mutlaka birer çöp şiş yeyin. Porsiyonu 15 tl. Ustanın şov yaparak hazırladığı ve alevli sac tavada, üzerinde lavaşlarla sunduğu çöp şişi kaçırmayın.


Kuşadası

Kuşadasında, sahildeki işletmeler pahalı. Ancak belediyenin çay bahçesi var. Fiyatları makul. Soğuk bir şeyler içip, limandaki cruize'ları izleyerek hayale dalabilirsiniz. Güzel oluyor, emin olun.


Yol üzerinde "köy kahvaltısı" yazan yerlerin tuzağına düşmeyin. Çoğu, marketten aldıkları beyaz peynir, zeytin, domates gibi şeyleri, büyükçe bir tabakta janjanlayarak, yanında en fazla bir gözleme ile size 20 - 25 tl'den iteliyor. 

 

Bu rotada, burada yazdıklarımın üç katı kadar daha gezebileceğiniz yer var. Rotayı biraz daha detaylı araştırabilirseniz, mutlaka çok güzel yerler bulacaksınız :)

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

mersine bağlı anamuru tavsiye ederim. tarih konusunda sıkıntı yaşamazsınız. anamuryuma girdinizmi tarihi şehri gezmekten zaman akıp gider. suyu harika,malum muz cennetidir. yabancı turist sayısı çok az. bu yüzden yabancılık çekmiyor ve kazıklanma şansınız azalıyor. anamuryum,mahmure kalesi,astım mağarası,dragon çayı....görmeniz gerek. birde kıbrısa günübirlik vapur seferi var..

Serkan erden tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anamur, bizim en çok sevdiğimiz yerlerden biri :) Başka bir tatil planlamadığımız yazlarda, Anamur'da tatil yapıyoruz. Konaklama için Anamur Öğretmenevi'ni tavsiye ederim. 2015 Mayıs ayında sıfırdan tadilat - restorasyon gördü, bütün odaları ve ortak alanları tamamen yenilendi. Geçen yaz, biz iki büyük ve iki çocuk için oda + kahvaltı günlük 150 tl ödemiştik. Kahvaltısı tatminkardır, isterseniz lokantasında uygun fiyata her türlü yemeği bulabilirsiniz, denize sıfırdır, kendi şezlongları vardır, sakinleri nezihtir. Anamur esnafı dürüsttür, fiyatları maküldür.

 

Kıbrıs'a günübirlik sefer olduğunu bilmiyordum :) Tekrar kısmet olur da gidersek, mutlaka değerlendireceğim.

Volkan G. tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

27 dakika önce, Volkan G. said:

Anamur, bizim en çok sevdiğimiz yerlerden biri :) Başka bir tatil planlamadığımız yazlarda, Anamur'da tatil yapıyoruz. Konaklama için Anamur Öğretmenevi'ni tavsiye ederim. 2015 Mayıs ayında sıfırdan tadilat - restorasyon gördü, bütün odaları ve ortak alanları tamamen yenilendi. Geçen yaz, biz iki büyük ve iki çocuk için oda + kahvaltı günlük 150 tl ödemiştik. Kahvaltısı tatminkardır, isterseniz lokantasında uygun fiyata her türlü yemeği bulabilirsiniz, denize sıfırdır, kendi şezlongları vardır, sakinleri nezihtir. Anamur esnafı dürüsttür, fiyatları maküldür.

 

Kıbrıs'a günübirlik sefer olduğunu bilmiyordum :) Tekrar kısmet olur da gidersek, mutlaka değerlendireceğim.

kıbrıs konusu aslında biraz değişken galiba,3 yıl önce gittiğimizde vardı. sabah 10 da limandan kalkıyor dönüş ise akşam 6 da idi, ama sonraki yaz göremedim.taleple alakalı heralde....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

41 dakika önce, Servet Özkan said:

Degisik, kesfe acik, japon turtist modelinden uzak. Daha ne diyim.

Antalya-Kaş uyar. Fakat diğerleri bizi aşar. Geçen yıl da oralarda olduğum düşünülecek olursa...  yine de sağol.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Marmaris merkezde kalınır hergün  bir koyuna gidilir turunç kumlubük boncuk koyu Datça yarımadası vs gayet ıssız sessiz yerlerdir ruhen dinlenirsiniz manzara Deniz  temizliği çok iyidir kalabalık değildir 20-25 metreden bile  snorkelle Deniz'in dibi gözükür o kadar yani zaten bir kere giderseniz başka bir yere gitmek isteyeceğinizi düşünmüyorum koylarda güzel kalınacak 1-2 tesis mevcut ...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

45 dakika önce, Engin Uzunoğlu said:

Datça bölgesine bir bakın nispeten az insan var ve büyük tesis yok gibi.  

Datça'ya eşimle balayımızda gitmiştik. Gerçekten nadide bir yer. Fakat Dalyan tarafında kaldığımız için çok zaman ayıramadık. Listeye alıyorum. Hoş eşim bu yıl Çanakkale tarafını istiyor. Edremit, kaz dağları Asos falan . Bende daha sıcak bölgeler olsun istiyorum. Bakalım. 5-6 günlük olunca seçmek zorlaşıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

eğer bugüne kadar hiç gidilmediyse ayvalık-cunda-altınoluk-sarmısaklı-şeytan sofrası-asos muhakkak görülmeli. 

şeytan sofrasında eşsiz manzaranın keyfine varılmalı,

cundada mümkünse papalina yenmeli.

sarımsaklı plajında denize girilmeli ve mobil iseniz muhakkak enfes Asosa gidip oralar görülmeli..

Bence...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.